Črna kronika

FOTO: V vrsti požarov na tisoče evrov škode, opekline stanovalke in sumi na kazniva dejanja

Laško, 20. 02. 2017 09.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Na območju Laškega je zagorel hlev, gasilci pa so s hitro intervencijo preprečili, da bi se požar razširil na hišo in garažo. V požaru v Hrastniku je stanovalka utrpela opekline, v okolici Grosupljega policija preiskuje sum storitve kaznivega dejanja, podtaknjen naj bi bil tudi požar v Mariboru, kjer materialna škoda znaša med 30.000 in 40.000 evri.

V nedeljo, nekaj pred 16. uro, so bili celjski policisti obveščeni, da je na območju Laškega zagorel hlev, požar pa se je nato razširil še na stanovanjsko hišo.

"Iz dosedaj neznanega razloga je zagorelo seno na skednju dimenzije ca. 4x3 metre. Ogenj se je hitro razširil po celotnem skednju ter preko fasade tudi na stanovanjsko hišo in garažo, ki se nahajata v neposredni bližini. Požar, ki se je preko fasade razširil na stanovanjsko hišo dimenzije ca. 10x6 metrov, je dosegel tudi ostrešje ter se preko le-tega prebil v notranjost objekta, in sicer se je ogenj razširil po podstrešju hiše. Na garaži je poškodoval ostrešje," so zapisali na spletni strani PGD Laško in pojasnili, da lastnikov v času požara ni bilo doma.

Pri gašenju požara in saniranju požarišča je aktivno sodelovalo 42 gasilcev PGD Laško, Rečica in Sedraž, ki so izvozili z 10 vozili. "Ker je bil ob našem prihodu skedenj v celoti v ognju, smo se nemudoma odločili za aktivno obrambo ter tako obvarovali druga dva objekta." Osrednji del stanovanjske hiše je ostal nepoškodovan, saj so požar v stanovanjski hiši lokalizirali že v podstrešnem delu, tako, da niti ni prebil strehe objekta. Prav tako so požar na garažnem objektu lokalizirali že v ostrešnem delu, tako, da je notranjost garaže z izjemo garažnega okna ostala nepoškodovana. Skedenj pa je v celoti uničen.

Požar na vseh treh objektih so lokalizirali ob 16.25, nato so nadaljevali s prekopavanjem posameznih žarišč, dokončno pa so ga pogasili ob 17.30, so še zapisali na PGD Laško.

Vzrok požara še ni znan. Kriminalisti in policisti danes nadaljujejo z ogledom kraja požara in zbiranjem obvestil, so sporočili s PU Celje. Višino škode pa bodo ocenjevale pristojne službe.

Vzrok požara v Laškem še ni znan.
Vzrok požara v Laškem še ni znan. FOTO: PGD Laško

V požaru v okolici Grosupljega nastalo za več deset tisoč evrov škode, obstaja sum na kaznivo dejanje

V soboto nekaj po 23. uri je bila PU Ljubljana obveščena o požaru na stanovanjski hiši v okolici Grosupljega. Posredovali so policisti, ki so kraj dogodka zavarovali, in gasilci, ki so požar pogasili.

Po do sedaj zbranih obvestilih je zagorelo v prvi etaži hiše, blizu dimnika. Požar se je nato razširil na celotni objekt, ki je tudi pogorel. Nastalo je za več deset tisoč evrov materialne škode. Vzrok samega požara še ni znan, policisti tako z zbiranjem obvestil nadaljujejo, med drugim tudi v smeri morebitnih sumov storitve kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti.

V požaru ni bil nihče poškodovan, pra tako ni bilo nikogar v hiši, so sporočili s PU Ljubljana.

V požaru v Hrastniku stanovalka utrpela opekline

Istega dne, malo pred 23. uro, so bili ljubljanski policisti obveščeni tudi o požaru v stanovanju v Hrastniku.

"Občani so delno omejili požar pred prihodom gasilcev PGD Hrastnik mesto, Steklarna Hrastnik in Dol pri Hrastniku, ki so požar, ki je uničil stanovanje, dokončno pogasili, preventivno pregledali ostale prostore in iz objekta evakuirali sedem ljudi. Reševalci NMP Hrastnik so na kraju oskrbeli občana, ki se je nadihal dima, in občanko zaradi opeklin na roki," so na Facebooku zapisali gasilci PGD Hrastnik – mesto.

Policisti so z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja požara ugotovili, da so se vnela oblačila, ki so se takrat sušila nad pečjo na drva. Požar se je nato razširil na kuhinjo, ki je tudi pogorela.

Nastalo je nekaj tisoč evrov materialne škode. Policisti z zbiranjem obvestil glede okoliščin požara še nadaljujejo, so še zapisali na PU Ljubljana.

V Mariboru požar zanetili namerno

V nedeljo okoli 11. ure pa je izbruhnil požar v mansardi stanovanjske hiše v Košakih v Mariboru. Zgorela sta celotna mansarda in ostrešje hiše, materialna škoda pa po nestrokovni oceni znaša med 30.000 in 40.000 evri. V požaru ni bil nihče poškodovan, so sporočili s PU Maribor.

Mariborski policisti in kriminalisti so z zbiranjem obvestil in z ogledom kraja požara posumili, da je bil ogenj zaneten namerno. Zaradi tega obravnavajo uradno pregonljivo kaznivo dejanje, kriminalistična preiskava pa še traja. Eni osebi so odvzeli prostost in jo pridržali, vendar so pridržanje morali prekiniti, ker so pridržano osebo zaradi zdravstvenega stanja odpeljali na psihiatrično zdravljenje.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

1airbus
20. 02. 2017 10.47
+4
bumbara,kaj pa tebi ni jasno,to je tvoje mnenje.
nekdonekje
20. 02. 2017 22.24