Črna kronika

Požar moril v sirotišnici

Sarajevo, 22. 04. 2007 13.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V požaru v sarajevski sirotišnici je umrlo pet dojenčkov, sedemnajst se jih v bolnišnici bori za življenje.

V požaru v sirotišnici je umrlo pet dojenčkov
V požaru v sirotišnici je umrlo pet dojenčkov FOTO: Reuters

- V sarajevski sirotišnici je zgodaj zjutraj izbruhnil požar, v katerem je življenje izgubilo najmanj pet malčkov, gasilci pa so iz ognjenih zubljev uspeli rešiti 23 otrok in eno od varušk.

Zdravstveno stanje sedemnajstih otrok je zelo resno, za življenje dveh se borijo na oddelku za intenzivno nego. "Vsi otroci, ki smo jih hospitalizirali, so bili dojenčki," je dejala predstavnica sarajevske klinike Koševo Biljana Jandrić. "Eden od dojenčkov je bil mrtev že ob prihodu v bolnišnico, za ostale štiri pa smo storili vse, kar je mogoče, vendar jih nismo mogli rešiti," je dodala.

Vzrok požara še ni znan
Vzrok požara še ni znan FOTO: Reuters

Po podatkih sarajevskih gasilcev je izbruhnil v tretjem nadstropju sirotišnice, kjer so spali otroci, in se tako hitro razširil, da kljub hitri akciji niso uspeli rešiti vseh. Eden od malčkov je bil zaradi zadušitve z dimom mrtev že ob prihodu gasilcev, štirje pa so umrli med oživljanjem.

"Videl sem dojenčke, videl sem direktorja sirotišnice. Bil je prvi, ki je ven prinesel dva otoke. Ves čas je jokal. Nato so ven prinesli še druge otroke,“ je razlagal vidno pretresen sosed.

Vzrok požara zaenkrat še ni znan, vodstvo sirotišnice pa dogodka noče komentirati.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

avava
22. 04. 2007 18.43
eeeeeeee SARAJEVO SARAJEVO .........
lup1
22. 04. 2007 17.39
igor.gojcic Ti si en slab špekulant.
Ramzess
22. 04. 2007 15.15
Ja res, pa kaj se tam dogaja. Meddrugim so štirje umrli med oživljanjem, bogve kako so to izvajali, glede na to da gre za dojenčke. In kako opisuje nek sosed dejanje direktorja, saj je prav, ampak s tem dejanjem ni popravil slike v javnosti, odgovoriti bo moral na veliko vprašanj. Da vodstvo molči ni nič neobičajnega, vest po takem dogodku zelo peče, zato so raje tiho. Glede na hitrost širjenja je zelo verjetno bil podtaknjen, morda pa so bili preveč obremenjeni in so mislili, da jih požar lahko razbremeni, a je namesto tega morda obremenil njihovo vest. Po drugi strani pa recimo pri nas čaka toliko 'staršev' da bi morda le lahko posvojili otroka, tu pa tako zapravljajo njihova življenja, skupno 28 otrok. To vprašanje se bo gotovo pojavilo tudi v zvezi s tem primerom, zakaj jih niso raje dali v posvojitev, bi vsaj lahko živeli, tako pa še začeli niso prav živeti. Tako pa se raje, kot da bi priznali da ne zmorejo, izgovarjajo na zakone in tvegajo tragedijo. Upam da bodo našli odgovornega in ustrezno kaznovali, ker ta požar je bil zagotovo podtaknjen, širil se je hitro. Če pa ne, so morale biti razmere v tej sirotišnici obupne in vodstvo čaka še kaj hujšega kot je ognjen pekel. Ni hujšega, če kot sirota izgubiš še zadnje in najsvetejše kar še imaš, svoje življenje. G.I.
anakos@email.si
22. 04. 2007 14.38
Nesrečno Sarajevo. Pred kratkim dojenčki v bolnišnici, zdaj dojenčki v sirotišnici ...
mit.ya@email.si
22. 04. 2007 14.08
Katastrofa. Imam občutek, da je bil požar podtaknjen.