Črna kronika

VIDEO: Prebivalce Osijeka in okolice prestrašile eksplozije

Osijek, 05. 07. 2014 14.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hrvaški gasilci so po dobrih štirih urah pogasili požar, ki je povzročil več eksplozij v polnilnici plina podjetja Crodux nedaleč od Osijeka. Deli plinskih jeklenk so leteli tudi 500 metrov daleč od kraja nesreče, v kateri pa ni bil nihče poškodovan.

Prebivalce Osijeka in okolice je ponoči prestrašil niz močnih eksplozij, ki so se začele ob 3. uri zjutraj in trajale dobre pol ure. Izkazalo se je, da je v polnilnici plina podjetja Crodux nedaleč od Osijeka izbruhnil požar.

13 gasilcev s tremi gasilskimi vozili je na kraj dogodka prišlo kmalu po obvestilu, a so se morali umakniti zaradi eksplozij v delu polnilnice, v kateri so bile plinske jeklenke. Situacija je bila izredno nevarna, gašenje pa težko, poroča Dnevnik.hr.

požar pri Osijeku
požar pri Osijeku FOTO: Dnevnik.hr

Ko so se eksplozije umirile, so gasilci po štirih urah, okoli 7.30, uspeli pogasiti požar in rešiti dva rezervoarja za 80.000 kubičnih metrov plina. Če bi ju požar zajel, bi se zgodila veliko večja nesreča in tragedija, so ocenili gasilci.

"Največja nevarnost so bili deli plinskih jeklenk, ki so po vrsti eksplozij leteli tudi 500 metrov daleč od kraja nesreče," je dejal načelnik občine Antunovac Ivan Anušić za HTV. Kot je dodal, je obstajala možnost, da bi se požar razširil tudi na ostala poslopja v gospodarski coni. Na fotografijah s prizorišča je videti, da je zagorelo v neposredni bližini objektov Perutnine Ptuj.

Župan občine Antunovac je razmišljal celo o evakuaciji prebivalcev, ki pa na koncu ni bila potrebna. V nesreči tako ni bilo ranjenih.

Med gašenjem požara je bil za nekaj ur zaprt tudi železniški in cestni promet na območju, je sporočila policijska uprava osiješko-baranjska. Sledila bo tudi preiskava, da bi ugotovili razloge za izbruh požara in eksplozije.

požar pri Osijeku
požar pri Osijeku FOTO: Dnevnik.hr

Polnilnica je v lasti znanega hrvaškega podjetnika in generala Hrvaške vojske Ivana Čermaka, ki je lani kupil hrvaško podružnico avstrijske energetske družbe OMV in jo je preimenoval v Crodux.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
05. 07. 2014 18.51
+5
Kaj neki pa ima PP v Osijeku?