Črna kronika

Požar gospodarskega objekta poleg župnišča povročil cigaretni ogorek

Cerklje, 11. 04. 2017 15.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Gorenjski policisti so preiskali vzrok požara, ki je uničil ostrešje gospodarskega poslopja poleg župnišča v Cerkljah na Gorenjskem. Požar je povzročil moški, ki je v objekt vstopil skozi okno in si tam prižgal cigareto. Moški je osumljen tudi tatvin iz odprtega avtomobila in živilske trgovine.

Požar je povzročil moški, ki je nezakonito vstopil v objekt in si tam prižgal cigareto.
Požar je povzročil moški, ki je nezakonito vstopil v objekt in si tam prižgal cigareto. FOTO: PGD Cerklje

Prejšnji petek nekaj pred šesto uro je zagorelo v gospodarskem objektu poleg župnišča v Cerkljah na Gorenjskem. Na kraj so takoj odhiteli gasilci iz Cerkelj, Zgornjega in Spodnjega Brnika, Zaloga in Lahovč, ki so imeli polne roke dela. Ob prihodu na kraj je ogenj namreč že zajel velik del ostrešja, a je gasilcem požar uspelo omejiti in pred ognjem obvarovati severni del objekta. V popoldanskih urah so s pomočjo občanov in mehanizacije dokončno odstranili uničeno ostrešje, takoj pa so ocenili, da je bil požar verjetno podtaknjen.

Policisti so zdaj vzrok požara, ki je uničil ostrešje, dvorano oziroma telovadnico vrtca in nekaj skladiščnih prostorov, raziskali. Pripisujejo ga moškemu, ki je, kot je zapisal Bojan Kos s PU Kranj, neupravičeno vstopil v objekt, in sicer skozi malo odprto okno, in si tam prižgal cigareto. Ogenj je osumljenec skušal pogasiti, s kraja pa je pobegnil, ko se je ogenj razvil in razširil na stvari v prostoru in na ostrešje.

Ogenj je povzročil veliko gmotno škodo.
Ogenj je povzročil veliko gmotno škodo. FOTO: PGD Cerklje

Moškega, dodaja Kos, sicer sumijo še drugih kaznivih dejan.Moški je osumljen kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti, kršitev nedotakljivosti stanovanja ter dveh tatvin, in sicer tatvine več stvari iz odklenjenega avtomobila ter tatvine artiklov iz živilske trgovine, je zapisal Kos.

V požaru je nastala velika gmotna škoda, a na srečo brez poškodovanih oseb. Se je pa, kot so na Facebooku navedli gasilci PGD Cerklje, med gašenjem požara poškodoval eden od gasilcev. Moškega čaka kazenska ovadba.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Darko32
13. 04. 2017 08.46
+3
To je zavajanje in čista laž. Tukaj je več kot očitno, da je šlo za napad na katolike in vernike. Zažig farovža je napad na cerkev. Če bi bil revež bi šel do župnika in župnik bi takoj pomagal. A tukaj je šlo za požig cerrkve a so ljudje domačini pravočasno ukrepali in zaščiti svetišče.
ecnarf
11. 04. 2017 19.34
+9
Objavite ime pa priimek in sliko od požigalca ,da ga bo sram okrog hodit,kazen pa naj bo doživljensko delo brez plačila.
Darko32
13. 04. 2017 08.49
+3
Bojim se da tega nebomo nikoli izvedeli, ker je ta druge vere.
Ramzess
11. 04. 2017 18.22
-7
Torej je za požar poleg cigaretnega ogorka krivo tudi župnišče zraven, ... župnik očitno kadi in ...
Darko32
13. 04. 2017 08.47
+1
picolin
11. 04. 2017 17.30
+9
cigaret je naredil tak ogenj ja. dejte izvedenci in policija se malo naučit raziskovat takšne primere pa bo vse ok. cigaretni ogorek lahko vržeš bilo kam pa ne bo zagorelo tako hitro in močno da ne bi mogu en človek pogasit takoj .če pa je tista oseba hotela v telovadnici na tleh zakuriti ogenj za roštil pol pa res ni mogu več pogasit in je zbežal. drugač pa nas mediji ni treba farbat ker nismo već otroci v vrcu .
LLORT
11. 04. 2017 16.42
+11
Kdo se norca tukaj dela? To je izjava leta, cigaret zakuril objekt?Tudi če bi prišlo do vžiga kar je malo verjetno bi takoj lahko sam pogasil tak požar. Seveda da ga je sam zažgal. K sreči še ni zažgal Marijinega vrtca zraven.
Darko32
13. 04. 2017 08.48
+1
Tukaj vidim napad na katoliško cerkev in namerni zažig celotnega farovža z župnikom vred. Kdor trdi drugače naj mi javno dokaže.