Zanimivosti

Posnetke ropa uporabil v oglasu za trgovino

Sao Paulo, 21. 01. 2013 16.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Brazilski modni oblikovalec se je roparjem maščeval tako, da je posnetke ropa uporabil v oglasu za trgovino. Strankam v oglasu sporoča, da ni treba razbijati oken, saj je blago znižano za 40 odstotkov.

Potem ko je bila trgovina z oblačili brazilskega modnega oblikovalca v Sao Paolu oropana že dvakrat v zadnjem mesecu, se je oblikovalec in lastnik trgovine Rony Meisler odločil za nenavadno potezo. Posnetke nadzornih kamer je uporabil kot sestavni del oglasa za svojo trgovino Reserva. Na posnetkih je razvidno, kako skupina moških vdre v trgovino in si nagrabi različno blago.

Posnetke je opremil z duhovitimi podnapisi. Med drugim v oglasu sporoča, da ni treba razbiti oken, saj je vso blago znižano za 40 odstotkov. Ko pa si tolpa nagrabi oblačila (hlače, majice, ...) in pobegne, se pojavi napis: "Pohitite. Zakaj ljudje počnejo tako nore stvari za Reserve?"

Policisti osumljencev še niso prijeli, čeprav se na posnetku vidi nekaj obrazov. Meisler pravi, da se je za takšen oglas odločil predvsem iz maščevanja. "Ukradli so moje obleke, mi pa smo jim ukradli podobe," je povedal za časnik O Globo in dodal, da je to bolje, kot pa da bi se zgolj pritoževal nad neučinkovitostjo policije.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
22. 01. 2013 13.46
+1
Veste kaj je negativno oglaševanje, ...to ni za vsakega, le za pogumne.
Saso Kotnik
21. 01. 2013 17.33
+31
končno oblikovalec z IDEJO!!!
novi25
21. 01. 2013 16.48
+41
pametna poteza