Črna kronika

Poškodbam podlegla tudi 49-letna pomurska policistka

Maribor, 12. 06. 2014 08.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Iz UKC Maribor so sporočili, da je v bolnišnici umrla še tretja udeleženka torkove prometne nesreče, ki je bila do sedaj v kritičnem stanju. Bila je ena od sedmerice policistov v kombiju, v katerega je na štajerski avtocesti trčil tovornjak.

Po torkovi tragični nesreči na štajerski avtocesti je v bolnišnici v Mariboru umrla tudi 49-letna policistka iz Lenarta. "Danes, po 6. uri so nas iz UKC Maribor obvestili, da je v bolnišnici umrla še tretja udeleženka torkove prometne nesreče na štajerski avtocesti, ki je bila do sedaj v kritičnem stanju," so sporočili iz PU Maribor.

Nesreča na štajerski avtocesti - 8
Nesreča na štajerski avtocesti - 8 FOTO: Arhiv PGD Slovenske Konjice

Pokojna je bila zaposlena na Policijski upravi Murska Sobota in je bila, kot je že znano, ena od sedmerice pomurskih policistov v belem kombiju, v katerega je v torek ob 7.35 na štajerski avtocesti med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami pri viaduktu Preloge z vso silo trčil romunski tovornjak. 46-letnik s Ptuja in 51-letnik iz Radencev sta umrla že na kraju nesreče, štiri osebe pa so bile lažje telesno poškodovane.

Kaj se je zgodilo?

Kot so po zahtevnem reševanju, v katerem je sodelovalo šest reševalnih vozil nujne medicinske pomoči in večje število gasilcev, in opravljenem ogledu kraja nesreče ugotovili policisti, se je sedmerica, ki se je nameravala udeležiti obeležja v spomin umrlim gorskim reševalcem na Okrešlju, z belim kombijem ustavila na odstavnem pasu avtoceste dober kilometer pred počivališčem Tepanje zaradi slabo zaprtih vrat prtljažnika. Nesreča se je zgodila, ko 42-letni romunski voznik ni vozil po sredini prometnega pasu, pač pa je zapeljal v desno na odstavni pas, kjer je s sprednjim desnim čelnim delom vozila trčil v zadnji del kombija. Po trčenju je kombi odbilo v desno, izven vozišča, kjer se je večkrat prevrnil in trčil v zaščitno kovinsko ograjo, tam pa je obstal na desnem boku.

Voznik tovornjaka je po trčenju s kombijem trčil v zaščitno kovinsko ograjo ob desnem robu vozišča in se nato zaustavil na desnem pasu. Policisti ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti. Grozi mu zaporna kazen do osmih let in prepoved vožnje motornega vozila. 

Družinam umrlih nudijo psihološko pomoč

Včeraj sta svojce preminulih policistov obiskala generalni direktor policije Stanislav Veniger in direktor Policijske uprave Murska Sobota Damir Ivančič in jim izrekla sožalje. Prizadetim svojcem sta prenesla tudi sožalje predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in notranjega ministra Gregorja Viranta. Po obvestilu o nesreči sta v mariborski bolnišnici tudi obiskala poškodovane policiste in jim zaželela čim prejšnje okrevanje.

Veniger je dejal, da je bil torek "za policijo eden najbolj črnih dni". Kot je pojasnil, družinam umrlih policistov nudijo psihološko pomoč. "Vzpostavimo stike s svojci in pomagamo, če lahko. Določili smo osebo, na katero se lahko obrnejo. Je pa res, da je treba z njimi delati še naprej, ker najhujše lahko pride kasneje," je dejal.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3