Črna kronika

Varšava uvedla preiskavo napada na poljski par na plaži v Riminiju

Rim/Varšava, 29. 08. 2017 10.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po napadu na poljski par na plaži v Riminiju v Italijo prihajajo poljski preiskovalci. Poljsko pravosodno ministrstvo je namreč uvedlo lastno preiskavo tega grozljivega zločina, kot ga je označil minister Ziobro. Medtem italijanska policija nadaljuje iskanje četverice, ki naj bi poleg 26-letne Poljakinje posilila še eno osebo.

Poljsko tožilstvo je sporočilo, da je sprožilo preiskavo domnevnega posilstva 26-letne poljske turistke in napada na njenega partnerja na plaži v Riminiju. Tiskovna predstavnica tožilstva v Varšavi, Magdalena Sowa, je v ponedeljek sporočila, da bodo predstavniki tožilstva in policije v torek odpotovali v Rimini, saj bi radi sodelovali z italijanskimi preiskovalci, prav tako bodo dokazni material uporabili v svoji preiskavi tega grozljivega dejanja. Preiskavo je zahteval poljski pravosodni minister Zbigniew Ziobro, ki je napad označil za "grozljiv zločin".

Posilstvo se je zgodilo na tej plaži v Riminiju.
Posilstvo se je zgodilo na tej plaži v Riminiju. FOTO: ENEX

Poljski par se je v noči na soboto sprehajal po plaži v Riminiju, ko ga je napadla četverica moških. Moškega so pretepli tako hudo, da je padel v nezavest, žensko pa so posilili. Prav tako so ju oropali. Napadeni par so našli mimoidoči sprehajalci, ki so poklicali reševalce in policiste. Oba sta bila hospitalizirana.

Novica o posilstvu se je hitro razširila, saj gre za priljubljeno turistično destinacijo, kjer je trenutno ogromno tujih turistov. Policija je za zdaj skopa z informacijami, potrdila je le, da se je napad zgodil na plaži in da gre za štiri storilce. Informacije, da naj bi par napadli migranti, kot so poročali nekateri mediji, policija še ni potrdila, prav tako je umaknila informacijo, da naj bi četverica žensko odvlekla v bližnji islamski center in jo tam posilila.

Je pa policija potrdila, da preverja še eno domnevno posilstvo, ki naj bi se zgodilo isto noč. In sicer naj bi isti napadalci v eni od ulic v bližini plaže napadli in posilili transseksualno prostitutko, ki pa napada ni želela prijaviti policiji.

Predstavnik tožilstva v Riminiju, Paolo Giovagnoli, je za Anso dejal, da sta žrtvi podali dober opis napadalcev, prav tako so pridobili posnetke varnostnih kamer. Prepričan je, da bodo kmalu ujeli napadalce in rešili primer. Ženska naj bi sicer policistom dejala, da so imeli napadalci temnejšo pot, niso pa bili temnopolti. Italijanska Ansa pa poroča, da naj bi bili napadalci afriškega rodu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3