Črna kronika

Sedemletna deklica, ki je preživela masaker v Alpah: Bil je en 'hudobnež' ...

Grenoble, 15. 09. 2012 17.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko jo je brutalno pretepel in ustrelil, je napadalec pobegnil in jo pustil umirati. Sedemletno Zainab al Hilli so v bolnišnici v Grenoblu zaslišali policisti. Podrobnosti zaslišanja niso znane, zdravniki pa so deklici dovolili vrnitev v Veliko Britanijo.

Preiskava umorov se nadaljuje, policija priznava, da prav veliko konkretnih sledi nima.
Preiskava umorov se nadaljuje, policija priznava, da prav veliko konkretnih sledi nima. FOTO: Reuters

Sedemletna Zainab al Hilli se je vrnila v Veliko Britanijo. Zdravniki namreč menijo, da bi lahko bivanje v domačem okolju pripomoglo k hitrejšemu okrevanju.

Deklica je v masakru v francoskih Alpah sicer izgubila očeta, mamo in babico, njena tri leta mlajša sestra je ostala nepoškodovana.

Zaradi hudih poškodb, ki so nastale zaradi udarcev v glavo, je Zainab nekaj dni v bolnišnici v Grenoblu preživela v umetni komi. V napadu je utrpela hud pretres možganov, imela počeno lobanjo, več zlomov obraznih kosti in hude poškodbe očesa, zaradi česar ji grozi delna izguba vida.

Zainab je tudi edina priča, ki jo imajo policisti. Njena štiriletna sestra Zeena namreč napadalca ni videla, zato ni več na uradnem seznamu prič, poročajo britanski mediji.

Policisti so z Zainab govorili, preden se je vrnila na Otok, pogovor v bolnišnici pa so posneli. Vprašanja naj bi bila tokrat precej splošna, bodo pa deklico, ko se bo njeno zdravstveno stanje izboljšalo, zaslišali še britanski policisti.

Vse, kar je znano o tokratnem zaslišanju, je, da je deklica policistom povedala, da jih je napadel "hudobnež", in s tem potrdila teorijo, da je šlo za enega samega napadalca. Vprašanje pa je tudi, kako uspešna bodo nadaljnja zaslišanja, saj je deklica zdravnikom povedala, da se ne spomni natančno, kaj se je zgodilo, da pa jo je še vedno strah. Oblasti kljub temu upajo, da bo sčasoma vse jasnejši tudi njen spomin.

Je pa policija začela intenzivno iskati avtomobil mitsubishi pajero z britanskimi registrskimi tablicami, ki bi lahko bil povezan z umorom, v preiskavi katerega ima policija sicer le malo konkretnih sledi.

"Ključno je, da najdemo ta avtomobil," je medijem povedal predstavnik francoskega tožilstva. Voznik naj bi bil temnejše polti, deloval pa naj bi nervozno.

Za preživeli deklici v Veliki Britaniji skrbijo sorodniki, naselili pa so jih na skrivni lokaciji, prav tako jih še vedno varuje policija, saj se oblasti bojijo, da bi se morilec vrnil, da bi dokončal delo.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grdavs
16. 09. 2012 10.34
+3
Prezgodaj je, da bi deklica karkoli uporabnega povedala. Telo deluje samozascitnisko in se dobro, da se deklica, trenutno, ne spomni detajlov. Vendar, tudi katarza je del telesne in umske ozdravitve, ki ji bo pomagala v nadaljno zivljenje, s cim manj travm. Upam! In upam, da cimprej pove: - zakaj je bila sama izven avta medtem, ko so starsi bili zaklenjeni v avtu; - zakaj so se avtu se vedno vrtela kolesa, ko je prisel kolesar; je oce hotel pobegniti, ceprav je hcerka bila izven avta?
Ramzess
16. 09. 2012 13.42
+1
Druga navedba nima logike, če bi se vrtela, bi se avto premikal, ali so se vrtela vsa pogonska (gnana od motorja) kolesa ali ...je avto bil v deloma zraku (jarek) ali kaj. Avto je bil zaklenjen ker nekdo morda 'nagonsko' vklopil centralno zaklepanje.
Ramzess
16. 09. 2012 13.42
Kakorkoli nekateri niso umrli takoj. Vprašanje koliko časa je minilo od dogodka pa do prihoda kolesarja.
Infadel_no1
17. 09. 2012 05.06
-1
Zakaj so se avtu še vedno vrtela kolesa?!? Vam teoretikom gre vedno slabše!!!
Brandi
16. 09. 2012 08.52
+25
boga punčka, najhujši pekel jo čaka zdaj, ko bo morala vsak dan odgovarjati na ista vprašanja in podoživljati dogodek :/ pa kakšen človek lahko sploh ustreli otroka!!!
Ramzess
16. 09. 2012 13.38
Da ne govorimo o problemu splošnih vprašanj, dvoumnih itd., katerih odgovore si vsak razlaga po svoje.
9794106
16. 09. 2012 07.50
+32
Žalostno, upam, da čimprej okreva. Kako bi bila svet in življenje lepša brez dnarja in materializma.....
okhasan
15. 09. 2012 22.42
+35
ubogi otrok (((
pupa_od_anbot
15. 09. 2012 21.35
+29
če ne bojo preveč drezali vanjo...se ji bo spomin počasi vrnil...pretres in ostale poškodbe glave terjajo svoj čas, da se spomin uredi..