Črna kronika

Moskvo pretresel grozljiv zločin: varuška naj bi umorila štiriletnico in odrezala njeno glavo

Moskva, 29. 02. 2016 11.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.Š.K./STA
Komentarji
0

Pred postajo moskovske podzemne železnice je policija aretirala žensko, ki je v roki držala otroško glavo in grozila policistom. Ženska je osumljena, da je umorila štiriletno deklico in odrezala njeno glavo, umor pa poskušala prekriti s požarom. Osumljenka naj bi bila žrtvina varuška.

Strašljiva novica prihaja iz Moskve, kjer so danes zaprli eno od postaj podzemne železnice zaradi ženske, oblečene v črno, ki je pred postajo stala z odsekano otroško glavo v roki in grozila, da se bo razstrelila, poročajo ruski mediji. 

Policija je žensko ustavila pred vhodom v podzemno železnico, ženska pa je nato iz torbe potegnila otroško glavo in kričala, da je morilka.
Policija je žensko ustavila pred vhodom v podzemno železnico, ženska pa je nato iz torbe potegnila otroško glavo in kričala, da je morilka. FOTO: AP

Žensko so policisti pridržali in jo odpeljali na zaprti oddelek psihiatrične klinike. Nekateri mediji poročajo, da naj bi bila ženska drogirana. Po navedbah predstavnice moskovskih preiskovalcev Julije Ivanove naj bi ženska, očitno mentalno motena, umorila štiriletnega otroka.

V uradni izjavi je moskovska policija zapisala, da preiskujejo grozovit umor deklice, katerega je osumljena dekličina varuška. "Glede na prve informacije, je dekličina varuška, ki je državljanka Uzbekistana, počakala, da so starši zapustili stanovanje, nato jo je brez poznanega razloga umorila in zažgala stanovanje," navajajo v izjavi. 

Gasilci so davi med gašenjem požara v enem od moskovskih stanovanjskih blokov našli otroško truplo brez glave. Otrok naj bi bil po poročanju ruske tiskovne agencije Interfax star tri ali štiri leta. Gasilci so iz goreče stavbe rešili štiri osebe.

Domnevna morilka, rojena leta 1977, naj bi po umoru odšla na postajo podzemne železnice, kjer jo je ustavil policist, da bi preveril njene dokumente. Pri tem je iz torbe izvlekla otroško glavo in začela vpiti, da je ubila otroka in da se bo razstrelila. Policija jo je nato vendarle uspela podreti na tla in jo aretirati, med preiskavo njene torbe, pa niso odkrili eksploziva.

Nekateri ruski mediji še poročajo, da naj bi ženska vzklikala "jaz sem teroristka, jaz sem vaša smrt" ter "Alah akbar".

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3