Črna kronika

Štajerskemu policistu, ki je po trčenju odpeljal s kraja nesreče, opozorilo pred izredno odpovedjo

Lenart, 09. 02. 2015 10.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Decembra so policisti s službenim vozilom trčili v nasproti vozeče vozilo in odpeljali s kraja nesreče. 40-letni voznik, ki je imel v avtu tudi otroka, je dogodek prijavil. Policija je dogodek potrdila in ukrepala zoper svojih zaposlenih. Trdijo, da voznik ni bil pijan, a čemu je potem odpeljal s kraja nesreče?

V začetku lanskega decembra se je v kraju Spodnja Voličina v občini Lenart zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo policijsko vozilo. V ostrem nepreglednem ovinku je 35-letni policist s policijskim vozilom znamke VW touareg pripeljal deloma po nasprotnem voznem pasu, nakar je z levim bokom vozila trčil v nasproti vozeče vozilo, s katerim se je tedaj pravilno pripeljal 40-letni domačin z otrokom v avtu. Policist se ni ustavil, pač pa nadaljeval vožnjo vse do Policijske postaje Lenart. Voznik in otrok, v katera so se policisti zaleteli, nista bila telesno poškodovana. 40-letnik je zadevo prijavil.

Policija
Policija FOTO: POP TV

Mariborski policisti so dogodek potrdili. Kot pravijo, se je nesreča zgodila 4. decembra lani, ko je okoli 17.25 35-letni policist Policijske postaje Lenart, ki je imel še dva policista v vozilu, z levim bočnim delom službenega belo-modrega vozila trčil v prednji levi del osebnega avtomobila 40-letnega domačina. Po trčenju se policist ni ustavil in je vožnjo nadaljeval do PP Lenart. Policisti postaje prometne policije Maribor so takoj po obvestilu o prometni nesreči opravili ogled kraja nesreče in zavarovali vse sledi, ki so jih našli tam, pravijo.

Policisti so se vračali z usposabljanja

Policijska uprava Maribor je v konkretnem primeru obravnave prometne nesreče izpeljala postopke v skladu z zakonodajo in zoper policiste izvedla ustrezen ukrep s področja delovno pravne zakonodaje. Za policistovo dejanje ni nobenega opravičila in ga v policiji ostro obsojamo in obžalujemo. Miran Šadl, PU Maribor

Ker so odpeljali s kraja nesreče, je vprašanje, ali so bili pijani, gotovo na mestu. Požareport poroča, da naj bi imeli ta dan usposabljanje. Policisti so prišli s službenimi vozili, čeprav naj bi se usposabljanje končalo ob 15. uri pa naj bi z druženjem nadaljevali, saj naj bi na isti dan potekala poslovilna zabava pravkar upokojenega poveljnika posebne enote. Posegli naj bi tudi po alkoholu, poroča spletni medij.

Na PU Maribor so pojasnili, da je imela  ta dan Posebna policijska enota (PPE) PU Maribor resnično zaključno usposabljanje, vendar so delo zaključili okoli 15. ure v Mariboru, nakar so bili policisti napoteni v matične enote. Pravijo, da je bilo usposabljanje določeno v letnem načrtu že februarja 2014 in da nikakor ne drži informacija, da se je usposabljanje prelevilo v poslovilno zabavo. Ostro zanikajo obtožbe, da so bili policisti pijani. To v postopku ni bilo ugotovljeno pri nobenem od policistov, poudarjajo.

Policist opozorjen pred izredno odpovedjo

Še vedno ni jasno, čemu je policist odpeljal s kraja dogodka, a po izpeljanem postopku so mu vročili pisno opozorilo pred izredno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi, prejel pa je tudi plačilni nalog. Zoper oba sopotnika so uvedli disciplinski postopek zaradi lažjih kršitev delovnih obveznosti.

Pisanje omenjenega medija, da naj bi policisti 40-letnega voznika obiskali na domu in mu celo grozili, da naj o dogodku molči, ostro zanikajo.

 

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni