Črna kronika

Policisti še vedno preverjajo identiteto umrlega voznika

Nova Gorica, 14. 09. 2015 12.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Identiteto voznika, ki je v nedeljo trčil v zid nekdanjega mejnega prehoda v Novi Gorici, policisti še preverjajo. Pomoč so jim ponudili tudi italijanski kolegi. Policisti sicer domnevajo, da gre za 29-letnika iz okolice Nove Gorice.

Kot smo že poročali, se je v nedeljo, ob 8.54, na Erjavčevi ulici v Novi Gorici zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl voznik avtomobila. Iz PU Nova Gorica so danes sporočili, da identiteta pokojnega še ni potrjena oziroma bo potrjena s pomočjo identifikacijskega postopka. Pomoč pri ugotavljanju identitete voznika pa so slovenskim policistom ponudili tudi italijanski kolegi. Policisti sicer domnevajo, da gre za 29-letnika iz okolice Nove Gorice.

Kaj se je zgodilo?

Preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča je odredil sodno obdukcijo pokojnega, po končani preiskavi vseh okoliščin prometne nesreče pa bodo policisti podali Poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Voznik osebnega vozila znamke BMW z italijanskimi registrskimi tablicami je vozil po Kolodvorski ulici (iz smeri Solkana) proti nekdanjemu mejnemu prehodu s sosednjo Italijo na Erjavčevi ulici. Tik pred križiščem Kolodvorske z Erjavčevo ulico je omenjeni voznik osebnega avtomobila v blagem levem ovinku z veliko hitrostjo brez zaviranja zapeljal z vozilom preko desnega betonskega robnika izven vozišča na zelenico, kjer je prevozil kovinske količke. Njegovo vozilo je pri tem dvignilo v zrak in je neposredno pred mejnim prehodom poletelo preko vozišča Erjavčeve ulice ter bočno trčilo v betonski steber nadstreška mejnega prehoda. Od tam je osebni avtomobil odbilo v vogal večstanovanjske hiše.

Prometna nesreča Nova Gorica - 2
Prometna nesreča Nova Gorica - 2 FOTO: JZGRD GE Nova Gorica

Pri preletu vozišča Erjavčeve ulice je osebno vozilo znamke BMW zapeljalo preko vetrobranskega stekla in pokrova motorja osebnega avtomobila, ki ga je vozila 42-letna voznica po Erjavčevi ulici v smeri nekdanjega mejnega prehoda (v njenem vozilu sta bila še dva otroka stara 14 in 9 let). Kot so sporočili policisti, nihče od navedenih treh oseb na srečo ni bil poškodovan.

Po trčenju v zid večstanovanjske hiše je osebno vozilo znamke BMW odbilo v desno, kjer je silovito trčilo v zid nekdanjega objekta carinske službe na nekdanjem mejnem prehodu in ga delno podrlo. Pri tem je vozilo zagorelo skupaj z voznikom. Kasneje so požar pogasili novogoriški gasilci, na kraju prometne nesreče so bile tudi druge pristojne službe.

Prometna nesreča Nova Gorica - 1
Prometna nesreča Nova Gorica - 1 FOTO: JZGRD GE Nova Gorica
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni