Črna kronika

Policisti po celi državi obravnavali več tatvin in ropov: roparja zvezala lastnika, tatu policisti ujeli pri delu ...

Ljubljana, 27. 01. 2017 12.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V naselju v občini Nova Gorica sta neznanca vlomila v hišo, kjer sta napadla lastnika in ga zvezala. V Ljubljani so policisti dobili prijavo in odreagirali dovolj hitro, da so enega izmed tatov dobili s prsti v marmeladi. Novomeški policisti pa so našli roparja, ki je zagrešil več ropov.

Policijske uprave danes poročajo o več vlomih in ropih.

Novogoriški policisti so v četrtek zjutraj obravnavali vlom v stanovanjsko hiši na Preserjih. V hišo sta vlomila dva neznana moška, a v prvem nadstropju hiše je bil lastnik, ki sta ga vlomilca fizično napadla in zaradi upiranja zvezala. Neznanca sta preiskala spalnico in iz hlačnega žepa lastniku ukradla 50 evrov. Po dejanju sta hišo zapustila. Oškodovanec se je kmalu rešil in odhitel k sosedu po pomoč. Policija v zvezi prijave še zbira obvestila. 

Policisti zalotili vlomilca 

Ljubljanske policiste so v četrtek okoli 18. ure obvestili o vlomu v stanovanjsko hišo na Dolenjski cesti v Ljubljani, kjer naj bi se storilci še nahajali v notranjosti. Policisti so nemudoma odšli na kraj, pri čemer so eno osebo prijeli, drugo pa še iščejo.

''34-letni osumljenec je imel pri sebi še odtujene predmete, ko so ga policisti prijeli. Odvzeli so mu prostost in ga za nujno potreben čas pridržali. Z zbranimi obvestili in ogledom kraja dejanja so ugotovili, da sta 34-letnik skupaj še z neznano osebo vlomila skozi pritlično okno stanovanjske hiše, jo pregledala ter odtujila nakit in denar. Po končanem postopku so 34-letnika izpustili, policisti pa nadaljujejo z delom,'' so zapisali na PU Ljubljana. 

Novomeški policisti našli osumljenca štirih ropov

V decembru 2016 in januarju 2017 so policisti in kriminalisti Policijske uprave Novo mesto na območju Dolenjske in Bele krajine obravnavali štiri rope in tatvino v prodajalnah in gostinskih lokalih.

Na območju Dolenjskih Toplic je 5. decembra v večernih urah v prodajalno vstopil zamaskirani neznanec, ki je v roki držal predmet, podoben pištoli. Od zaposlene je zahteval, da mu iz blagajne izroči denar, potem pa pobegnil. Prodajalno je oškodoval za nekaj več kot 700 evrov. 15. decembra ob 17. uri je zamaskirani neznanec vstopil v prodajalno na Otočcu. S predmetom, podobnim pištoli, je zaposleni zagrozil, od nje zahteval denar in po dejanju pobegnil. Istega dne je že čez slabo uro zamaskiran moški enakega opisa oropal prodajalno v Novem mestu. S predmetom, podobnim pištoli, je zagrozil zaposleni in iz predala blagajne odtujil okoli 1400 evrov. V Semiču je neznanec 5. januarja vstopil v prodajalno, izkoristil krajšo odsotnost zaposlene in ukradel predal blagajne z okoli 1400 evri. Črnomaljski policisti pa so bili 19. januarja obveščeni o ropu gostinskega lokala v Semiču. Neznanec je zaposleni zagrozil s predmetom, podobnim pištoli in ji ukradel denarnico. Povzročil je za okoli 200 evrov škode, so našteli na PU Novo mesto.

''Na podlagi zbranih obvestil in pridobljenih dokazov so policisti ugotovili, da je kaznivih dejanj osumljen 31-letni moški iz okolice Dolenjskih Toplic. 20. januarja so v Semiču osumljenca izsledili in prijeli in mu odvzeli prostost. Pridobili so odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo v Semiču, kjer je osumljenec bival neprijavljen in na naslovu bivanja v okolici Dolenjskih Toplic. Med hišno preiskavo so našli predmete, ki izvirajo iz kaznivih dejanj, našli in zasegli pa so tudi imitacijo orožja. 31-letnega osumljenca, ki so ga v preteklosti že obravnavali za kazniva dejanja s področja premoženjske kriminalitete, so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Ta je zanj odredil pripor. Novomeški kriminalisti s preiskavo nadaljujejo,'' so dodali. 

Mladoletnik kradel oblačila

Policisti Policijske postaje Novo mesto so v četrtek popoldne obravnavali tatvino oblačil iz prodajalne v Novem mestu. Na podlagi opisa vozila in smeri bega so policisti v okolici Šentjerneja izsledili in prijeli mladoletnega in 24-letnega osumljenca. Ovadili ju bodo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mejduš
30. 01. 2017 11.38
Če bi vse tiste polovili ki so državo zropali ki ,so miljoni € pokrali,danes ne bi bilo toliko kurjih tatov bi vsi tisti tatovi imeli delavna mesta,tako pa so pa brez dela ostali in nč krivi, se pa mislijo če onim se nč ne hudega zgodi ki so miljone € pokrali, tudi nam se nemore kaj hudega zgoditi če ukradem samo za priživetje,če bi uradno toliko pokrali nebi država nč okrepala tko kot so uradno miljone pokrali ki se jim nč ne hudega zgodi.
Finfer
28. 01. 2017 20.05
+2
Medtem ko se policija muči s kurjimi tatovi razni ljubljanski tajkuni odnašajo milijone eurov iz države in jih skrivajo po davčnih oazah kjer imajo skrite bančne račune ki so jih odprli s pomočjo državnih odvetnikov in svetovalcev z davćne uprave !!
flum
27. 01. 2017 15.48
+0
Tonin in grims jedla marmelad