Črna kronika

Policisti našli morilsko orožje

Liverpool, 20. 02. 2008 15.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Detektivi, ki preiskujejo smrt 11-letnega britanskega dečka Rhysa Jonesa, so našli pištolo, s katero naj bi bil ustreljen.

11-letni deček Rhys Jones je bil avgusta lani ustreljen pred pubom v mestu Croxteth v Liverpoolu, ko se je vračal z nogometnega treninga. Policija sumi, da se je znašel sredi spora dveh nasprotnih tolp in da ga je ustrelil nekdo, ki se je mimo njega pripeljal na kolesu.

Rhys Jones se je vračal z nogometnega treninga, ko ga je nekdo ustrelil.
Rhys Jones se je vračal z nogometnega treninga, ko ga je nekdo ustrelil. FOTO: Reuters

Sedaj so policisti med 108 kosi orožja, ki so ga zaplenili v času od umora, našli domnevno morilsko orožje, pištolo. Več podatkov bo znanih iz nadaljnje raziskave, so pa policisti zadovoljni in menijo, da jih bo prav to pripeljalo do razrešitve primera: “Upam, da smo korak bližje morilcu. Tudi Rhysovi starši bodo z napredkom zadovoljni,“ je povedal detektiv Dave Kelly.

Poleg tega so policisti natančno ugotovili, kakšno kolo je imel morilec med streljanjem. Gre za gorsko kolo znamke Hardrock, srebrne barve in s črnim sedežem. Morilec naj bi ga na noč umora pustil na nogometnem igrišču na cesti Parkview.

Kelly je pozval vse, ki bi prišli navzkriž z ukradenim kolesom ali vedeli karkoli o tem, kje bi se nahajal, naj to sporočijo policiji.

V spomin na Rhysa...
V spomin na Rhysa... FOTO: Reuters

V izjavi, ki sta jo Rhyseva starša podala ob šestmesečni obletnici sinove smrti, sta 45-letni Stephen in 42-letna Melanie povedala, da se jima je ob sinovem umoru svet postavil na glavo. “Vseskozi sva v stikih s preiskovalno in policijsko ekipo Merseysidea. Za sina želiva samo pravico!"

Avgusta lani so se v priporu znašli trije najstniki stari 15, 16 in 19 let, ter dve dekleti stari 15 in 18 let, a so zaradi pomanjkanja dokazov vse izpustili.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
21. 02. 2008 14.34
Ja res je. "Tudi Rhysovi starši bodo z napredkom zadovoljni" Žalostno, a druge izbire več nimajo, edino kar jima je še ostalo je pravica za otroka. "Kelly je pozval vse, ki bi prišli navzkriž z ukradenim kolesom ali vedeli karkoli o tem, kje bi se nahajal, naj to sporočijo policiji." Že že, ampak opis kolesa mora biti temu primeren, opis, ki dotično kolo razlikuje od drugih, ne pa zgolj nek splošen opis, ki lahko pomeni kateregakoli od več približno 1000 do 100.000 (več ali manj) izdelanih in prodanih koles, tako je ta logika za moje pojme malo čudna. Marsikomu očitno še ni jasen problem posploševanja. "Avgusta lani so se v priporu znašli trije najstniki stari 15, 16 in 19 let, ter dve dekleti stari 15 in 18 let, a so zaradi pomanjkanja dokazov vse izpustili." Tudi problem prenagljenosti v policijskih vrstah še ni rešen, a kljub temu, da so ti mladi zdaj na prostosti, življenje za to ne bo lažje, saj bodo ostali doživljenjsko zapisani v policiskih aktih, in ob vsakem podobnem primeru bodo potencialni osumljenci. Pa tudi v drugih primerih lahko, ali bodo, imeli težave na sodišču, ker so bili navzkriž z zakonom, ker pač bili osumljeni, oz. obtoženi nekega kaznivega dejanja. V takih primerih sodišče ne zanima, ali bila neka oseba res kriva, ali je bila dejansko (tudi spoznana) nedolžna, zanima jo samo, in pomembno zanjo je samo, da je bila ta oseba osumljena oz, obtožena nekega kaznivega dejanja. Za takim početjem zakona in sodstva so gotovo razlogi. Nekatere države uso že uvedle, druge še uvajajo vseživljenjske kartoteke 'navskrižij' z zakonom, kar še poglobi to težavo. To je torej, kljub 'svobodi', bolj slaba tolažba za, sicer po krivem obtožene, ljudi v prihodnosti življenja.
paparoach@volja.net
20. 02. 2008 17.29
Žalostno, kako lahko na glup način izgubiš otroka ...