Črna kronika

VIDEO: Policija: 32-letnik je ženo zadavil, ker ga je zavrnila

Celje, 16. 02. 2015 11.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Policisti so predstavili podrobnosti petkovega umora v Celju. 32-letnika so ustavili, ker ni uporabljal varnostnega pasu. Ko so med sprednjimi in zadnjimi sedeži zagledali negibno žensko in ga vprašali, kdo je to, jim je hladnokrvno povedal, da je ubil svojo ženo. To je storil, ker ni več hotela živeti z njim, pač pa se je preselila nazaj k staršem.

Več videovsebin
  • Milan Vogrinec o podrobnostih petkovega umora v Celju
    03:54
    Milan Vogrinec o podrobnostih petkovega umora v Celju
  • Iz SVETA: Policista sta ga ustavila zaradi neuporabe pasu, a odkrila truplo
    03:44
    Iz SVETA: Policista sta ga ustavila zaradi neuporabe pasu, a odkrila truplo
  • Iz 24UR: Ker ga je zavrnila, jo je umoril
    02:13
    Iz 24UR: Ker ga je zavrnila, jo je umoril

Milan Vogrinec, vodja Oddelka splošne kriminalitete v Sektorju kriminalistične policije PU Celje, je na novinarski konferenci predstavil podrobnosti petkovega umora v Celju.

Zakonca imata tri otroke. Policisti so povedali, da so obvestili pristojne službe, in da je za njihovo varnost poskrbljeno.

Kot je povedal, je 32-letnika na Ulici XIV. divizije v Celju naključno ustavila patrulja PP Laško (policista sta se na območju Celja nahajala, ker sta nameravala prevzeti nujno pošto). Ko se jima je moški približeval v avtomobilu znamke Kia, sta videla, da ne uporablja varnostnega pasu. Ustavila sta ga, takrat pa na tleh med sprednjimi in zadnjimi sedeži opazila negibno osebo. Vprašala sta ga, kdo je to, on pa jima je hladnokrvno odgovoril, da je ubil svojo ženo.

Takoj sta mu odvzela prostost. Eden od policistov je izvlekel žensko iz vozila in jo poskušal oživljati z umetnim dihanjem, a neuspešno.

Milan Vogrinec, vodja Oddelka splošne kriminalitete v Sektorju kriminalistične policije PU Celje.
Milan Vogrinec, vodja Oddelka splošne kriminalitete v Sektorju kriminalistične policije PU Celje. FOTO: POP TV

Na kraj dogodka je prišel tudi zdravnik, ki je potrdil smrt 31-letnice. Ogled kraja kaznivega dejanja je opravil preiskovalni sodnik v navzočnosti okrožne državne tožilke, kriminalistično-tehnično pomoč pa so mu nudili kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Celje.

Hotela ga je zapustiti

Policisti in kriminalisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 32-letnik že dlje časa načrtoval, da bo 31-letnico, s katero nista več živela skupaj, saj se je januarja preselila nazaj k staršem, ubil, če ga bo zavrnila ob vprašanju, da bi še naprej skupaj živela.

Razpolagamo s podatki, da je moški v preteklosti užival alkohol. Da bi ugotovili, ali je bilo tudi tokrat tako, pa moramo počakati na rezultate preiskav, ki jih opravlja Inštitut za sodno medicino. Milan Vogrinec

S tem namenom se je v petek z vlakom odpravil v Laško in nekje med 20. in 21. uro odšel do podjetja, kjer je delala in preveril, ali se njeno vozilo nahaja na parkirišču. Ko je videl, da se, je odšel nazaj v Laško in se ponovno vrnil pred podjetje okoli 21.30. Na parkirišču je opazoval, ali bo sama prišla do vozila. Ko je nekaj po 22. uri prišla, je pristopil do nje in jo pod pretvezo, da bi se v miru pogovorila, prepričal, da ga je vzela s seboj v avto. Med vožnjo do Celja je predlagal, da bi šla na pijačo v mestni park, kamor je dejansko tudi zapeljala.

V vozilu sta bila nekaj časa, saj je bil lokal že zaprt. Ker ga je takrat še enkrat zavrnila, se je odločil, da jo bo ubil. "Pričel jo je daviti, ker se mu je upirala, pa je pri tem uporabil še vrvico in jo davil, dokler je ni ubil. Po krutem dejanju je truplo potisnil med sedeže in se odpeljal v smer, kjer so ga nato ustavili policisti," je še pojasnil Vogrinec.

Avtobusna postaja v Celju, kjer so policisti ustavili voznika.
Avtobusna postaja v Celju, kjer so policisti ustavili voznika. FOTO: POP TV

Nasilna preteklost

Policisti so 32-letnika v preteklosti že obravnavali. Leta 2011 mu je bil zaradi nasilja v družini izrečen ukrep prepovedi približevanja. Nato so ga iz istega razloga obravnavali še letos januarja, ko mu je bil znova izrečen ukrep, a le za deset dni in tudi ta ni več veljal. 

Moškega so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pridržanje, predvidoma danes pa bodo z njim opravili zaslišanje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3