Črna kronika

Policiste poklical, da je prijatelj padel po stopnicah, a so ti ugotovili, da ne gre za nesrečo

Ptuj, 05. 06. 2017 09.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Ptuju se je v nedeljo zgodil uboj. Policija je v zvezi s smrtjo 64-letnika pridržala dva moška, eden od osumljenih pa je poklical policijo in sporočil, da je pokojni padel po stopnicah, a je policija ugotovila, da temu ni tako.

Mariborski policisti so bili včeraj malo po 17. uri obveščeni, da je na Ptuju po stopnicah padel 64-letni moški in umrl. Policisti, ki so prišli na kraj, so ugotovili, da temu ni tako.

Po opravljenem ogledu kraja kaznivega dejanja, ki ga je v navzočnosti dežurnega ptujskega okrožnega državnega tožilca vodila dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča na Ptuju, so policisti dvema osebama zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboja odvzeli prostost in ju pridržali. Kot poroča Večer, naj bi bila pridržana 56- ter 41-letnik, ki naj bi s pokojnim ta dan popivala.

Umor se je zgodil na Ptuju.
Umor se je zgodil na Ptuju. FOTO: Kanal A

Sosedje so za oddajo SVET osumljenega opisali z besedami "težaven" in "nevaren". Dejali so tudi, da jim je večkrat, čeprav ni bil izvan, grozil, da jih bo ubil. V hiši je po ločitvi ostal sam in se posvetil kokošim. Sosedom pa je tudi na ta način paral živce, saj je zaradi perjadi močno zaudarjalo.

Kot so še razkrili v oddaji SVET, okoliščine kažejo, da je bil umorjeni pretepen, moškega pa naj bi nekdo vlekel po tleh. Osumljena sta neuradno lastnik hiše in 41-letnik. Kriminalisti pa s preiskavo nadaljujejo še danes. Sosedje dodajo, da so se v hiši pogosto zbirali in popivali pozno v noč in se pri tem požvižgali na njihove pritožbe. Ljudje so se ga bali in se ga izogibali tudi zato ker, naj bi posedoval orožje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3