Črna kronika

Policista sta ga ujela, ko je stikal po stanovanju

Ljubljana, 24. 02. 2015 11.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubljanski policisti so dobili prijavo, da se po bloku potika neznanec in kljuka po vratih. Dva policista sta odšla na teren in v enem od stanovanj našla vlomilca. Ta se je sprva upiral in ju celo napadel, a sta ga obvladala. Gre za starega znanca policije.

Osumljenec je bil že pravnomočno obsojen za premoženjska kazniva dejanja. Ravno v začetku letošnjega leta je bil predčasno izpuščen iz zapora.

Konec preteklega tedna so ljubljanski policisti prijeli 39-letnika, ki so ga zalotili med vlomom v eno od stanovanj v bloku v centru mesta.

Policiste je o sumljivem moškem obvestil stanovalec, ki je povedal, da po bloku hodi neznan moški in kljuka po vratih. Na teren sta odšla dva policista in opazila, da so ena od vrat stanovanja v bloku priprta in poškodovana. Ko sta vstopila v stanovanje, sta tam opazila moškega, ki je brskal naokoli. Ko ju je opazil, ju je fizično napadel in skušal pobegniti. Policista sta ga uspela obvladati in ga tudi vklenila, pri njem pa sta v nadaljevanju našla več pripomočkov za vlamljanje in pripravljeno potovalno torbo, v kateri so bili že spravljeni ukradeni predmeti. Ukradel je prenosni računalnik, dva digitalna fotoaparata, ročna ura in mobilni telefon.

Osumljeni je bil s kazensko ovadbo zaradi suma velike tatvine preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Kako se zaščititi pred vlomilci?

Vlom, kot ga je izvedel zgoraj omenjeni osumljeni, torej z lomljenjem ključavnice, je eden najpogostejših načinov vlamljanja. Policisti zato svetujejo nadgradnjo mehanskega načina varovanja, saj se tako lahko zmanjša možnost, da storilci vstopijo v objekt. Ob tem policisti še svetujejo, da se na zunanji strani ključavnice namesti kovinski ščit. Druga oblika varovanja pa je namestitev dodatne ključavnice, ki je lahko samostojna ali s prečno zaporo. V večstanovanjskih zgradbah policisti tudi priporočajo, da se stanovalci držijo ali hišnega reda ali internih dogovorov glede odpiranja vhodnih vrat v zgradbo nestanovalcem.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TheMafiaDon
24. 02. 2015 12.09
+2
Spet nekaj za naslovnico...ampak samo na 24ur.zaSeverino.com :=) takilih objav bi lahko imeli vsak dan 300...