Črna kronika

Komandir zapustil kraj nesreče in odklonil alkotest

Novo mesto, 16. 11. 2010 10.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na območju Dolenjskih Toplic se je zgodila manjša prometna nesreča z materialno škodo. A moški, ki je kraj nesreče zapustil pred prihodom policije in pozneje odklonil alkotest, je bil – policist!

Tokrat so policisti izsledili svojega kolega.
Tokrat so policisti izsledili svojega kolega. FOTO: Dare Čekeliš

Novomeški policisti so bili včeraj ob 22. uri obveščeni o prometni nesreči z manjšo premoženjsko škodo na območju Dolenjskih Toplic. Z ogledom kraja dogodka so ugotovili, da se je nesreča zgodila zaradi neupoštevanja prednosti v križišču, na oškodovančevem vozilu pa je nastala premoženjska škoda v višini 50 evrov.

Dejanje komandirja najostreje obsojam, saj bi moral biti s svojim ravnanjem za zgled ostalim policistkam in policistom. S takim ravnanjem pa meče slabo luč na celotno policijo. notranja ministrica Katarina Kresal, ki jo je policija že obvestila, da bo ukrepala

Ker je 36-letni povzročitelj kraj prometne nesreče zapustil pred prihodom policistov, so ga izsledili doma in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ga je odklonil. Skladno z določili Zakona o varnosti cestnega prometa so mu odvzeli prostost in ga pridržali v prostorih za pridržanje. Zaradi zapustitve kraja prometne nesreče so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog zaradi odklona preizkusa alkoholiziranosti in povzročitve prometne nesreče.

Kot se je izkazalo, je povzročitelj prometne nesreče policist, zaposlen na vodstvenem delovnem mestu na Policijski postaji Novo mesto. Gre za komandirja. Prometna nesreča se je zgodila v njegovem prostem času, udeležen pa je bil s svojim vozilom. Ker je ravnal v nasprotju s Kodeksom policijske etike in s tem kršil ugled policije, bo PU Novo mesto "takoj izvedla ustrezne disciplinske ukrepe", so sporočili z omenjene PU.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (163)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAME KLOBASE
08. 04. 2011 19.33
JA POLICISTI OZIROMA KRESALČKI IMAJO DRUGAČNO USTAVO KOT NAVADNI SMRTNIKI
hotchilipoper
07. 04. 2011 09.30
V SLOVENIJI JE SVOBODA GOVORA,ČE NE VERJAMEŠ DOBIŠ TRI DNI ARESTA :)))
poslanka sexs
18. 01. 2011 20.46
na isti nacin se je pripetilo v murski soboti z nekim odvetnikom pobrisal domov po nesreci a nazalost ko dobijo nekega pijanega kolesarja v parku pijanega ga caka kazen 1500 evrov pa ni nikoga ogrozal to je slovenska demokracija od leta 1990 vsaka cast vam herojem da tako dolgo trpiti v slobodni dezelici
poslanka sexs
18. 01. 2011 20.40
kolikokrat sem ze navedel da je policija v sloveniji ena veja od zlocinske organizacije eni svercajo mamila drugi ropajo tretji nastavljajo bobe tako je bilo v celovcu pogledajte si na nemskem sletu pa bo vam vse jasno
AA11
18. 11. 2010 23.12
Evo, tale spodnji komentar popolnoma pravilno opisuje zadevo; oškodovanka je namreč šele po tem, ko sta se s komandirjem s pomočjo Evropskega poročila o prometni nesreči(kar zakon dovoljuje)sporazumela, spomnila poklicat policijo(mogoče je prebrala tisti štempelj OBVEZNO POKLICATI POLICIJO, ki ga zavarovalnice nezakonito treskajo na zavarovalno polico, ker je pač nekaj gospodov dobilo laptope za Božička...). Gospodje na 113 v Krškem seveda od dolgčasa na svojih delovnih mestih nimajo kaj za počet (v Ljubljani ali Mariboru bi ji lepo povedali, kaj gnjavi brez veze..po domače bi jo skenclali.) in so hitro poklicali patruljo. No, potem tudi patrulja ni imela * gospe razložit, da novi ZVCP velja že tri leta in da gnjavi brez veze (mogoče pa je nekdo vmes dal nalogo očrnit preveč sposobnega komandirja, ki je nekomu v vrhu nevaren). V glavnem, kar se je dogajalo potem, je daleč od zakonitosti....pridržan ni smel biti, pil je lahko takrat, ko je že prišel domov, vsaka kura pa nikakor ni strokovno usposobljena, da bi določila stopnjo alkoholiziranosti kar od oka....zadeva bo padla 110 % ! visio 17.11.2010, 09:30 10 aa11 Se popolnoma strinjam. Zagovornik načelnika bo trdil, da so se z oškodovancem vse dogovorili ihn je zato odšel domov. Kasneje pa je oškodovanka , zanalašč ker je pač kar je, poklicala policijo in naredila štalo. On pa je odklonil test alkoholiziranosti, ker je bila to nezgoda, ki je kategorizirana na policiji tako, da ne potrebuje posredovanja policije. In evo postopek pade. Živela država.
yunak
18. 11. 2010 10.06
kr brišite komentarje, svojih grehov pa nočete objaviti...... svoboda govora?????
bigich
18. 11. 2010 00.20
To me spominja na primer iz moje lastne praxe ... ko nam je tovarisica v osnovni soli jamrala o morali in etiki ... sama je pa svercala in dilala drogo po obmocju okoli sole ...
strumfetka
17. 11. 2010 23.49
No, slovenska Policija je nagnjena ne samo k kaznovanju, ampak tudi k pametovanju. Ko jih poslušaš se zdi, da so vsi po vrsti končali medicinsko fakulteto in specializirali psihiatrijo, tako so pametni in polni lažne morale. Ko slečejo uniformo, se jagnje spremeni v volka in potem počnejo, kar pač počnejo. Najbolj žalostna pa je ugotovitev, da je pri vsaki malo večji "zadevi" v Sloveniji aktivno udeležen vsaj en ali več policistov. aktivnih ali bivših. Zato me take zadeve sploh ne čudijo. Še dobro, da so omenjenga možakarja izsledili in ovadili. Zgodilo pa se, razen šikaniranje teh, ki so ga izsledili, itak ne bo nič. Razen Goršek in Kresalova se bosta spet posipala s pepelom in pametovala, da ju bo žalostno poslušati.
civitasstain@gmail.com
17. 11. 2010 22.31
Če nebi bilo policistov in kazni ki jih izrečejo, ki so itak določene v parlamentu in ne policiji , bi še bil večji kaos na cesti, kot je. To kaže tudi, da še same policiste ne zbrihtajo posledice če napravijo neumnosti. Torej nekateri samo čakate, če se bo zmuznil kazni ali ne. Za tem se pa skriva morbit cela tragedija družine, na to pa ne pomislite...
civitasstain@gmail.com
17. 11. 2010 22.23
Danny1980- Policisti so tudi ljudje in ga lahko isto kiksnejo v prometu, kakor drugi. On ni bil več v službi in je pogledal malo preveč v kozarec. seveda nebi smel pol za volan. Kako moraš ti dvomitii, da "pridržanje človeka na domu, ko je končal z vožnjo zna bit v nasprotju z zakonom." Policist ni opravljal službe in se je protizakonito uprl državnim osebam, Prvič se je odpeljal iz dogodka nesreče, kar je kaznivo, in drugič so hoteli pri njemu opraviti odvzem krvi, kar se je temu tudi upiral in je po novem zakonu je obavezni odvzem krvi pri vseh prometnih nesrečah. Ne glede kako mala je bila prometna nesreča.
Dr.Rugelj
17. 11. 2010 22.00
Ta komandir se bo lepo izvlekel brez vseh kazni !!! ...en večji piknik pri njemu doma , malo telefonskih klicev in VOILA - zadeva rešena !!! ...raja pa naj plačuje kazni - aha bližajo se prazniki , pa še stavkovni primanjkljaj je treba povrniti,...
Grega77
17. 11. 2010 21.54
Pohvale vredno da je prišlo v javnost. Verjetno ni prav priljubljen!!!
Danny1980
17. 11. 2010 21.41
Moj komentar,kot policist se strinjam, da bo gospod dobil kaj mu gre. Naši vrli šefi si prevelikokrat domišljajo, da so nedotakljivi. Ko kaj narobe naredi kakšen policist, so šefi prvi, ki mu bodo obrnili hrbet, tukaj pa je dokaz, da so tudi njihovi stolčki zamenljivi.Čestitam fantom iz prometne postaje ki so to prometno nesrečo obravnavali, da so šli do konca. Čeprav pridržanje človeka na domu, ko je končal z vožnjo zna bit v nasprotju z zakonom. Kaj če nekdo konča z vožnjo in ne namerava voziti naprej še posebej če je doma, je pridržanje nezakonito.Ne vem bomo videli, kaj bodo dorekli na sodišču glede tega.
dolzvlado115
17. 11. 2010 18.18
dolenska75
17. 11. 2010 14.50
Točno nekdo ga je vneto iskal in ga vtaknil na hladno...kdo ve če je isti podpisan pod odredbo za nezakonito pridržanje, ali se je moral policist za koga podpisat, ker mu je bilo tako odrejeno. Kakorkoli mislim, da bo čez čas še veselo, ko bo dogodek dobil epilog...kar pomeni, da bodo predstavljeni vsi pogledi in dokazi glede zadeve... pa po vsej verjetnosti odškodnine, ki jo bomo plačali davkoplačevalci.
pika poka ježek
17. 11. 2010 14.29
Nobena skrivnost ni, da je policijsko delo zelo stresno in da je tudi zaradi tega med zaposlenimi v policiji veliko alkoholikov. Policiste alkoholike od alkohola odvaja kar policijska medicina dela na Kotnikovi ulici v Ljubljani.
ocividec
17. 11. 2010 13.53
Ja tale pa enem ni pasu, pa so ga poradiral iz pp ...:)
janja12
17. 11. 2010 12.50
Ja policali pa lahko, sam mislim, da so tudi njim manili tisti casi.
bnam 2707
17. 11. 2010 12.38
Za tako minorno škodo bi se lahko dogovoril z nsprotno stranko,podpisal zpisnik in dl kupon ali pa osebno poravnal škodo. Vprašanje je,zakaj se je odločil za odhod oziroma pobeg.Lahko je bil preveč nadelan ali pa se je ustrašil izgube položaja. Vsekakor pa je ravnal napačno in ga je treba obravnavati po zakonu.
gutajlo
17. 11. 2010 12.30
...ma dajte no...in policisti so ljudje...zvrne kakšen kozarček in to je to...