Črna kronika
Oglas

Policijo 'oškodoval' za 120 evrov!

Ljubljana, 11. 06. 2012 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Astronomske kazni za telefoniranje med vožnjo so mlademu podjetniku dale odlično idejo. Svojim strankam pomaga prihraniti več 100 evrov na leto.

Verjetno ste se tudi sami že znašli v tej situaciji. Utrujeni se peljete iz službe in na hitro želite poklicati domov, da preverite nekaj malenkosti. Točno v trenutku, ko iz žepa potegnete mobilni telefon, pa se pred vami pojavi loparček gospoda policista.

Višina globe: najmanj 120 evrov.
Razlog: Uporaba mobilnega telefona med vožnjo

Da se izognete tovrstnim neprijetnostim, imate na voljo 3 možnosti. Mislimo, da je v današnjem času edina sprejemljiva le ena izmed spodaj naštetih. Ugibajte, katera.

Izjemno popularna prostoročna inštalacija je lahko vaša že za nekaj 10 evrov. (Foto: arhiv naročnika)
Izjemno popularna prostoročna inštalacija je lahko vaša že za nekaj 10 evrov. (Foto: arhiv naročnika) FOTO:
1. Enostavno ne telefonirajte. Seveda, kot da je to realno pri vseh klicih. V avtu imamo vsaj nekaj minut miru, da lahko opravimo z nujnimi telefonskimi klici ali enostavno preverimo, kaj nas doma čaka za kosilo.
2. Pri vsakem telefoniranju se ustavite. Kdo pa še ima čas, da se med vožnjo trikrat ustavi. Poleg tega sploh ni toliko primernih postajališč.
3. Uredite si napravo za prostoročno telefoniranje.  Presenečeni boste kako ugodne in enostavne za montažo so postale nekatere prostoročne inštalacije.

Takšna kazen je do izbire 3. točke pripeljala tudi mladega podjetnika, ki se je odločil poiskati varno, zanesljivo in poceni rešitev. Ko jo je našel, je bil tako navdušen, da jo je ponudil tudi ostalim Slovencem.
Policistom “ukradel” 120 evrov z uporabo bluetootha. (Foto: arhiv naročnika)
Policistom “ukradel” 120 evrov z uporabo bluetootha. (Foto: arhiv naročnika) FOTO:
Clip&Talk je Bluetooth naprava za prostoročno telefoniranje, ki jo lahko v nekaj sekundah vgradite v vsak avtomobil, je združljiva z vsakim Bluetooth telefonom in stane manj kot polovico kazni, ki jo boste plačali, če vas s telefonom v roki dobi policija.

Clip&Talk se namesti kar na senčnik vašega avtomobila, popolnoma brezžično. Ta naprava je po ocenah uporabnikov doma in v tujini ena boljših kar se tiče čistosti zvoka, saj ponuja podoben, kristalno čist zvok kot naprave, vgrajene v avtomobile višjega razreda.

“Telefoniranje med vožnjo je med slovenskimi vozniki vse bolj prisotno,” je izpostavil vodja Sektorja prometne policije mag. Ivan Kapun. “Policisti se bomo zato v akcijo, ki bo potekala vse do konca leta 2014, vključili tako s preventivnimi dejavnostmi kot tudi s poostrenim nadzorom, ki ga bomo izvajali med rednim delom.”

Vodstvo policije: “Telefoniranja med vožnjo ne bomo tolerirali”. Prostoročno telefoniranje še vedno dovoljeno. (Foto:a rhiv naročnika)
Vodstvo policije: “Telefoniranja med vožnjo ne bomo tolerirali”. Prostoročno telefoniranje še vedno dovoljeno. (Foto:a rhiv naročnika) FOTO:

Vodstvo policije vedno bolj izpostavlja nevarnosti telefoniranja med vožnjo, svojim možem pa postavlja vedno višje kvote. To pomeni, da policaji vedno bolj gledajo, kdo v avtomobilu telefonira. Vozniki se z njimi sicer ne strinjajo vedno, saj je kratek klic po mnenju nekaterih lahko čisto nedolžen, ampak zakon je na strani policije.

Če vas ulovijo s telefonom v roki med vožnjo, boste plačali vsaj 120 evrov. Nakup naprave za prostoročno telefoniranje je zaradi tega odlična investicija, ki se vam bo povrnila večkrat.

Tehnične lastnosti naprave Clip&Talk so impresivne. Prav tako mnenja uporabnikov. Še najbolj pa je “zanimiva” cena. Če smo še pred nekaj leti za prostoročno inštalacijo morali odšteti 300 evrov ali več, je sodobna tehnologija ceno naprave Clip&Talk potisnila pod 50 evrov. Poleg tega boste Clip&Talk lahko uporabljali več let, saj je združljiv z vsemi Bluetooth telefoni (praktično vsi telefoni, stari manj kot 4 leta).

Več informacij o napravi lahko dobite na spletni strani prodajalca.

Mi pa vam želimo varno vožnjo in svetujemo nakup tovrstne naprave. Prihranite lahko več 100 evrov, pa še malce bolj varni boste med vožnjo. Za več informacij ali naročilo kliknite tukaj.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1