Črna kronika

FOTO: Policija potrdila, da so v Dravi najverjetneje našli truplo pogrešanega Domna Simoniča

Maribor, 31. 03. 2016 15.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V kanalu Drave pri elektrarni Zlatoličje so našli moško truplo. Mariborski policisti so potrdili, da glede na opis, oblačila in predmete, ki so jih našli, obstaja utemeljen sum, da gre za pogrešanega Domna Simoniča. Njegova mati je prepričana, da "imata tako Maribor kot Slovenija velik problem".

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Domnova mati trupla še ni uspela videti, da bi se prepričala
    02:00
    Iz SVETA: Domnova mati trupla še ni uspela videti, da bi se prepričala
  • Iz 24UR: V Dravi našli truplo
    03:09
    Iz 24UR: V Dravi našli truplo
Truplo pri elektrarni Zlatoličje - 2
Truplo pri elektrarni Zlatoličje - 2 FOTO: POP TV

Ob 13.43 so bili mariborski kriminalisti obveščeni, da so v kanalu reke Drave, pri hidroelektrarni v Zlatoličju, našli truplo, so sporočili s PU Maribor. Takoj je stekla policijska intervencija, policisti pa so ob pomoči mariborskih poklicnih gasilcev truplo potegnili iz vode.

Vodja sektorja kriminalistične policije PU Maribor Robert Munda je v izjavi za javnost potrdil, da so v kanalu Drave pri elektrarni Zlatoličje našli moško truplo in da glede na opis, oblačila in predmete, ki so jih našli, obstaja utemeljen sum, da gre za pogrešanega Domna Simoniča.

Policisti utemeljeno sumijo, da gre za Domna, saj je bilo truplo v zelo slabem stanju, kar pomeni, da je bilo v vodi že nekaj časa. Poleg tega so našli nekatere osebne predmete, sicer ne razkrivajo, kakšnih.

Na Facebook strani Help Find Domen se je zvečer pojavil sledeči zapis: "Prenašam sporočilo Eve Simonič, Domnove mamice. Truplo, danes najdeno v Dravi, je na žalost pogrešani Domen."

Dokončni odgovor bo dala obdukcija, ki jo bodo opravili jutri. Odredil jo je preiskovalni sodnik mariborskega sodišča, z njo se bo potrjevala identiteta, vzrok in čas smrti, so sporočili mariborski policisti.

Starša sta za najdeno truplo izvedela iz medijev, na kraj sta se odpravila sama. Tam so jima policisti povedali, da sumijo, da gre za njunega sina.

20-letni Domen je bil pogrešan več kot mesec dni. V povezavi z njegovim iskanjem se je kasneje v javnosti pojavilo več različnih zgodb in teorij zarot. Med drugim so izginotje Simoniča povezovali s primeroma lani pogrešanih Klemna Lenka in Petra Aplinca, ki so ju pozneje mrtva našli v Dravi. Na policiji so zatrdili, da povezave niso ugotovili, zavrnili so tudi informacije, da sta bila omenjena žrtev trgovine z organi.

Munda je danes dejal, da informacij o tem, ali je primer Simoniča vendarle povezan s katerim od omenjenih v tej fazi ne more ne potrditi, ne ovreči. Kot je ponovil, bo več znanega po petkovi obdukciji.

'Ne more biti naključje, da so trije fantje končali v Dravi'

Novinarka oddaje 24UR Jana Ujčič se je pogovarjala z Domnovo mamo. Ta je dejala, da ne more biti naključje, da je že tretji fant tako tragično končal v Dravi. Zahteva, da naredijo obdukcijo in vse potrebne toksikološke in druge analize, da se razjasnijo vsi dvomi. Zahteva, da truplo pripeljejo v Ljubljano. Že pred časom je namreč dejala, da če bo Domen najden v Dravi, tako kot ostala dva fanta, da potem ima Maribor ter tudi Slovenija resen problem. Vendar policija zaenkrat še ne more potrditi, da so ti primeri kakorkoli povezani.

Truplo pri elektrarni Zlatoličje - 3
Truplo pri elektrarni Zlatoličje - 3 FOTO: POP TV

V Dravi so Domna iskali že večkrat

Domen, ki je študiral v tujini, se je v Slovenijo vrnil 23. februarja, isti večer pa je s prijatelji odšel na koncert v študentski klub Štuk. Pred lokalom so ga tudi nazadnje opazili, na klice na njegov mobilni telefon se nato ni nihče odzival, po 1. uri pa je bila telefonska številka nedosegljiva.

Strugo reke Drave so potapljači že nekajkrat pregledovali s pomočjo sonarja, območje iskanja pa so močno razširili in sicer so pogrešanega iskali tudi v delih struge, ki so skoraj deset kilometrov oddaljeni od kluba Štuk, kjer so Domna nazadnje videli.

V obširnih akcijah so ga večkrat iskali potapljači iz vse Slovenije, na suhem pa so ga iskali prostovoljci, svojci, prijatelji ter gasilci in policija.

Pred dobrim tednom dni je okoli 70 potapljačev v Mariboru čistilo strugo Drave v okviru 24. mednarodne ekološke akcije. Ob tem so tudi iskali Simoniča, a ga takrat niso našli.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1