Črna kronika

Policija sumi, da udeleženci zabave lažejo, mešalnika niso našli

Split, 21. 11. 2012 09.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Stanje brutalno posiljenega 20-letnega dekleta iz Splita je stabilno. Osumljeni je v priporu. Kot pravijo njegovi prijatelji, je bil vzoren študent in vedno obziren do deklet. Policija išče neznani predmet, s katerim naj bi osumljeni posilil nesrečno dekle.

Stanje brutalno posiljenega 20-letnega dekleta iz Splita je stabilno, kdaj bo lahko zapustila bolnišnico, še ni jasno. Je pa jasno, da bo okrevanje dolgo. Maternica in jajčniki niso bili poškodovani, tako da zdravniki upajo, da bo nekega dne lahko postala mati.

Osumljeni študent splitske ekonomske fakultete je trenutno v priporu. Potem ko bodo zaslišali vse priče krutega dogodka, bo izpuščen in tako se bo lahko branil s svobode. Če bo prišlo do sojenja in bo spoznan za krivega posilstva s težkimi poškodbami, se mu obeta zaporna kazen od treh do 15 let.

Policija išče neznani predmet

Kaj se je pravzaprav dogajajo na usodno petkovo popoldne na zabavi v Podstrani, policija še preiskuje. Še vedno ni jasno, s čim je posiljevalec dekletu prizadejal tako hude poškodbe genitalij in anusa, zaradi česar je dekle skoraj izkrvavelo. Policija ta predmet še vedno išče, so za Jutarnji list povedali na splitski policiji. Pojavljajo se namigovanja, da naj bi šlo za razbito grlo steklenice ali palični mešalnik, kot domnevajo zdravniki. Slednjega policisti niso našli, tako da sumijo, da so ga skrili.

Nasilje
Nasilje FOTO: Thinkstock

Kot poroča Slobodna Dalmacija, je policiji jasno, da udeleženci na zabavi ne govorijo popolne resnice. Po njihovih besedah, čeprav so bili le nekaj korakov od sobe, v kateri se je odvijala prava drama, namreč niso ne videli ne slišali ničesar. Tudi žrtev se ne spomni ničesar, glavni osumljenec pa pravi, da je uporabil prste, poroča Jutarnji list.

V torek zjutraj so policisti temeljito preiskali hišo, kjer se je zgodil grozljivi zločin. Preiskali so sobe, vrt, odvzeli prstne odtise, preiskali so zabojnik za smeti. Poleg tega pa bodo na podlagi pričevanj sosedov in telekomunikacijskega poročila naredili rekonstrukcijo, kje so se gibali osumljeni 20-letnik in drugi udeleženci zabave. Policija mora tudi ugotoviti, ali je bilo dekle v času posilstva pri zavesti, saj prijatelji na zabavi niso slišali krikov na pomoč.

Zabava zaradi izpuščenih generalov

Štirje fantje in tri dekleta so se na zabavi zbrali, da bi proslavili izpustitev hrvaških generalov. Kot zadnja naj bi na zabavo skupaj prišla osumljeni in posiljeno dekle. Policija je že utemeljila, da te navedbe prijateljev niso točne in da nista prišla skupaj. Prav tako omenjena dvojica ni bila v razmerju. Na zabavo sta prišla že rahlo opita.

Vsi so nato popili še tri steklenice viskija in steklenico medice, prav tako so kadili marihuano. V nekem trenutku so po navedbah Jutarnjega lista zaradi količine popitega alkohola in marihuane izgubili nadzor in se slekli ter goli plesali po sobi. Ko so prijatelji videli, da se bo objemanje omenjene dvojice razvilo v spolni odnos, so sobo zapustili. Kaj se je dogajalo potem, kot kaže, ve samo osumljeni. Katere substance so bile v njihovi krvi, pa bo pokazala toksikološka analiza.

Prijatelji ne morejo verjeti, da bi 20-letnik to storil

Njegov oče je za Slobodno Dalmacijo povedal, da ne verjame, da je njegov sin posilil dekle in da je, ko je zagledal kri, začel klicati na pomoč. Sin je po navedbah vzoren študent ekonomije.

Nihče od njegovih kolegov ne verjame, da bi lahko storil kaj tako grozljivega. Do deklet je bil vedno pozoren in obziren, nikoli se ni drogiral, so povedali. S posiljenim dekletom sta se skupaj pripravljala na izpite, a po navedbah nista bila par.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja