Črna kronika

Policija: Stvari ne potekajo tako, kot sta si zamislila

Ljubljana, 27. 09. 2012 16.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za 15-letno angleško dijakinjo in njenim dvakrat starejšim ljubimcem, sicer učiteljem matematike, še vedno ni nobene sledi. Domači ju pozivajo, naj se jima vsaj oglasita, britanska policija pa je za 30-letnikom izdala evropski zaporni nalog. Sta se iz Francije odpravila v Španijo?

Velika Britanija je izdala evropski zaporni nalog za britanskim učiteljem matematike, 30-letnim Jeremyjem Forrestom, ki je z učenko, 15-letno Megan Stammers, pred dnevi zbežal v Francijo. Grozi mu aretacija zaradi ugrabitve najstnice.

Zaljubljen par se je pred tednom iz Doverja s trajektom odpravil v Calais v Franciji, nadzorne kamere pa so ju posnele, kako se z roko v roki vkrcavata. Od takrat ju niso več videli. Ker bi lahko odšla iz Francije v Španijo, so se v iskalno akcijo že vključili tudi tamkajšnji policisti. Stammersova naj bi s Forrestom odšla prostovoljno, zato britanska policija domneva, da ni ogrožena.

Megan Stammers in Jeremyja Forresta so kamere ujele, ko sta vstopala na trajekt.
Megan Stammers in Jeremyja Forresta so kamere ujele, ko sta vstopala na trajekt. FOTO: Sussex police department

Dekletova družina je par že javno pozvala, naj se vrne domov, zdaj pa se je pozivu, naj prekineta molk, pridružil še učiteljev oče. "Prosim vaju le, da eden od vaju pokliče ali pošlje elektronsko sporočilo, da bomo vedeli, da je z vama vse v redu. Tu smo za vaju. Prosim, prosim, oglasita se nam," je dejal.

Vodja preiskave Jason Tingley pa je ocenil, da bo za učitelja najbolje, da se sam javi in pojasni nekaj stvari. "Zadeve se najbrž ne odvijajo tako, kot sta si Megan in Jeremy zamislila," je dejal.

Forrest, ki je sicer poročen, naj bi bil z najstnico v razmerju že sedem mesecev, državo pa naj bi skupaj zapustila po tem, ko so ga v šoli suspendirali. Njuno razmerje naj bi se začelo, ko je Forrest Megan nudil zasebne inštrukcije. Sošolci so ju lani na šolskem izletu videli, kako se na letalu držita za roke, zato so obvestili pristojne.

To je sicer že tretji škandal na krščanski šoli v Eastbournu. Februarja leta 2009 je 27-letni učitelj Robert Healy priznal, da je imel spolne odnose s 15- in 16-letno učenko, zaradi česar je moral za sedem let v zapor. Na začetku letošnjega leta pa je šola dovolila 73-letnemu upokojenemu duhovniku, ki je bil med letoma 1960 in 1970 obtožen za 38 spolnih prekrškov nad otroki, da je bil v njihovem odboru več kot leto dni.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bebo3
27. 09. 2012 21.22
+16
pa naj jih pustijo če sta zaljubljena, kaj takšna panika?
Jaka..
27. 09. 2012 20.19
+23
no mislim nima smisla ,komentirat,če se masta rada se pač mata vso srečo jima želim,bolš to kot pa da jo fila z drogo,pri ljubezni leta niso važna,so še večje razlike pa so srečni...