Črna kronika

Janez Žnidar, osumljen umora 37-letnice v Zgornjih Jaršah, se je skrival v gozdu

Ljubljana, 27. 05. 2014 06.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so na območju Domžal izsledili in prijeli 39-letnega Janeza Žnidarja, ki je osumljen, da je v Zgornjih Jaršah pri Radomljah ustrelil 37-letno žensko. Osumljenec se je predal.

Osumljeni Janez Žnidar
Osumljeni Janez Žnidar FOTO: PU Ljubljana

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so ponoči na območju Domžal izsledili in prijeli 39-letnega Janeza Žnidarja, ki je osumljen, da je v petek v Zgornjih Jaršah pri Radomljah ustrelil 37-letno žensko.

Policisti so 39-letniku odvzeli prostost, je še dodala tiskovna predstavnica PU Ljubljana Maja Ciperle Adlešič.

Pri zaključni akciji je sodelovalo več policistov Policijske uprave Ljubljana in Generalne policijske uprave. Osumljenec se je predal oziroma je pričakal policiste. Skrival se je v gozdu v okolici Radomelj in Domžal. Policija je v štirih dneh iskanja prejela veliko uporabnih informacij od občanov in se jim za to tudi zahvaljuje.

Preiskava se nadaljuje.

Bralec Žiga nam je poslal fotografijo helikopterja nad naseljem Radomlje, ki je sinoči okoli 22. ure sodeloval pri policijski akciji prijetja osumljenca umora.
Bralec Žiga nam je poslal fotografijo helikopterja nad naseljem Radomlje, ki je sinoči okoli 22. ure sodeloval pri policijski akciji prijetja osumljenca umora. FOTO: Bralec Žiga

Spomnimo

Policisti so bili o nasilnem dejanju v preddverju bivše stavbe tovarne Induplati obveščeni v petek okoli 8. ure zjutraj. V streljanju je umrla 37-letna ženska iz Šmarce. Po neuradnih informacijah naj bi šlo za mati treh majhnih otrok in ženo uglednega podjetnika iz Šmarce. Motiv umora še ni znan.

Po dogodku je stekla obsežna akcija iskanja osumljenega,  ki je po navedbah policije brez stalnega bivališča. Policija je tedaj javnost opozorila, da je nevaren in da je lahko tudi oborožen.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3