Črna kronika

FOTO in VIDEO: Priča ugrabitve: Pomagati od šoka in strahu nisem upala

Ljubljana, 27. 06. 2014 08.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
S.S./V.L./V.B.
Komentarji
36

Žensko, ki so jo ugrabili v ljubljanskem Trnovem, so našli mrtvo v Podpeči. Ugrabljena in nato do smrti pretepena 31-letnica naj bi bila po neuradnih podatkih dekle Dejana Vidmarja, enega od domnevnih roparjev SKB banke. Storilci so še vedno na begu.

Ugrabitev sredi Ljubljane se je končala s smrtjo 31-letne ženske. Žensko sta včeraj med kolesarjenjem v Trnovem s kolesa zbila dva zamaskirana moška, oblečena v črno in jo strpala v belo osebno vozilo alfa romeo, koprske registracije. Očividci so takoj obvestili policijo, ki je žrtev in ugrabitelje iskala vso noč, do 5.15 zjutraj, ko so dobili klic, da hudo poškodovana ženska leži za cesto pri smetnjakih v Podpeči. Še preden so prišli reševalci je umrla.

Tiskovni predstavnik PU Ljubljana Vinko Stojnšek je potrdil, da ''sta včerajšnji primer protipravnega odvzema prostosti in današnji primer, ko je bila najdena hudo poškodovana ženska, ki je kasneje na kraju umrla, povezana''

Ugrabljeno in nato do smrti pretepeno dekle naj bi bilo po neuradnih podatkih dekle Dejana Vidmarja, ki je v ljubljanskem priporu zaradi razvpitega ropa SKB banke, so poročali v oddaji 24UR.

"Včeraj okoli 19. sem zaslišala krike na pomoč, pritekla iz stanovanja in videla kako sta dva moška, oblečena v črno in z maskami na glavi v svoje vozilo strpala žensko in odpeljala," pripoveduje pretresena očividka. "Pomagati od šoka in strahu nisem upala," je še dodala.

Motiv še ni znan, storilci na begu

Kriminalisti in policisti še vedno zbirajo obvestila in preverjajo okoliščine obeh primerov. Prav tako preiskujejo motiv za okrutno dejanje.

Storilci, ki so očitno večkrat zamenjali tudi registrske tablice na alfi, potem, ko so dekle odvrgli pa avtomobil še zažgali, da bi prekrili sledi, so še vedno na begu. Policija zato še vedno naproša vse, ki bi lahko podali kakršnokoli informacijo, da pokličejo na eno izmed telefonskih številk: intervencijsko številko 113 ali anonimni telefon 0801200.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3