Črna kronika

Policija identificirala napadalce na črnogorski časnik Vijesti

Podgorica, 09. 03. 2014 11.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Podgoriška policija ima v svojih rokah osumljenca za lanski bombni napad na črnogorski časnik Vijesti. Enega so aretirali v soboto, z drugim pa niso imeli toliko dela, saj je že za zapahi. Motiv za napad še ni znan.

Namestnik direktorja podgoriške policijske uprave Milan Tomić je sporočil, da sta za lanski bombni napad na črnogorski časnik Vijesti osumljena Nemanja Vukmirović in Marko Šofranac. Tomić je dejal, da so Vukmirovića aretirali v soboto, Šofranac pa je že v zaporu, kjer prestaja kazen za drugo kaznivo dejanje. Poleg napada sta osumljena nezakonitega posedovanja orožja in razstreliva.

Po Tomićevih besedah obstaja utemeljen sum, da sta Vukmirović in Šofranac v noči s 26. na 27. december namestila eksplozivno napravo ob zid zgradbe redakcije časnika Vijesti in jo nato tudi sprožila.

Policija morebitne motive napada še preiskuje, prav tako pa poskuša najti morebitne druge osebe, ki bi bile vpletene v napad.

V bombnem napadu na Vijesti ni bil nihče poškodovan, je pa nastala precejšnja materialna škoda.
V bombnem napadu na Vijesti ni bil nihče poškodovan, je pa nastala precejšnja materialna škoda. FOTO: Reuters

Po napadu so posnetki varnostnih kamer pokazali, da je napadalec bombo podtaknil pod okno pisarne v pritličju, v kateri je urednik Vijesti Mihailo Jovović v času eksplozije še vedno delal. V redakciji je bilo poleg urednika še okrog 15 sodelavcev. Vsi so eksplozijo prestali brez poškodb, je pa bomba povzročila precejšnjo gmotno škodo.

Jovović, katerega časnik je pogosto kritičen do črnogorskih oblasti, je na izsledke policije dejal, da je zdaj ključno, da se ugotovi, kdo je naročil napad. Vijesti so bile sicer v preteklosti zaradi kritičnega poročanja že večkrat tarča manjših napadov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.