Črna kronika

'Poklicni kriminalec' ubil mladega policista

Newark, 14. 07. 2014 07.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ropar, ki je bil na prostosti od januarja, je med oboroženim ropom drogerije v Jersey Cityju ubil mladega policista. Pokojni policist je v zadnjih petih letih prva žrtev med varuhi reda in miru v tem mestu.

Melvin Santiago
Melvin Santiago FOTO: Reuters

Policijski novinec, 23-letni Melvin Santiago je v nedeljo tragično končal pod streli 27-letnega kriminalca Lawrenca Campbella v mestu Jersey City, ko se je s partnerjem odzval na klic v sili zaradi ropa drogerije. Morilec je pištolo ukradel varnostniku in stranki v trgovini povedal, da bo postal slaven.

Lawrenca Campbella so policisti že iskali zaradi drugega umora, v nedeljo zgodaj zjutraj pa je vstopil z nožem v drogerijo Walgreens v Jersey Cityju in obvladal oboroženega varnostnika ter mu odvzel pištolo. Počakal je na prihod policije in odprl ogenj na prvo patruljo ter ubil Santiaga.

Prihitelo je še več policistov, ki so vrnili ogenj in Campbella ustrelili. Župan Jersey Cityja Steven Fulop je povedal, da gre za enega najbolj žalostnih dni v zgodovini mesta.

Santiago je šele prvi policist, ki je bil ubit v zadnjih petih letih med opravljanjem svojega dela v enem najbolj nevarnih mest v ZDA, ki leži takoj čez reko Hudson ob Manhattnu. Ubil ga je poklicni kriminalec, ki je doslej trikrat sedel zaradi mamil, nazadnje pa so ga izpustili iz zapora januarja letos.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jasnovidec Cosmos
14. 07. 2014 22.02
-3
Ja in seveda so mu odgovorili brez poziva za predajo oziroma je niti niso hoteli sprejeti,ker je ustrelil policaja kateri mu je sodeč po fotografiji sigurno bil antipatičen.
wc15
14. 07. 2014 09.02
+4
odprl ogenj na prvo patruljo. blaw blaw