Črna kronika

Srbski minister po smrti Tijane: 'Zaradi takšne pošasti mi je žal, da je Srbija ukinila smrtno kazen'

Beograd, 07. 08. 2014 07.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
N.Š.K./U.Z.
Komentarji
0

Pogrešano Tijano Jurić je ugrabil in umoril mesar iz Surčina, ki je umor 15-letnice priznal. 34-letnik naj bi dekle najprej zbil z avtom, nato pa jo odvlekel v vozilo in odpeljal do deponije, kjer jo je zadavil in zakopal. "Zaradi takšne pošasti mi je žal, da je Srbija ukinila smrtno kazen," je dejal notranji minister.

Pogrešano Tijano so našli mrtvo.
Pogrešano Tijano so našli mrtvo. FOTO: Facebook

Kot poročajo srbski mediji, je policija sinoči aretirala 34-letnega Dragana Đurića mesarja iz Surčina, ki je glavni osumljenec, da je ugrabil in umoril 15-letno Tijano Jurić. Ta naj bi na zaslišanju priznal umor in policiste odpeljal do mesta v okolici Sombora, kjer je na manjši deponiji zakopal Tijanino truplo.

Tijana je izginila po športni prireditvi

Tijano so nazadnje videli 26. julija nekaj po polnoči v bližini športnega centra v Bajmoku, kjer je bila na športni prireditvi. Po koncu tekme se je Tijana v spremstvu dveh prijateljev odpravila domov, a se je vrnila na stadion, da bi prijatelju vrnila jakno. Ker se ni vrnila, sta jo prijatelja začela iskati, nato pa sta o njenem izginotju obvestila policijo in starše. Kmalu po njenem izginotju je policija našla njen čevelj in umetni noht, zato so predvidevali, da se je dekle nasilnežu upiralo.

15-letnico je iskala cela Srbija, sprva pa so se širile informacije, da so ugrabitelji Tijano odpeljali na Madžarsko, saj so uro in pol po njenem izginotju zaznali signal njenega mobilnega telefona v bližini meje z Madžarsko.

Moški med zaslišanjem priznal umor

Osumljeni je usodnega dne, ko je Tijana izginila, v Bajmoku obiskal prijatelje. Moški je trenutno v priporu, policija pa ga je izsledila na območju Beograda. Kot je sporočil notranji minister Nebojša Stefanović na novinarski konferenci, je 34-letnik dekle najprej zbil z vozilom, najverjetneje namerno, nato pristopil do nje, jo zagrabil za vrat, večkrat udaril in odvlekel v vozilo. Stefanović je dejal, da je morilec dekle zadavil, slekel in odvrgel na deponiji. Truplo je prekril z zemljo, ki jo je imel v pritljažniku. Ali je dekle spolno zlorabil, bo pokazala šele obdukcija. 34-letnik naj bi bil v času umora pod vplivom alkohola.

Dragan Đurić
Dragan Đurić FOTO: Facebook

Stefanović je novinarjem dejal, da je moški že bil obravnavan za manjša kazniva dejanja. Minister je dejal, da so se kriminalisti med zbiranjem informacij dokopali do osumljenega. "Ko smo ugotovili, kdo je osumljeni, smo ga nekaj časa opazovali. On je v svoji mesnici rezal meso, stregel stranke in se obnašal, kot da se nič ni zgodilo. Ni kazal nikakršnega obžalovanja ali, da ga grize vest. Kot, da ni človeško bitje," pripoveduje minister. Kriminalisti so ga pridržali in ga poslali na poligraf, kjer je, po besedah ministra, padel na vseh vprašanjih. Med zaslišanjem se je 34-letnik zlomil in priznal, da je Tijano umoril. Prav tako je policistom pokazal, kje je skril njeno truplo. "Zaradi takšne pošasti mi je žal, da je Srbija na zahteve EU ukinila smrtno kazen," je vidno pretresen dejal notranji minister.

Družina zavita v črnino, v šoku tudi meščani

Zaradi tragične novice, ki so jo policisti sporočili družini pokojnega dekleta, je pred hišo Jurićevih celo noč dežural rešilec nujne pomoči. Pred hišo se je zbralo več meščanov, ki so prišli izreči sožalje svojcem umorjenega dekleta.

Notranji minister je sinoči obiskal mesto, kjer so našli truplo 15-letnice. Dejal je, da storilec tega grozljivega zločina zasluži najvišjo kazen. Obiskal je tudi družino umorjene in jim izrekel sožalje ter obljubil, da bo storilec kaznovan.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1