Črna kronika

Našli so le veslo pogrešanega kajakaša

Kobarid, 09. 07. 2012 10.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Reševalci še vedno niso našli 21-letnega avstrijskega kajakaša, ki se je v soboto prevrnil med spustom po brzicah, vodni tok pa ga je potegnil v globino. Nesreča se je zgodila na delu reke, kjer je plovba zaradi velike nevarnosti prepovedana.

Pogrešanega avstrijskega kajakaša, ki se je v soboto pozno popoldne ponesrečil na Soči pri Kobaridu, tudi danes niso našli. Iskalna akcija se bo nadaljevala jutri, je sporočil predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik.

21-letni kajakaš se je spustil po brzicah, na delu reke, imenovanem Otona, pa se je prevrnil. Tok ga je potegnil pod večjo skalo, kjer je ostal ukleščen, kajak pa je odneslo naprej.

Njegov prijatelj ter nekateri drugi kajakaši, ki so takrat bili na mestu nesreče, so ga poskušali rešiti, a jim zaradi izjemno močnega rečnega toka na tem območju to žal ni uspelo.

Nesreča se je zgodila na kraju, kjer je plovba zaradi nevarnosti prepovedana.

Na kraju so poleg policistov s PP Bovec posredovali tudi reševalci Gorske reševalne službe Tolmin, člani Prostovoljnega gasilskega društva Kobarid in potapljači Podvodne reševalne službe Tolmin, vendar ponesrečenega zaradi visokega vodostaja in močnega rečnega toka tudi njim ni uspelo rešiti. Akcija se je nadaljevala v nedeljo in danes, a so jo ob 13.30 znova prekinili, je sporočil Božnik. Dodal je, da je tudi danes na pomoč priskočilo pet kajakašev, ki so prečesali bregove Soče od Otone do Napoleonovega mosta pri Kobaridu in dalje bregove struge reke Soče v smeri Tolmina (do naselja Kamno). Doslej je bilo najdeno kajakaško veslo, ki naj bi ga uporabljala pogrešana oseba.

Policisti so v zvezi z nesrečo na reki Soči tujo krivdo izključili, zato bodo podali poročilo na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Logik78
10. 07. 2012 18.19
Draža
09. 07. 2012 21.50
+3
Moje sožalje
cehinja
09. 07. 2012 18.53
+7
Naj ga čimprej najdejo. Huda tragedija. Sožalje svojcem in vsem , ki so ga poznali :(