Črna kronika

Dejana Vidmarja na pogreb partnerice ni bilo, so pa vse skupaj spremljali kriminalisti v civilu

Ljubljana, 02. 07. 2014 16.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
U.Z./V.P.
Komentarji
0

Domnevni ropar SKB banke Dejan Vidmar se ni udeležil pogreba svoje partnerice Zorice Škrbič, ki so jo neznanci pretepli do smrti, saj je Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij ocenila, da gre za "preveliko varnostno tveganje". Je pa kljub temu na ljubljanskih Žalah bilo prisotnih več kriminalistov v civilu.

Sorodniki, prijatelji in znanci so se danes na ljubljanskih Žalah poslovili od 31-letne Zorice Škrbič. Med njimi pa ni bilo njenega partnerja Dejana Vidmarja, ki je v zaporu, ker je osumljen "ropa stoletja" v SKB banke.

Po poročanju Slovenskih Novic so iz Okrožnega sodišča v Ljubljani sporočili, da sodnica Vidmarju dovoli udeležbo na pogrebu, a le pod pogojem, "če je to v okviru zmožnosti Zavoda za prestajanje kazni Ljubljana ter če bo z vidika varnosti po oceni zavoda to tudi izvedljivo". A iz Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij so sporočili, da zaradi prevelikih varnostnih tveganj spremstva pripornika na pogreb ne bodo izvedli. Dodali so, da so Vidmarju omogočili, da se je poslovil od pokojne partnerice.

Po poročanju novinarjev oddaje Svet je kljub temu pogreb v civilu spremljal cel kup kriminalistov.

pogreb Zorice Škrbič
pogreb Zorice Škrbič FOTO: Kanal A

Kot je znano, sta 31-letno Zorico v Trnovem 26. junija s kolesa zbila dva zamaskirana moška, oblečena v črno in jo strpala v belo osebno vozilo alfa romeo koprske registracije. Očividci so takoj obvestili policijo, ki je žrtev in ugrabitelje iskala vso noč, do 5.15 zjutraj, ko so dobili klic, da hudo poškodovana ženska leži za cesto pri smetnjakih v Podpeči. Še preden so prišli reševalci, je umrla.

Storilci, ki so očitno večkrat zamenjali tudi registrske tablice na alfi, potem, ko so dekle odvrgli pa avtomobil še zažgali, da bi prekrili sledi, so še vedno na begu. Policija zato še vedno naproša vse, ki bi lahko podali kakršnokoli informacijo, da pokličejo na eno izmed telefonskih številk: intervencijsko številko 113 ali anonimni telefon 0801200.

Poznavalci kriminalistične stroke pravijo, da je šlo za tipičen mafijski umor, in je bilo dejanje, čeprav je bilo morda videti nasprotno, storjeno zelo neprofesionalno.Verjetno ni šlo vse tako, kot so si storilci zamislili, meni strokovnjak za organiziran kriminal Bojan Dobovšek.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3