Črna kronika

Prometna nesreča v Zagorju ob Savi: V desnem ovinku izgubila nadzor, kdo je vozil, ni znano

Zagorje ob Savi, 30. 11. 2020 12.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V hudi prometni nesreči, ki se je zgodila v kraju Orehovica v občini Zagorje ob Savi, se je smrtno ponesrečil 31-letni motorist. Drugega motorista, 21-letnika, ki je s kraja pobegnil, so policisti kmalu izsledili in ga s hudimi poškodbami prepeljali v ljubljanski UKC. Motorista sta bila brez motoristične opreme in zaščitne čelade. Kdo je upravljal z motorjem, policisti še preiskujejo.

Inšpektor Refik Hodžić je na današnji novinarski konferenci povedal, da je preiskovalni sodnik odredil obdukcijo trupla 31-letnika in odvzem telesnih tekočin, prav tako je odvzem krvi in urina odredil za 21-letnika, ki so ga zaradi hudih poškodb prepeljali v UKC Ljubljana. Tako bodo pristojni opravili analizo in ugotavljali, ali sta bila morda pod vplivom alkohola ali prepovedanih substanc. V preiskavo so vključili tudi preverjanje obcestnih kamer, da bodo lažje izsledili, kdo je sedel za krmilom motorja. 

Nesreča se je zgodila v nedeljo nekaj pred 3. uro zjutraj, ko sta se dve osebi na motorju peljali po regionalni cesti iz smeri Zagorja proti Trojanam, pri tem pa je voznik v kraju Orehovica v desnem ovinku izgubil oblast nad vozilom. "Motorno kolo je odneslo v obcestni nasip, kjer sta trčila in trčenje je bilo tako silovito, da je ena oseba izgubila življenje," je pojasnil Hodžić. 

31-letnik je na kraju nesreče umrl, 21-letnik pa je s kraja nesreče peš pobegnil, a so ga kmalu izsledili. 21-letnik se je pri padcu huje poškodoval, zato so ga z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Ljubljana. Policisti so potrdili, da osebi med vožnjo nista uporabljali motoristične opreme in varnostne čelade.

Policija, splošna

Še pred nesrečo je policist, potem ko je zapuščal policijske prostore v Zagorju ob Savi, "je slišal, da se v tem jutranjem času vozijo motorji in se zapeljal  proti Trojanam". V neposredni bližini naselja Kisovec pred trgovino Mercator opazil motorno kolo in videl, da sta osebi na motorju brez čelad. Motorist je nato zapeljal proti Trojanam, policist ga je poskušal ustaviti, toda zaradi prevelike hitrosti ga je stežka dohajal. Med ustavljanjem z modrimi lučmi so v isti smeri v Izlakah dohiteli še drugo, motorno kolo modre barve, na katerem sta bili prav tako dve osebi brez čelad (ponesrečena motorista). Med vožnjo sta oba motorja izginila iz vidnega polja policista, ki je pot nadaljeval v njuni smeri in pri kraju Orehovica naletel na nesrečo. "V naselju Orehovica se je pripeljal na kraj, kjer je na tleh videl modro motorno kolo. Iz tega naslova je tudi vedel, da gre za drugo modro motorno kolo," je še dodal Hodžić. Oseb na motorju, ki ju je policist poskušal zaustaviti, do sedaj še niso izsledili.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni