Črna kronika

Pobegli voznik umrl zaradi 'anafilaktične reakcije'

Murska Sobota, 27. 12. 2012 12.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Obdukcija je pokazala, da je Dunajčan, ki je 10. novembra bežal pred avstrijskimi in slovenskimi policisti in je nato v murskosoboški bolnišnici umrl, umrl zaradi ''anafilaktične reakcije''. 43-letnik je bil alergik, najverjetneje pa je šlo za reakcijo na plinski razpršilec.

Avtomobil Avstrijca
Avtomobil Avstrijca FOTO: PU Murska Sobota

Obdukcija je pokazala, da je Dunajčan, ki je 10. novembra bežal pred avstrijskimi in slovenskimi policisti in je nato v murskosoboški bolnišnici umrl, umrl zaradi ''anafilaktične reakcije, najverjetneje kot odgovor na uporabo plinskega razpršilca''.

Kot so še sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota, je bil pokojni 43-letnik alergik.

Spomnimo …

Avstrijska policija je 10. novembra slovenske kolege obvestila, da zasledujejo neznanega voznika osebnega avtomobila z avstrijskimi registrskimi oznakami, ki je v Avstriji povzročil prometno nesrečo in se ne ustavi. Na mejnem prehodu Šentilj je voznik vstopil v Slovenijo, zato so Avstrijci zaprosili za pomoč.

Pobegli voznik je vožnjo nadaljeval proti Madžarski. V zasledovanje so se vključili tudi murskosoboški policisti, ki so vozilo prvič poskušali ustaviti v bližini izvoza za Turnišče, a voznik je odpeljal naprej in pri tem poškodoval službeno vozilo slovenske policije. Ustavili so ga nato šele na počivališču Pince.

Zasledovanje Olicerja D.
Zasledovanje Olicerja D. FOTO: PU Murska Sobota

''Policisti so nato voznika pozivali, naj odpre vrata vozila in izstopi. A ukazov ni upošteval, zato so policisti razbili prednje steklo ter naknadno, ko se je voznik umaknil na zadnjo klop vozila, še dve zatemnjeni stekli na zadnjih vratih zaklenjenega vozila, ga z uporabo plinskega razpršilca in fizične sile obvladali in mu zaradi preprečitve nadaljnjega upiranja in nadaljnje vožnje nadeli plastično zatego,'' so takrat sporočili s PU Murska Sobota.

Vozniku je bila zaradi slabega zdravstvenega stanja takoj nudena zdravniška pomoč v murskosoboški  bolnišnici, kjer pa je še isti dan umrl. Avstrijski mediji so takrat namigovali, da je 43-letnik umrl, potem ko je v bolnišnici dobil pomirjevala.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja