Črna kronika

Trboveljčana, ki je bežal pred policisti, so našli utopljenega v Savi

Trbovlje, 28. 08. 2015 12.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
N.Š.K./M.K./STA
Komentarji
0

19-letnega Trboveljčana, ki je pred policisti skočil v Savo, so našli utopljenega. Policijska patrulja je v noči na sredo pri železniški postaji v Trbovljah naletela na trojico, ki se je pred njimi pognala v beg. Eden se je ustavil, dva pa sta skočila v reko, pri čemer je 19-letnika začel odnašati močan rečni tok.

19-letnega Trboveljčana, ki je med begom pred policisti skočil v reko Savo, so reševalci danes našli utopljenega v reki. Našli so ga okoli pol 11. ure dopoldne v bližini TE Trbovlje.

Policija je v sredo med nočno kontrolo pri trboveljski železniški postaji naletela na trojico, ki se je pred policisti pognala v beg. Eden od njih se je po nekaj metrih ustavil in počakal policiste, medtem ko sta druga dva stekla proti bližnji reki Savi in skočila vanjo. Enemu od njiju je uspelo preplavati reko, medtem ko je drugega začel odnašati rečni tok.

Železniška postaja Trbovlje, kjer je v reko skočil 19-letnik.
Železniška postaja Trbovlje, kjer je v reko skočil 19-letnik. FOTO: POP TV

Zato je takoj stekla iskalna akcija. Ta je v četrtek trajala cel dan, danes zjutraj pa so z njo nadaljevali. V akciji so sodelovali tudi vodniki službenih psov, policisti na čolnu, danes pa so se policistom pridružili še potapljači. Truplo so potegnili iz vode, ogled kraja pa je pokazal, da ni bilo elementov kaznivega dejanja ali znakov nasilne smrti. Policisti bodo sicer o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Zakaj so fantje zbežali, še ni znano, saj policisti preiskave še niso zaključili. Je pa v sredo v medijih zaokrožilo več različnih informacij, med drugim tudi ta, da so kadili marihuano in zaradi tega zbežali pred policijsko patruljo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3