Črna kronika

V Soči najdeno truplo je truplo pogrešanega 23-letnika

Nova Gorica, 28. 11. 2011 13.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ni.J./Š.Z.
Komentarji
0

Novogoriški policisti so preklicali iskanje pogrešanega 23-letnika iz okolice Tolmina, ki je marca z avtomobilom zapeljal v Sočo. S postopkom identifikacije so namreč ugotovili, da so njegovo truplo našli pred mesecem dni.

Organiziranih je bilo več iskalnih akcij, a truplo mladeniča so našli šele oktobra.
Organiziranih je bilo več iskalnih akcij, a truplo mladeniča so našli šele oktobra. FOTO: PU Nova Gorica

S policijske uprave v Novi Gorici so sporočili, da so identificirali moško truplo, ki so ga 29. oktobra našli na levem bregu Soče v Kanalu. V postopku identifikacije so ugotovili, da je najdeni moški 23-letni voznik iz okolice Tolmina, ki so ga pogrešali od marca letos.

Iskanje mladeniča, ki je izginil po tem, ko je bil udeležen v prometni nesreči 14. marca okoli 16.30, je tako preklicano. Kot smo že poročali, je voznik na cesti Kanal ob Soči–Tolmin za naseljem Doblar in pri kraju "Pri turškem križu" v desnem nepreglednem ovinku zapeljal v levo, kjer je večkrat oplazil podporni zid na levi strani, zatem pa je osebno vozilo odbilo na desno stran ceste, kjer je zapeljalo v strugo reke Soče.

V iskalni akciji naslednji dan so na sredini struge našli avtomobil. Dvignili so ga iz vode, a 23-letnika niso našli v vozilu. Zaradi visokega vodostaja in slabega vremena so morali prvi dve iskalni akciji prekiniti. A policisti kljub temu niso odnehali – ves čas so 23-letnika iskali v okviru izvajanja rednih policijskih nalog. V tretji iskalni akciji je sodelovalo kar 157 ljudi. Reševalci so takrat našli nekaj njegovih predmetov (temna majica, nahrbtnik, kapa). Pod mostom pri Anhovem pa so našli tudi športni copat, ki naj bi bil last pogrešanega voznika. V četrti iskalni akciji so sodelovale 104 osebe, našli pa niso ne mladeniča ne predmetov, ki bi mu lahko pripadali.

V zvezi z obravnavanim primerom bodo zdaj novogoriški kriminalisti podali poročilo pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3