Črna kronika

Po umoru na pošti zbežal h kriminalistki

Ljubljana, 05. 07. 2011 19.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Bojana Ksela/D.L.
Komentarji
242

Domnevni morilec poštne uslužbenke naj bi se takoj zatem, ko je ustrelil 52-letno mater in babico, zatekel k svojemu nekdanjemu dekletu, kriminalistki, zaposleni na policijski upravi Ljubljana.

Na dan so prišle nove podrobnosti o uboju Anice Likovič pred dvema tednoma na pošti v Kresnicah. Njen domnevni morilec Blaž Ereiz naj bi se takoj zatem, ko je ustrelil 52-letno mater in babico, zatekel k svojemu nekdanjemu dekletu, kriminalistki Maji Tanasič, zaposleni na policijski upravi Ljubljana. Ta naj bi v solzah policijo o tem obvestila šele dan kasneje in dejanje celo poskušala prikriti.

Policisti so osumljenca prijeli pred železniško postajo v Ljubljani. Z informacijami naj bi jim pomagala tudi njegova nekdanja partnerica, ki je zaposlena kot kriminalistka.
Policisti so osumljenca prijeli pred železniško postajo v Ljubljani. Z informacijami naj bi jim pomagala tudi njegova nekdanja partnerica, ki je zaposlena kot kriminalistka. FOTO: Svet na Kanalu A

Policija zatrjuje: delovali smo korektno in strokovno, okoliščine umora smo raziskali, a zmoti dejstvo, da je vodja sektorja kriminalistične policije Branko Japelj za povezanost Tanasičeve in Ereiza vedel že na prvi sklicani izjavi za jasnot, a je o tem molčal, češ da bi informacija ogrozila prijetje. In da o tem nihče ni spregovoril tudi po prijetju. Tiskovni predstavnik policijske uprave Ljubljana Sebastjan Juhant pa danes, ko je soočen z informacijami, prizna: "Lahko vam potrdimo, da je bila ena oseba s policijskimi pooblastili v stiku s storilcem kaznivega dejanja po dogodku, po umoru.“

Policija na kraju prijetja domnevnega morilca
Policija na kraju prijetja domnevnega morilca FOTO: Damjan Žibert

Neuradno naj bi se zgodilo takole. Ereiz je pri kriminalistki Tanasičevi, svoji nekdanji parnerki, zatočišče poiskal takoj po umoru. V stanovanju naj bi se umil, Tanasičeva pa policije o tem takrat ni obvestila, pač pa naj bi svojega nadrejenega poklicala šele dan za tem in mu v solzah priznala. "Ko je ugotovila, da gre za storilca kaznivega dejanja, je policiji posredovala konkretne podatke o tem, kje bi se lahko nahajal in kjer je bil po tem tudi prijet,“ je povedal Juhant.

Sicer pa Juhant še pravi, da je policijska preiskava pokazala, da pri umoru ni sodelovala. Ali je storilcu pomagala po storitvi kaznivega dejanja, pa zdaj ugotavlja specializirani oddelek Vrhovnega državnega tožilstva, ki je takoj za tem, ko se je zlomila, prerešetal njeno stanovanje. Če jo bodo ovadili in če jo sodišče spozna za krivo, ji bo nemudoma prenehalo delovno razmerje. Do tedaj pa, kot veleva zakon, ostaja na policiji, kjer bo svoje delo nemoteno opravljala naprej.
 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (242)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bobirobek47
11. 07. 2011 17.29
Joj kake pravljice, za otroke ki grejo spat. Najbolj žalostno je to, da kriminalisti, ki jim ni uspelo speljati akcije (vemo točno kjer g. Inšpektor je to), sedaj meče polena vsem od hudobije. Da vas ni sram g.Inšpektor, gospa je bula umorjena, delavec policije je pripomogel k nalogi in vi ga iz hudobije pljuvate. Kam smo pa pršli. In to pljuvate laži. Upam, da vas bo novinarka izdala , če ne vas bo pa nadzorna zahaklala, da ste informacije in osebnost delvcev ven nosu. V 30 letih policije bi pa lahko vedl, kaj povedat novinarjem. Pa povejte še to, kako se vi obnašate v policiji in grozite sodelavcem za zaprtimi vrati, in jih izpostavljate morilcem. Vse bo prišlo na plan!
Proxsy
06. 07. 2011 17.19
bb38150
06. 07. 2011 17.19
In kako naj sedaj ljudje zaupamo kriminalistom ,če ščitijo lopova in se z njimi družijo ?Že to ,da je kriminalistka bila bivše dekle nam ,da mislit?
dunc46
06. 07. 2011 17.18
lepa dekleta(očitno tudi policistke) ljubijo barabe!
Porkamadona
06. 07. 2011 16.42
Če je kriminalistka skrivala morilca je tudi ona sokriva. Sedaj pa hodi še naprej v službo.....pa to ni več normalno, kar se dogaja.
jocko
06. 07. 2011 16.25
Spoštovani mislim da je nekoga obsojati še predno se zadeve ne razčistijo in pridejo v medije informacije ki bodo uradne popolnoma nepotrebno saj se bo osebi s tem naredila velika krivica ker so jo poimenovali z imenom in priimkom in ji ne glede ali je kriva ali ne naredili velikansko škodo za življenje v prihodnost
Kembl
06. 07. 2011 15.00
@Niko_K Po 50 letih misliš da poznaš človeka in te še nategne. Premalo veš o psihologiji! Ni zamere - verjetno še rabiš kilometrino, da boš dojel.
Civil
06. 07. 2011 14.35
Ja, veliko kriminalcev in povratnikov, je povezanih s policijo ter varnostniki, po bi pojasnilo tudi veliko število "popolnih" zločinov, ko nikoli niso našli nobenih dokazov ali storilcev, policija pa je primere enostavno zavrgla. Kakšno policijo imamo v tej njihovi ržavi, postaja marsikomu jasno, vse bolj pa tudi, zakaj imamo taka sodišča. Tudi tožilci in sodniki niso nič boljši, vsi imajo namreč prijatelje, narod pa jim še vedno slepo verjame in misli, da vseh teh pa ni treba nadzirati. Prej ste se pa tako znašali nad osumljencema in hvalili sveto policijo ter rinili palce navzdol vsakomur, ki je opozoril na očitne nejasnosti. Zdaj lahko vidite, kaj v resnici pomeni linč javnosti, kako krivična je taka kolektivna diskriminacija, napumpana s propagando. Nekateri bi mirno obtožili tudi povsem nedolžne ljudi, na najvišje kazni, le zato ker so jim drugi tako rekli in se ne zavedajo, da bi bilo prepozno stokati, če bi se tudi sami znašli na njihovem mestu.
4krat
06. 07. 2011 13.44
Ne moremo je obsojati, ker je 24ur objavil pompozen naslov: Po umoru na pošti zbežal h kriminalistki. Nihče od nas ne pozna točne zgodbe in resnice in zato imamo sodišča, ki skušajo na podlagi dokazov in pričanj ugotoviti dejansko krivdo.
Ramzess
06. 07. 2011 13.30
Mislim, nekateri znajo zadevo obrniti, brez slabe vesti, na glavo, in človeku uničiti življenje. Kakšno zvezo ima njegovo dejanje s tem, da je njegovo nekdanje dekle pa kriminalist? Jaz ne vidim nobene, dekle bo žal, zaradi principa, imelo uničeno življenje. Delo bo opravljala naprej, 'nemoteno' pa gotovo ne, če razumete kaj mislim. Preveč so poenostavili.
ssvarun
06. 07. 2011 13.20
Povej mi s kom se družiš in povedal ti bom kdo si ...
ssvarun
06. 07. 2011 13.01
.... kjer bo svoje delo nemoteno opravljala naprej ....
Darko32
06. 07. 2011 12.22
Dobro tukaj pa smo spet udarili mimo. Policija je sama dokazala, da ga ni prijela, ker je delala strokovno ampak zato, ker ji je posredovala podatke ta policistka. NAmreč postavlja se vprašanje kako naj zavaruje osebno varnost ta policicstka, če pa je razvidno iz izjave policije, da ji je obrnila hrbet. JAz menim, da je našla pravi trenutek, da je javila in ne vrat na nos in z tem zaščitila osebno varnost sama sebi. Ta izjava policije jasno kaže, da je šlo za egoizem v policisjkih vrstah iz strani predpostavljenih. Dobro je rešila izredno nevaren položaj v katerem bi lahko bila ubita.
Domen Selan 1
06. 07. 2011 12.15
KAKO LAHKO NEMOTENO OPRAVLJA DELO NAPREJ!!??? HALO??? suspenz! Ne moreš verjet, kam smo prišli, obtožit bi jo bilo treba za pomoč pri skrivanju osebe, ki je storila kaznjivo dejanje!
Domen Selan 1
06. 07. 2011 12.12
takojšen odvzem licence kriminalistki, edina tako, bo mogoče popraviti ugled kriminalistov... kam smo pa prišli, da kriminalist skriva morilca???!!! takojšen suspenz!
Samuellson
06. 07. 2011 11.56
korintos 06.07.2011, 11:39 -1 MOSSAD001 Tvoj oče je mamo tudi na enem mestu preiskal, oropal deklištva in jo kaznoval s lepo pokoro. hehehehe, sej pravim da bi morali omejit komentiranje na 18 let, ker s temi "mulci" se razpravljat je adijo.
MOSSAD001
06. 07. 2011 11.50
Aje kakšna KRIMINALISTKA frej,da mi kanon spazne ?? ;-))
evasle
06. 07. 2011 11.44
Bivši ali pa trenutni, nima veze. Takoj, ko je povedal, kaj je naredil, bi morala poklicati policijo. Sem prestara, da bi verjela, da imaš lahko tako barabo rad. Za kriminalistko je to, kar je naredila, neprofesionalno in nezaupanja vredno. Izkazalo se je, da je nezrela oseba. Kaj še bo?
korintos1
06. 07. 2011 11.39
MOSSAD001 Tvoj oče je mamo tudi na enem mestu preiskal, oropal deklištva in jo kaznoval s lepo pokoro.
nonpoliti?ar
06. 07. 2011 11.34
Mah kur.c, js pa v to štorijo čisto nič ne verjamem. Glede na dejstvo, da nekateri veleumni novinarji zadnje čase nabijajo z nekimi kvazi novicami kakor prepotenten slon svojo samico. Kakšna je resnica itak nikol ne bomo zvedli. Buče in kisle kumarce.