Črna kronika

Po strelskem obračunu mirno

Novo mesto, 22. 02. 2009 09.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na PU Novo mesto so za 24ur. com poudarili, da preiskava o obračunu med romskimi skupinami, v kateri je bila ranjena ena oseba, še poteka. Nevarnosti za prebivalce ni.

V Novem mestu je v soboto nekaj po 17. uri prišlo do strelskega obračuna med romskimi skupinami. Sprli naj bi se skupini iz romskega naselja Žabjak in romskega naselja iz Šmihela. Na PU Novo mesto so danes za 24ur. com poudarili, da so področje okoli incidenta zavarovali, prebivalci okoliških krajev in vasi pa so varni. Natančna preiskava še vedno poteka, čez noč pa naj bi bilo mirno.

Streljanje-2
Streljanje-2 FOTO: Andrej Matič

Danes pa nas je anonimni bralec obvestil, da v Novem mestu nikakor ni mirno, saj naj bi mu nekatere osebe tudi grozile, da ga bodo ubile. Poudaril je še, da policija noče ukrepati in da se boji za svoje življenje.

Poročilo PU Novo mesto

PU Novo mesto je glede incidenta v sporočilu za javnost poudarila, da je prišlo do pretepa večjega števila oseb in da je med pretepom 22-letnik iz Novega mesta enkrat ustrelil s strelnim orožjem (pištola). Izstreljeni naboj je zadel 21-letnega moškega iz Novega mesta in nato zadel še službeno vozilo policije, ki je bilo parkirano pred policijsko upravo. Policisti so 22-letnika takoj prijeli, mu zasegli orožje in ga pridržali.

Ozadje incidenta

Sin nekdanjega romskega svetnika v občini Novo mesto K.T. naj bi iz maščevanja streljal na občana F.K. Slednji je bil pri tem ranjen, zaradi strelne rane pa so ga že prepeljali v novomeško bolnišnico. Ranjeni ni v smrtni nevarnosti. Na prizorišču dogodka, to je pred zgradbo policije v Novem mestu, se je zbrala velika množica Romov. Incident, v katerem je sodelovalo okoli 80 Romov, se je začel s pretepom. Ta pa se je sprevrgel v streljanje. V obračunu je en metek zadel tudi policijsko vozilo.

Romski svetnik Danko Brajdič
Romski svetnik Danko Brajdič FOTO:

Romski svetnik Danko Brajdič je tudi komentiral nesrečni dogodek. Za časopis Dolenjski list je Brajdič dejal, da se je E.K. z bratom spravil na osebo K.T z nožem. To naj bi Brajdič tudi prijavil na policijo, sedaj pa mu zaradi tega tudi grozijo. V soboto popoldne naj bi bil napaden tudi Brajdič. Po njegovem mnenju je pred policijsko postajo stal E.K, ki je v roki imel pištolo. Ko je K.T. zagledal pištolo, mu jo je skušal potegniti iz roke, vendar se je ob tem sprožila.

Za internetno stran Lokalno naj bi Brajdič tudi izjavil, da oseba K.T. ni kriva za incident, saj je le posegla po orožju napadalca, med prerivanjem pa se je sprožila. "Če K.T. ne bi posegel po orožju, bi bil jaz danes mrtev,'' je povedal Brajdič.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni