Črna kronika

Po posilstvu mladih sestričen za zapahi tudi policist

New Delhi, 30. 05. 2014 08.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Indijo je pretreslo novo brutalno posilstvo. Skupina moških oziroma fantov je posilila sestrični, stari 14 in 16 let. Dekleti so našli obešeni. Policija, ki je najprej povsem zatajila, zdaj išče krivce. Trije, med njimi tudi njihov kolega, so že za zapahi.

Indijska policija pospešeno išče posiljevalce, ki so zlorabili najstniški sestrični. Njuna družina je prepričana, da so storilci trije bratje. Dva sta v priporu, tretjega še iščejo. V priporu pa je tudi policist, medtem ko so trije njegovi kolegi suspendirani. Zagovarjati se bodo morali zaradi očitkov, da niso opravljali svoje dolžnosti. Ob prijavi izginotja deklet policija namreč najprej sploh ni ukrepala.

"Ko sem šel na policijsko postajo prijavit izginotje, so me najprej vprašali, iz katere kaste prihajam. Ko so ugotovili, da sem iz nižje kaste, so me odgnali in niso želeli iskati deklet," je za BBC povedal oče ene od njiju. Dodal je, da so raje kot njemu pomagali domnevnih storilcem, ker so ti iz iste kaste.

Dekleti so ugrabili v torek ponoči na polju ob njunem domu. Nekaj očividcev je dogodek celo videlo, a ga niso mogli preprečiti, je povedal policist Mukeš Saksena.

Žrtvi so našli dan po izginotju, a žal mrtvi. Obe sta bili obešeni na drevo. Večina je prepričana, da so posiljevalci tudi njuni morilci, čeprav obstaja tudi možnost, da sta si življenje vzeli sami. Njuni besni sokrajani, ki zahtevajo boljšo zaščito in pravičnejšo obravnavo, so policiji kar 15 ur preprečevali, da bi odstranila trupli.

Po brutalnem posilstvu študentke v New Delhiju konec leta 2012 so Indijci odšli na ulice in zahtevali strožjo obravnavo storilcev. Kazni so res zaostrili, a v družbi se je spremenilo le malo.
Po brutalnem posilstvu študentke v New Delhiju konec leta 2012 so Indijci odšli na ulice in zahtevali strožjo obravnavo storilcev. Kazni so res zaostrili, a v družbi se je spremenilo le malo. FOTO: Reuters


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3