Črna kronika

FOTO: Po pokolu v lokalu in umoru na parkirišču je sodil še sebi

Seattle, 31. 05. 2012 07.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Seattlu je 40-letni moški v lokalu in na parkirišču ubil pet ljudi, enega človeka pa huje ranil. Z obeh prizorišč je pobegnil, ko pa ga je policija izsledila, si je sodil sam. Njegova družina pravi, da se je v njem kopičila jeza.

Moški, ki naj bi v Seattlu v lokalu s pištolo ubil štiri ljudi, se je, ko ga je izsledila policija, ustrelil v glavo. Še eno žensko je pred tem ubil na parkirišču v središču mesta, ena oseba pa je bila huje ranjena in se zdravniki še borijo za njeno življenje.

Policija pravi, da je prepričana, da je na obeh lokacijah moril isti človek, čeprav sta se napada v lokalu in na parkirišču zgodila v razmaku približno 30 minut, kraja dogodkov pa sta oddaljena več kilometrov. Objavili so tudi fotografije napadalca v lokalu, ki kažejo moškega s temnimi lasmi in brado, oblečen pa je bil v svetlomodro jakno.

Po sicer neuradnih podatkih naj bi bil storilec 40-letni Ian Lee Stawicki. Njegova družina je dejala, da je imel duševne težave, zaradi katerih so se bali, da se bo zgodilo nekaj hudega. "Prav nič me ne preseneča, da se je to zgodilo. To bi lahko predvideli. Nič dobrega se ne more zgoditi, če je v tebi toliko jeze," je povedal njegov brat Andrew Stawicki.

Streljanje v lokalu blizu Univerze Washington se je zgodilo okoli 11. ure po lokalnem času, umor na parkirišču pa pol ure pozneje. Moški naj bi žensko na parkirišču ustrelil kar iz vozila in se nato odpeljal več kilometrov stran. Pozneje so policisti izsledili njegovo vozilo, v katerem osumljenca ni bilo, na sedežu pa so odkrili pištolo.

Kmalu za tem so izsledili tudi osumljenca, nato pa na pomoč poklicali okrepitve posebnih enot. Ko je osumljenec videl, da se mu približujejo oboroženi policisti, je na ulici pokleknil in se ustrelil v glavo. Umrl je sicer pozneje v bolnišnici.

Policisti so pojasnili, da so priče obeh dogodkov na storilcu prepoznale iste predmete, zato so prepričani, da je umrli osumljenec moril na obeh lokacijah.

V Seattlu je bilo letos ubitih že 21 ljudi, s čimer je število umorov že doseglo lansko celoletno raven.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JezektekaTeka37
31. 05. 2012 13.50
+1
Sam nimata dost velkih jajc vidva spodaj ... al kako ... papir vse prenese ... za admina pa vprašanje ...
Jimi1
31. 05. 2012 10.31
+9
Mislim, da nas je v Sloveniji takšnih vsaj 1,5 milijona.... Prevaranih, razočaranih, jeznih !
devlon
31. 05. 2012 08.54
+24
zanimivo... tudi v meni se kopiči jeza...