Črna kronika

Po eksploziji še požar

Krško, 03. 01. 2008 10.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V stanovanju v Krškem je v sredo izbruhnil požar, ki je nastal zaradi eksplozije plina.

V eksploziji plina sta se dve stanovalki poškodovali (simbolična slika)
V eksploziji plina sta se dve stanovalki poškodovali (simbolična slika) FOTO: POP TV

V sredo dopoldne je v stanovanju v Krškem eksplodiral plin. 78-letna stanovalka je zjutraj zaznala vonj po plinu, zato je odprla vsa okna in prezračila stanovanje. Kasneje je prižgala kuhalnik, kar je povzročilo eksplozijo, saj je bila koncentracija plina v stanovanju še vedno visoka.

Stanovalka in njena 46-letna hči sta v požaru, ki je nastal zaradi eksplozije dobili opekline 1. stopnje. Opečeni stanovalki so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer sta ostali na opazovanju. Gasilci PGE Krško so požar pogasili in kraj dogodka zavarovali.

Po prvih podatkih naj bi do uhajanja plina prišlo zaradi napake pri menjavi plinske jeklenke, do eksplozije pa zaradi prehitrega vžiga kuhalnika.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
03. 01. 2008 12.27
Zanimivo, a težko vejamem kar berem, da nekdo naredi tako, da ne rečem otročjo, napako. Hja, odprla okna, vžgala kuhalnik, potem pok in ogenj, ki mu je kisika vnaprej ponudila nastežaj odprtih oken, se je lahko lepo razživel. Scenarij je dovolj priročen, da bi lahko zlahka ovrgli nesrečo in sklepali o namenskem dejanju. Zakaj bi oseba, ki je sicer zaznala plin, zakaj pa ne, eni ga lahko, najprej ravnala prav in odprla okna, nastežaj predvidevam, potem (po nesreči, prezgodaj) prižgala kuhalnik in uničila stanovanje, se ne zdi zadeva malo... Kje je bila medtem njena odrasla hči? Morda je bila ona tista, ki nevede prižgala kuhalnik, ker je mati ni opozrila na nevarnost. Precej bolj verjetno in koliko časa je minilo od odprtja oken in vžigom kuhalnika, koristna informacija za tiste, ki se učimo, ne bom tajil, iz tujih napak. Eh, lepa reč, ta napaka, sila nepotrebna, kajne. Zdaj je kar je.