Črna kronika

Planinec se je ločil od skupine in izgubil. Po intenzivnem iskanju so ga našli nepoškodovanega

Kranj, 10. 11. 2015 09.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Planinca, ki se je med pohodom iz Škrbine do Planine Pungart, ločil od družbe, so našli nepoškodovanega. Skupina na turo ni bila dobro pripravljena, opozarja policija in pohodnikom svetuje, da je potrebno na daljši poti predvideti različne situacije.

Policija pohodnikom svetuje, naj se na ture ustrezno pripravijo.
Policija pohodnikom svetuje, naj se na ture ustrezno pripravijo. FOTO: Thinkstock

Ob naslednji zgodbi, ki se je sicer srečno iztekla, policija spet opozarja, da se je na pohodniško turo potrebno ustrezno pripraviti in jo načrtovati, na daljši poti pa tudi predvideti različne situacije.

Avstrijski varnostni organi so včeraj tržiške policiste obvestili, da se iz Škrbine do Planine Pungart ni vrnil slovenski državljan, je sporočil tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos. Pogrešani je bil v gorah sicer v družbi s še nekaj planinci, ki pa so se med hojo razšli, na dogovorjenem kraju pa se niso srečali. Policisti so ga po intenzivnem iskanju na izhodiščih s planine pozno zvečer našli v Čadovljah pri Tržiču. Bil je utrujen, vendar nepoškodovan.

Planinci se na turo niso dobro pripravili, s seboj niso vzeli toplih oblačil, imeli so le nekaj hrane, saj so predvidevali, da se bodo do vozil vrnili še pred temo, kar pa jim ni uspelo. Prav tako je narobe, da so se med hojo razšli. Pogrešani tudi ni imel svetilke, pravijo na policiji. 

Policija pohodnikom svetuje, da imajo s seboj svetilko, saj so dnevi vedno krajši, in drugo ustrezno opremo, dovolj toplih oblačil ter hrane in pijače. Hoditi je treba vsaj v dvoje in ne zahajati s poti, še dodajajo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LepistaNuda
11. 11. 2015 06.21
+2
To ni bil planinec, pač pa zmene, ki je šlo v hribe.
BURGA
11. 11. 2015 06.03
+3
Tudi policaji hodijo vedno v dvoje.