Črna kronika

Planinca nista mogla sestopiti

Bovec, 04. 07. 2011 08.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na planini Čuklja nad Bovcem sta zašla tujca. Gorskim reševalcem je par uspelo najti, a zaradi noči, zahtevnosti terena in izčrpanosti moški ni bil sposoben sestopiti. Do jutra si je moški opomogel.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so v nedeljo v večernih urah reševalci Postaje GRS Bovec posredovali na planini Čuklja nad Bovcem. Tam sta namreč zašla tujca.

Okoli 20. ure so par našli, a zaradi noči, zahtevnosti terena in izčrpanosti moški ni bil sposoben sestopiti.

Reševanje naj bi se danes nadaljevalo s pomočjo helikopterja, a kot so za 24ur.com povedali na izpostavi Nova Gorica, si je moški čez noč opomogel in tako je planincema s pomočjo gorskih reševalcev zjutraj uspelo sestopiti. 

Sicer so včeraj posredovali tudi reševalci Postaje GRS Tržič in Radovljica na Zelenici v občini Tržič. Tam si je namreč planinka poškodovala koleno. S terenskim vozilom so jo prepeljali do mejnega prehoda Ljubelj, od koder so jo prepeljali v Avstrijo.

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
05. 07. 2011 11.01
llowelyn, seveda da ne samo ena pot, tja se pride tudi mimo poti, z več koncev, kot kamorkoli!
Tonček Balonček
04. 07. 2011 19.24
Skratka naj napišejo "novico" kot se šika, lepo prosim! Seveda do tja (kam, na "Planino Čukla, te ni!) ne vodi ena sma pot! Ni moja primarna naloga, da pišem pravilno in korektno, to je naloga novinarjev! Sramota! Če ti ljudje en mislijo korektno in pravilno opisovati dogodkov, dgajanj in še česa, kaj naj potem pričakujemo od komentatorjev?!! In kadarkoli s ezgodi akkšna nesreča pri nas, je več ali manj že pravilo, d aje edino pravilno navedeno ime očine, na ketere območju s eje zgodila nesreća, vs eostalo je pa ena sama malomarnost in neznanje. Morda sem pa edini, ki mi gre to na živce će precej desetlet!?!
llowelyn
04. 07. 2011 15.23
llowelyn
04. 07. 2011 15.23
@Tonček Balonček: Kaj sploh popravljaš, če še sam ne znaš pisati? In na čuklo ne vodi samo ena pot. :)
kolega13
04. 07. 2011 13.11
Tonček Balonček,da te popravim, bila sta točno nad Drsno skalo.
Tonček Balonček
04. 07. 2011 10.15
Gre verjetno za Čuklo, 1766 m visok vrh nad Bovcem, ki ga dosežemo iz Zavzlena, takorekoč od Janševega vikenda, kjer parkiramo in pot nadaljujemo mimio Goričice. Za planino Čuklo pa ers še nisem slišal. Kolikor cve, ni šlo za par ampak trojček, madžarski celo. In niso bili na Čukli, ampak precej nižje, na cca 1250 m n/m!