Črna kronika

Planinca nepoškodovana, jamar v bolnišnici

Cerknica/Bovec, 08. 07. 2009 09.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Avstrijskega jamarja, ki se je poškodoval pri raziskovanju jame Logarček, so rešili in ga prepeljali v bolnišnico. Izgubljena nemška planinca pa so našli nepoškodovana v bližini planinske koče.

(simbolična slika)
(simbolična slika) FOTO: Jani Dolinšek

Pri raziskovanju kraške jame Logarček v občini Logatec se je včeraj popoldne poškodoval avstrijski jamar. Nekaj pred 22. uro so ga rešili iz globine okoli 40 metrov in ga prenesli do okoli 400 metrov oddaljenega vhoda v jamo. Kot so sporočili iz Centra za obveščanje RS, so jamarja s poškodovanim gležnjem in mečnico prepeljali v bolnišnico.

Brez poškodb pa se je končala avantura dveh nemških državljanov, ki sta se izgubila na območju med Čezsočo in planino Predolina v občini Bovec. Aktivirani so bili reševalci gorske reševalne službe iz Bovca, ki so pogrešana našli nepoškodovana v bližini koče na planini Predolina ter ju varno pospremili v dolino.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Las Vegas
09. 07. 2009 15.34
majstorex dvomim da so teli imeli kaj z odtujitvijo arheoloških najdb in nemara tud kej u zvezi s kakim medvedom.

Kar lahko povem je to da so sigurno imeli opravka z eno kar precej umazano jamo, polno blata in vode.

Teli obiskovalci so bili povsem civilizirani obiskovalci z vso potrebno opremo. Zato se mi zdi tudi povsem nesmisleno vsakršno mahanje z raznimi zakoni. Sploh, ko nekateri z uvajanjem takšnih in drugačnih dodatkov zanje potešujejo svoj ego in fetiš ter utemeljujejo svoj lastenprav in obstoj. Še posebej pa ko je povsem očitno da je šlo za povsem nesrečen splet okoliščin-revež se je namreč spotaknil na ravnem.

Poškodbe, ki pa jih je utrpel pa bi lahko fasal tudi na ravni asfaltni cesti, kakršne znotraj EU premoremo zgolj v naši državi!

Las Vegas
09. 07. 2009 15.26
majstorex najenostavneje je tko mal na pavšal neki zint a ne! Dvomim da so teli mel kej opravka z medvedom in odtujitvijo arheoloških najdb. Sigurno pa so mel opravka s precej umazano blatno in mokro jamo. Sam sem bi leden od reševalcev, ki smo šli iskat nesrečnega jamarja. Pa ti to pač lahko potrdim. Ne vem pa zakaj bi za izkušene avstrijske jamarje moralo biti kej drugač v naših jamah kot za naše slovenske! pa tudi razno mahanje z zakonodajo se mi zdi povsem nesmiselno v primeru, ko je povsem očitno ta je šlo zgolj za nesrečni splet okoliščin. Saj bi poškodbe, ki jih je utrpel lahko dobil tudi na povsem ravni asfaltni cesti, kakršne znotraj EU premoremo samo v naši državi.
24debilov
08. 07. 2009 11.15
zarašunat vse to obiske jam brhali avstrijski. Kok arheoloških najdb sabo odnesejo?? pa še kšnga medveda sprot ustrelijo!!
DolphLundgren
08. 07. 2009 10.43
"Logarček med Uncem in Lazami v občini Cerknica" - tole pa niti približno ne drži; jama Logarček se nahaja pri oz v vasi Laze pri Logatcu v občini Logatec.
mjereb2@guest.arnes.si
08. 07. 2009 10.40
Bog ve kaj pomeni biti izgubljen na vrhu hriba, kjer vse poti vodijo v dolino?