Črna kronika

Pitbul nad triletnika, lisica nad dvojčici

Santa Cruz/London, 08. 06. 2010 13.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svet pretresajo novi živalski napadi. Na Tenerifih je pitbul do smrti pogrizel triletnega dečka, v Londonu pa je lisica obgrizla speči devetmesečni dvojčici.

Na otoku Tenerife je pes pasme pitbul napadel in do smrti pogrizel nekega triletnega dečka, poročajo španski mediji.

To je bil že drugi takšen incident v Španiji v manj kot mesecu dni. Sredi maja je pitbul v kraju Pontevedra na severozahodu Španije do smrti pogrizel dveletnega dečka.
To je bil že drugi takšen incident v Španiji v manj kot mesecu dni. Sredi maja je pitbul v kraju Pontevedra na severozahodu Španije do smrti pogrizel dveletnega dečka. FOTO:

Tragični dogodek se je zgodil na dečkovem domu v glavnem mestu Santa Cruz. Pes je dečka napadel, ko ga je mati nosila v naročju, in ga ugriznil v vrat. Šele po daljšem času je obema staršema psa uspelo zapreti. Deček je izgubil toliko krvi, da je pozneje umrl v bolnišnici.

Oče umrlega triletnika je pitbula pred kratkim posvojil iz nekega zavetišča. Po mnenju veterinarjev je pitbul dečka verjetno dojemal kot tekmeca.

Lisica obgrizla dvojčici

Tudi v Londonu se je zgodil grozljiv napad. Medtem ko sta devetmesečni dvojčici Isabella in Lola Koupparis spali na svojem domu v Hackneyju v vzhodnem Londonu, njuna starša pa sta gledala televizijo, je skozi odprta vrata vstopila lisica in ju tako močno obgrizla, da sta v kritičnem stanju. Vrata so imeli odprta zaradi vročine.

Ko sem iz spalnice slišala nenavaden jok, sem ju šla pogledat. Na Isabellini oblekici sem videla malo krvi, mislila sem, da gre za krvavitev iz nosa. Prižgala sem luč in šele takrat zagledala lisico. Samo strmela je vame, sploh se me ni bala. Ko sem zagledala, da je Lola popolnoma krvava, sem začela kričati,” je za BBC opisala mati Pauline. Z njima v sobi je spal še bratec, ki pa ni poškodovan.

Dvojčici sta zdaj v bolnišnici, njuno stanje je resno, a stabilno, je povedal predstavnik metropolitanske policije.

Lisice v Londonu sicer sploh niso redke, še posebej v omenjenem kraju. “Vsi jih imamo na vrtovih, nekateri celo po dve ali tri. Ko stopiš na vrt, jih moraš pregnati, tako drzne so. V zvezi s tem bi morali nekaj storiti,” je povedal eden od sosedov, policisti pa prebivalcem zgolj svetujejo, naj zapirajo vrata svojih hiš tudi v poletnih mesecih.

SORODNI ČLANKI

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (63)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

maca_pes
14. 01. 2011 20.59
Mah, to z lisicami so si sami krivi. Lisice po mestih hranjo (tudi ostale divje živali) in če divjo živali hraniš, povezuje človeka s hrano in človek zanjo ne predstavlja več nevarnosti. In zato so tudi napadi divjih živali v mestih,... Glede psa pa: sem že velikokrat povedala, se mi ne da še nekrat. Ker so razne pasme, predvsem bull tipa, pač bile vzrejene za boje, jih moraš še od malega vzgajat.
roxie
11. 07. 2010 11.31
sidi MISLIM DA TI NEBI BLO TREBA TAKIH PODLIH STVARI DELAT, ČE BI MALO PAZLA KJE BI MELA OTROKA. zakaj živali napadejo nam (ko smo si na jasnem) pa je logično.
PREDSIGNAL69
11. 06. 2010 06.21
...ta o lisici je bolj tako...
Vesna Žnidar 1
10. 06. 2010 13.53
Pa ne nooo...že spet....js bi lisico počla z nečim, če se ne bi prestavila...pa js jo razgrizem...žvat
W.A.S.P
09. 06. 2010 13.29
EricCantona 08.06.2010, 14:16 -42 tudi jaz bom mel pitbula,ampak samo zaradi varnosti,ce mi bo kdo kaj tezil zuni,ga bo pitbul napadel in ko pitbul enkrat ugrizne,vec ne spusti dokler casa,da ne otrga noge ali roke.Pitbul zakon in tudi najmocnejsi pes Ej preden sekaš oslarije si poglej borbo pitbulla in samo SOP-a,pa boš videl kako je najmočnejši,prav poserje se od straha v borbi,da se nebova menila o Ameriškem bandogu.Verjetno si mlad in zaletav pa sekaš bedarije.
Erin Straus
09. 06. 2010 12.48
jaz mam pa american staford terijerja star je 2leti in pazi moja 5letna fanta! tako! pes je kakršen ga lastnik nared in pika.
luzijada
09. 06. 2010 12.45
Naš sosed ima 3 pse, mešance (se mi zdi) in se z njimi sprehaja po okolici; resda jih ima na povodcu, a vseeno jih ni prijetno srečati. Naj napišem 2 njegovi neumnosti, ki sta se zgodili: Prvič: Ko je šel nekega lepega dne mimo naše hiše, je imel vse tri pse spuščene. In eden izmed teh zagleda našo mačko in se zakadi za njo, da ji je komaj uspelo pobegniti na "telegraf štango". Vse se je zgodilo na naši posesti. In se začne lastnik smejat HA HA HA .... In kaj bi jaz lahko storila v primeru, da mi njegov pes zagrabi mojo mačko? Ga lahko tožim? Drugič: Ta isti tip je s svojimi tremi psi prišel k mojemu stricu na posest, kjer imajo nemškega ovčarja. Posestvo je zagrajeno in njihov kuža nima pogojev da bi zbežal izven posesti in se sprehajal po okolici. Gre pa to za VELIKO posest. No in pride možakar k stricu, brez psov. Pa ga stric vpraša, kje ima pse in takrat se je že zaslišalo strašno rjovenje v okolici. Je trop treh psov napadlo domačega psa. Pa prileti bratranec in zavpije nad svojega psa in ta se takoj distancira od trojice. Vendar se trojica ni distancirala od hišnega psa in lastnik trojice jih pograbi in takrat ga ugrizne lastni pes! In kot opravičilo je bilo: Nisem vedel, da imate psa! KERA NEUMNA IZJAVA!!! Vsi na vasi vemo, da ima moj stric psa in to že nekaj let! Naj še omenim, da je ta lastnik teh treh psov neki vojaški oficir al neki tazga :/
malibuli
09. 06. 2010 10.30
@nomine: Klamfaš!
KrEnKrNeki
09. 06. 2010 09.31
Malce mi je smešno, kako so tisti pametni, ki imajo to pasmo doma. Ok, to še nič ne pomeni, če imaš. Verjetno ga imaš že od malega, verjetno večino časa zapraviš z njim, verjetno nimaš otroka na katerega bi lahko pes postal ljubosumen, verjetno nisi psa vzel ravno iz zavetišča, itd... Verjetno celo res mislite da je to pasmo tako kot je dala narava... Dejstvo je da so bile vse pasme ki jih imamo doma rejene v to kar so z umetno selekcijo (se opravičujem in se popravljam, če ima kdo doma kakega volka, lisico, kojota ali podobno... ). Zaradi selekcije so nekateri psi potencialno bolj nevarni kot drugi. Kot sem že rekel vzgoja ima vpliv, ampak še večji vpliv ima sama vrsta psa. Ter še druga stvar, vsak pes JE občutljiv na interference v odnosih, se pravi če je dober lastnik, dobi otroka in postane dober oče, se pravi da se sam dosti ukvarja z otrokom, je pes zelo nevaren za otroka. Sej fajn če se vaš otrok igra z psom in sta dobra prijatelja itd. Ampak pol ni otrok konkurenca, pol je otrok ravno tisti ki daje psu ugodje in mu zato ni nevaren. Veliko dejavnikov je v teh zgodbah, ne samo slabi lastnik, včasih je ravno dober lastnik in pozneje dober starš tista nevarna kombinacija.
blable
09. 06. 2010 08.38
s temi članki ste že počasi bedni do kraja...
littleSister
09. 06. 2010 06.31
EricCantona 08.06.2010, 14:16 -42 tudi jaz bom mel pitbula,ampak samo zaradi varnosti,ce mi bo kdo kaj tezil zuni,ga bo pitbul napadel in ko pitbul enkrat ugrizne,vec ne spusti dokler casa,da ne otrga noge ali roke.Pitbul zakon in tudi najmocnejsi pes ahahahha, ti bi rabu osla, da se lahko s kom pogovarju o tvojih problemih.
pijanec22
09. 06. 2010 02.42
@strumfetka: takšne neumnosti pišeš, da kar glava boli. Naklepni umor pomeni, da si vnaprej načrtoval, da boš nekoga ubil. Torej praviš, da starši s tem ko vzamejo psa, načrtujejo, da bo ta ubil svojega otroka?
strumfetka
09. 06. 2010 00.30
Dojenček in odrasel pes sta lahko že pri zelo miroljubnih pasmah težavna kombinacija. Da pa nekdo vzame odraslega samca iz azila v času, ko ima pri hiši dojenčka, je enako naklepnemu umoru. Zato bi bilo prav, da bi bila temu primerna tudi kazen staršev.
vzhod
09. 06. 2010 00.05
in zdaj bo spet kriv zato ker je pitblu.putbula moras vzgajat drugace kot pa ostale pse.moras vedet kako je bil vzugojen in zato je najboljse da ga vzgojis sam ne pa da tako nevarnega psa vzames iz zavcetisca.
azzkkr
08. 06. 2010 23.57
Tako kot je pitbull grd tebi, tako si ti grd mnogim, zakaj bi se te sploh kdo zelel, ceprav je mozno, da si v resnici lepo vzgojen????????
benzone
08. 06. 2010 23.19
Kombinacije: zlati prinašalec dober lastnik = OK pitbull dober lastnik = OK zlati prinašalec slab lastnik = rahlo nevarno pitbull slab lastnik = SMRTNO nevarno Ker se nikoli ne bomo znebili človeških idiotov je pač edina razumna stvar, da se znebimo te degenerirane pasme. Zakaj bi si katerikoli mentalno zdrav človek sploh želel grdega psa, ki vzbuja strah pri ostalih ljudeh, tudi če je ta pes v resnici lepo vzgojen???
jafalical
08. 06. 2010 23.03
Pes je prevodnik energij lastnika.Kakšen lastnik, takšen pes.Če pa je ta nevzgojen je to lahko posledica...Tudi ljudje, ki so zatraumirani,polni furstracij v mladosti in kasneje, s slabo vzgojo, brez reda, smisla, nerazumevanja do okolice...je to lahko usodno! Žalostno, a resnično.Škoda k si take pasme, ki potrebujejo več pozornosti, kupijo kakšni "švoh"ljudje, da bi si s psom ozdravili nekaj, za kar se morajo zdraviti sami v svoji glavi.Vedno več je takih tragedij, žalostno!
miha040
08. 06. 2010 22.47
pri nas pa včasih lastniki napadajo pse
tiger lev
08. 06. 2010 22.21
spet pitbull pa pitbull.samo to piše kaj naredijo putbulli.kaj pa ko pitbull koga reši??? pol si pa mislite.zakaj bi to objavli? saj je samo pitbull.al pa ko kakšen zlati prinašalec koga ugrizne.a to tut ni kaj???? dajte no.odrastite že.vsak pes je lahko nevaren, pa tut vsak pes je lahko prijazen.samo pravilna vzoga je potrebna!!!!!
limonca4
08. 06. 2010 22.04
Vse je odvisno od lastnika in ne od psa, moja prijateljica ima pitbula, ki je tako krotek kot mucek (ko me je prvič videl, me je na začetku malo povohal, sedaj pa skače okoli mene in liže sto na uro od veselja ... :-) ). Tako da je nevaren lastnik in ne pes, ki je le ogledalo lastnika. Lep pozdrav