Črna kronika

Pitbul do smrti pogrizel nosečo lastnico

Pacifica, 13. 08. 2011 11.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mož 32-letnice je ob prihodu domov naletel na grozljiv prizor. Na tleh je v mlaki krvi ležala njegova noseča žena, zraven nje pa je stal njihov pes. Poškodbe so bile za nosečnico usodne.

Hiša, kjer se je zgodila tragedija.
Hiša, kjer se je zgodila tragedija. FOTO: Reuters

Iz mesta Pacifica v ameriški zvezni državi Kalifornija prihaja pretresljiva zgodba. Mož 32-letnice je ob prihodu domov naletel na grozljiv prizor. Noseča žena je ležala na tleh v mlaki krvi, zraven nje pa je stal njihov dveletni pitbul. Na prizorišče je prihitela policija. 32-letnica je utrpela hude poškodbe zgornjega dela telesa in obraza. Umrla je na kraju tragedije.

Sosedje prižigajo sveče in nosijo cvetje.
Sosedje prižigajo sveče in nosijo cvetje. FOTO: Reuters

Medtem ko je policija preiskovala prizorišče, je pes poskušal preskočiti ograjo hiše in pobegniti na cesto. A ga je policija pred tem ustrelila. “Nismo želeli, da bi pes pobegnil na cesto ter začel napadati mimoidoče in sosede,” je dejal policist.

Eden od sosedov je dejal, da je bil pes vedno prijazen ter da družina ni imela z njim nobenih težav. Imeli so še enega pitbula, starega šest let. Kaj natanko se je dogajalo v hiši, ko se je zgodila tragedija, še ni znano.

Pravi razlog smrti bo potrdila šele obdukcija, nekateri manj znani mediji namreč poročajo, da ženska ni umrla zaradi ran, temveč naj bi padla z lestve in se močno udarila v glavo, pes pa naj bi jo potem poskušal prebuditi.

Družina je imela dva psa.
Družina je imela dva psa. FOTO: Reuters

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (141)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dejc Staffbull
17. 08. 2011 07.50
+0
Kaj ste nekateri pametni,pitbul gor ali dol kakršen gospodar takšen pes imam dosti izkušenj s to pasmo in ne pametujte o pitih toliko,če nimate pojma o tej pasmi.. So nekateri psi,ki jih imate za tako mirnoljubne bolj agresivni do ljudi kot pa pitbull..Piti so agesivni le do psov ne vsi nekateri pa še to je delo človeka ne pa pitbulla!
Romina Smrdelj
15. 08. 2011 19.49
berglander 15.08.2011, 16:53 0 ko boste končno enkrat napisali resnico, ne bo več zanimivo, predvidevam. kar pa se tiče lastnikov napadalnih pasem psov (in to so malodane vse, razen tistih na baterije), sem kar rahlo privoščljiv, ko se znajdejo oklani. Še enkrat...noben pes se ne rodi tok agresiven da bi kar napadu človeka... PES JE TAKŠEN KOT GA NAREDI LASTNIK!!!
Jany Bilka
15. 08. 2011 19.06
ACAB!!! kaki pitbuli to so muce ne pesi kua je z vami folk???100krat več je napadov nemških ovčarjov ko pitbulov..zto ko je mali pa zgleda strupen je kr nevarn itd.???..pridte u cele usak od nas ma pitbula al pa staforda pa enkrat ni noben pes cloveka napado!!!! najlazji je tk ustrelit psa pa njega za use okrivit ..ACAB!!!!!
horse lover
15. 08. 2011 16.54
-1
To so pa Pittbuli...
grozjak
15. 08. 2011 16.53
ko boste končno enkrat napisali resnico, ne bo več zanimivo, predvidevam. kar pa se tiče lastnikov napadalnih pasem psov (in to so malodane vse, razen tistih na baterije), sem kar rahlo privoščljiv, ko se znajdejo oklani.
Romina Smrdelj
15. 08. 2011 13.09
@divablacky narobe sem se izrazila... Hotla sem povedat, da pitbull na način kakor zna ugriznit človeka, deluje kot bi ugriznil s tako močjo, drugače ja, ugrizne z močjo med 130 in 150kg/cm2... Ampak če upoštevaš vse dejavnike pri ugrizu, deluje teh 150kg kot 2t...
blackdust
15. 08. 2011 08.18
se pa strinjam s teboj da lahko ze zelo mlad pes naredi odraslemu cloveku zelo veliko skodotudi ubije ga lahko ze pri enem letu starosti.
blackdust
15. 08. 2011 08.16
romina.romi sorry ampak od kdaj ima pes mocnejsi ugriz kot krokodil (950-1000kg/cm2)? pitbulli ugriznejo max do 150kg/cm2.
Romina Smrdelj
15. 08. 2011 01.59
baba.vanga 15.08.2011, 01:41 0 pa kaj je to, vrtec? kako lahko 2 leti star pes ubije odraslo osebo??? želel je preskociti 2 metra visoko ograjo??? pa kdo piše take bedarije??? No ni čisto tako, kot ti misliš da je :) Imam 2 leti starega pitbull-boxerja, pa verjemi da skoči višje od 2 metrov... Ni važno ali je star 2 leti ali pa 6 let... pes oz katerakoli žival, lahko ubije odraslega človeka že zelo zgodaj, ne rabi čakat 7 let da bo tega zmožen... morš vedet da imajo pitbulli več kot 2 toni/cm2 moči ugriza, mislim da je to dovolj da zdrobi odraslega človeka, se ti ne zdi? Problem je samo v tem, da so v tem primeru ubili nedolžnega psa, ki je hotel rešiti lastnico, nič drugega..
baba.vanga
15. 08. 2011 01.41
pa kaj je to, vrtec? kako lahko 2 leti star pes ubije odraslo osebo??? želel je preskociti 2 metra visoko ograjo??? pa kdo piše take bedarije???
Romina Smrdelj
14. 08. 2011 22.11
+1
No tako, po majhni raziskavi sem prišla do sledečega...Greg Napora, mož pokojne žene, ki je bila v 6 mesecu nosečnosti, se je 11.avgusta ob 12h vrnil domov v Californio, na kosilo k svoji ženi. Ko je prišel na dvorišče, je zagledal pitbulla Gunnerja, ki je JOKAL ob svoji lastnici, jo lizal po obrazu in jo s tačko božal po telesu. Mož je izjavil " Zgledal je, kot bi hotel prebuditi svojo mamico"..Ko je prispela oborožena policija in tekala proti hiši kot kokoš brez glave, se je Gunner prestrašil in skočil čez ograjo, zato so ga ustrelili... Dobesedno tako je zapisano v enem izmed tujih častnikov, v katerem so delali intervju z možem pokojne in očetom. Na 24 ur tudi niso uspeli povedati, da so tudi drugo pitbullko(ki je bila v času napada v pesjaku) zasegli Peninsula Humane Society, kjer psi čakajo na evtanazijo. MOŽ in OČE pokojne sta dejala, da pes ni kriv, tudi sosedje so policiji že povedali, da so videli kako je padla z lestve, se pri tem udarila v glavo, pes ji je pa skušal pomagati... Zatorej ne vem zakaj na 24ur(če že kopirajo članke od drugih), ne napišejo tako, kot je bilo v resnici... Tudi sam oče žrtve(bivši policist) je rekel, da četudi je hčerka padla z lestve, je Gunner ubit po nedolžnem in zato bodo oblasti odgovarjale.. Tudi mož je rekel, da mu je umrla žena v nesreči, oblasti pa so mu vzeli še 2 bitji, ki sta mu pomenila vse na tem svetu... Pustite že enkrat bully pasme na miru, ker kjer so zraven, so za vse krivi... Kdo jim bo opral ime?
Romina Smrdelj
14. 08. 2011 21.30
+1
pre_mar 14.08.2011, 18:04 -4 Najbolj na živce pa mi grejo takšni, ki primerjajo kokerje s pitbuli. So ti znani smrtnosni napadi, ki so jih naredili kokerji? Ne? . Pa brez zamere. Hmm, vidim da si eden tistih nepoznavalcev bully pasem, ki zagovarjajo "piči-poki" pasme...Čist tko ti povem iz lastnih izkušenj... Trenutno imamo doma pitbull-boxerja, živela sem tudi pri kolegu ki je imel staffa, vsak dan na sprehod vozila dogo argentino, živela v hiši s črnim labradorjem, očim ima rottweilerja doma, njegov brat boxerja, ki se z našim pitbull-boxerjem odlično razume...zdaj pa tako... Ko sem bila mala, me je napadla chihuahua, skočila mi je direkt na obraz in me ugriznila v nos in spraskala roke... Leto po tistem me je na ulici napadel zlati prinašalec, s katerim sem se do takrat čist dobro razumela, ugriznil me je v zadnji del glave,mojega soseda je pri 6.letih ugriznil njegov mešanček ki je bil velikosti kokra, skori mu je roko takrat odtrgal.. Pa mi bo potem nekdo pametoval da so bully pasme nevarne? V 22 LETIH NISEM IMELA SLABIH IZKUŠENJ S TEMI PASMAMI.. Res pa je da najmanjkrat ugriznejo, ampak ko ugriznejo, si človek to zapolni... Tistih ugrizov od "piči-poki" pasem pa noben za mar nima ker ne pustijo takih usodnih posledic... Jbg, z vsakim psom treba drugače ravnat, ne samo glede na pasmo, ampak tudi na njegov karakter... Tudi vseh pittov ne moreš isto vzgajati, ampak prvo moraš psa osebno spoznat in ugotovit njegovo naravo, potem pa zaneš z vzgojo... Našega lshko spustiš med pse, jih ne bo imel za mar, mačko samo prestraši, nikoli ne naredi nič...tudi samega z otrokom bi ga upala pustiti, ker vem kako se do njih obnaša...če pa pes ni socializiran od malega, se pa ni za čuditi da rata agresiven, ker ne more bit prijazen do neznanega...
Marko Hribar
14. 08. 2011 19.51
pre_mar14.08.2011, 18:04-2 Najbolj na živce pa mi grejo takšni, ki primerjajo kokerje s pitbuli. So ti znani smrtnosni napadi, ki so jih naredili kokerji? Ne? . Pa brez zamere. Ma sj lih to je fora kr ko kokeršpanjel ugrizne je smao "nedolžen" ugriz ko pa pitbull je pa hud ugriz!!! Sam ne primerjamo te dve pasmi ampak to da kokerji večkrat ugriznejo kot pitbulli!!!
pre_mar@hotmail.com
14. 08. 2011 18.04
Najbolj na živce pa mi grejo takšni, ki primerjajo kokerje s pitbuli. So ti znani smrtnosni napadi, ki so jih naredili kokerji? Ne? . Pa brez zamere.
Romina Smrdelj
14. 08. 2011 16.54
Pa še to, da bi bla jz lastnica tega psa, pa da bi se na koncu izkazal da nč ni bil kriv, bi prvo tožila 24 ur za zavajanje s takim naslovom novice, pol bi pa tožila še oblasti, ki so ubile nedolžnega psa!
Irena Mlakar
14. 08. 2011 16.45
arko Hribar 14.08.2011, 15:57 1 mitotav13.08.2011, 18:50-11 Pa ljudje res ne morem verjet,da me ne razumete!Kljub ne vem kakšni vzgoji bo pes reagiral nagonsko! sm lih zadnjič gledal dokumentarec pru v Pitbullih...pitbull sploh ni biu ustvarjen za borbe amapak za med ljudi...oni so takšni ker jih lastniki naredijo takšne...je bla prva pasma v Ameriki...marsikatera bolnica jih ima za rehabilitacijo pri otrocih ker imajo zelo visok prag bolečine in ne reagira na vsak poteg ušesa, repa,tačke...So pa izrecno povedali da Pitbulla ne smeš učiti napadati ker potem ne loči kdaj mora napasti in kdaj ne!!! Kako se pa konča napad Pitbulla ki brani svojega lastnika pa vemo: nekdo umre al Pitbull al pa on ki je bil napaden!!!Je pa smešno da hočejo v Ameriki to pasmo iztrebit kar se mi zdi zelo nepošteno ker oni v velikih primerih niso krivi za napad!!! Iz psa ki je bil ustvarjen za pasje boje in za pobijanje podgan in miši v rudnikih sta nastali dve ločeni veji psov--> stafford in pitbull. Oba so še naprej precej intenzivno uporabljali za pasje borbe, le da se je pitbul razvil v nekoliko bol "šlank" psa z ožjo glavo in telesom, stafford pa je širši(so še nekatere druge karakteristike ki ju ločujejo ampak če zjutri vidiš staffa in popoldne pitbula ju težko ločiš, moraš imeti res dobro oko... Sicer pa to ni čuvaj, tko eni kot drugi pasmi se bol ali manj * za čuvanje(vsaj po mojih izkušanjah in izkušnjah prijateljev ki imajo te pse) So pa več kot odlični družinski psi saj jih ne moti če ga mala bebica vleče pa suka sem ter tja pa skače po njemu:D in po mojih izkušnjah tudi ni ljubosumen na novega člana družine(dojenčka) in ga lepo sprejme in mislim da je to edina stvarca katero čuva. No sedaj jih večinoma uporabljamo kot dobrega družinskega prijatelja in partnerja ob teku, na žalost pa je še vedno preveč takih mulcev ki si ubodejo staffa ali pita, ga naučijo agresije(agresivno vlečenje vrvi, trganje gume, renčanje na glas...) in se postavljajo z njim ter ustrahujejo...kdor ima takega psa ki je intenzivni čuvaj(doberman, rotvajeler, boerboel, argentinska doga) ali psa tipa bull bi moral obvezno opraviti psiho test ali je sposoben imeti takega psa in da je ziher da iz njega ne bo ustvaril morilca.
Romina Smrdelj
14. 08. 2011 16.44
+1
patriot73 14.08.2011, 10:38 5 Lastniki pitbullov so tisti, ki morajo najprej poštimat v svoji glavi .... pa se ne bodo dogajale takšne nesreče ..... Niso samo lastniki pitbullov tisti ki morajo v svoji glavi kaj poštimat... Tudi lastniki koker španjelov nimajo vsega poštimanga v glavi, ker morš vedt da so po številu ugrizov kokri 1# na lestvici... Pa jih čist brezskrbno pustijo v bližini otrok... Na živce mi gre, ta tretirate bully pasme kot neki najbolj groznega na tem svetu... Če ga pravilno vzgajaš, si si pridobil novega najboljšega prijatelja, če pa delaš z njim kot da je smet, pa se bo tudi pes do tebe tako obnašal... Sploh pa še ni znano ali je nosečnico napadel pes ali je samo padla z lestve... Ampak ljudje, ki vidijo pitbulla zraven poškodovane osebe, je avtomatsko kriva... Če bi pa bil kaki zlati prinašalec zraven nje, bi se pa ljudem smilil češ, lej ga psa kako žaluje za lastnico... Lastniki so za pitbulla BOG in bodo zanj naredili vse, ne glede na to kako bo pri tem pes nastradal.. Spomnite se dogodka, ko je PITBULL rešil 80 letnico pred napadom smrtonosne kače in namesto nje prejel usodni kačji pik in umrl... Bully pasme so zelo požrtvovalne in ob pravi vzgoji svojemu lastniku nebi lasa na glavi skrivili... Upam da bodo ljudje enkrat nehali imet večne predsodke o takih pasmah... Sploh pa laiki ki v življenju doma niso imeli večjega psa od čivave!!! "Ponosna lastnika pitbull-boxerja!"
dr_fik
14. 08. 2011 16.41
Psa, ki enkrat ugrizne človeka je treba spravit. Definitivno. To ni več domača žival. Saj je še veliko psov.
Marko Hribar
14. 08. 2011 15.57
+1
mitotav13.08.2011, 18:50-11 Pa ljudje res ne morem verjet,da me ne razumete!Kljub ne vem kakšni vzgoji bo pes reagiral nagonsko! sm lih zadnjič gledal dokumentarec pru v Pitbullih...pitbull sploh ni biu ustvarjen za borbe amapak za med ljudi...oni so takšni ker jih lastniki naredijo takšne...je bla prva pasma v Ameriki...marsikatera bolnica jih ima za rehabilitacijo pri otrocih ker imajo zelo visok prag bolečine in ne reagira na vsak poteg ušesa, repa,tačke...So pa izrecno povedali da Pitbulla ne smeš učiti napadati ker potem ne loči kdaj mora napasti in kdaj ne!!! Kako se pa konča napad Pitbulla ki brani svojega lastnika pa vemo: nekdo umre al Pitbull al pa on ki je bil napaden!!!Je pa smešno da hočejo v Ameriki to pasmo iztrebit kar se mi zdi zelo nepošteno ker oni v velikih primerih niso krivi za napad!!!
Marko Novak 1
14. 08. 2011 14.58
ody.gal in Niko_K ja lahko so tej največ krat napadli koga zdej statistiko nisem gledal ampak pitbull in podobni imajo velik bolj močan ugriz kot ostali. niko glej tudi jaz mam psa mešanec med labradorjem pa n ovčarjem, samo veliko pomeni kakšna je vzgoja tega psa kako se lastnik obnaša do njega. in nisem mislu zdej da moraš psa ubiti kot si ti rekel da so te ugriznili pa da jim ne zameriš to itak. tudi mene je sosedov pes ugriznil za vrat pa kaj nismo ga dali ubiti ker od malega sem bil z njim pa se je zgodilo ko sem bil mali da mi je zbežal kamijonček po klancu direktno k njemu pa me je ugriznil lahko da se je počutil ogrožanega.lp hotel sem pa reči da taki si imajo močan ugriz in tudi dosti te poškodujejo. in vse je odvisno kako je bil pes vzgojen in kako se počuti varnega.lp