Črna kronika

Pilot ultralahkega letala strmoglavil in noč preživel v krošnji drevesa

Stuttgart, 16. 08. 2016 12.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V nemški zvezni deželi Baden-Württemberg je v ponedeljek strmoglavilo ultralahko letalo. Pilot je noč preživel v letalu, ujet v krošnji drevesa 25 metrov nad tlemi. Naslednji dan so ga uspeli rešiti nepoškodovanega. V Angliji pa je med vejami pristal 67-letni pilot.

Letalo je strmoglavilo na gozdnato območje v okolici kraja Schwäbisch Gmänd.
Letalo je strmoglavilo na gozdnato območje v okolici kraja Schwäbisch Gmänd. FOTO: AP

Ker bi bilo reševanje ponoči prenevarno, so reševalci šele danes dopoldne organizirali akcijo, da bi pilota spravili z drevesa. To jim je tudi uspelo. 59-letnega pilota so nepoškodovane rešili iz krošnje.

Letalo je strmoglavilo na gozdnato območje v okolici kraja Schwäbisch Gmänd, kaj je botrovalo nesreči, pa za zdaj še ni jasno, je pojasnila policija.

Naj se sliši še tako nenavadno, podobna nesreča se je včeraj zgodila tudi v Angliji. Pri letališču v Salfordu na območju Manchestra je 67-letni pilot letala treščil v skupino dreves. Policisti, gasilci in reševalci so imeli težko nalogo, ko so ga reševali iz letala, ki bi lahko v vsakem trenutku zgrmelo na tla. 

67-letnik je utrpel poškodbe glave in zlom noge. Vse skupaj pa bi se lahko končalo še veliko slabše. Rešilo ga je prav to, da je strmoglavil med drevesa, je povedal eden od gasilcev na kraju nesreče.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.