Črna kronika

Pijana 54-letnica najprej zbila 42-letnika, nato mlajšo kolesarko, ki je huje poškodovana

Solkan, 26. 10. 2015 10.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V soboto popoldan se je v Solkanu zgodila hujša prometna nesreča, v kateri se je hudo poškodovala mlajša kolesarka, poškodoval pa se je tudi 42-letni kolesar. Nesrečo je povzročila 54-letna voznica, ki je vozila zelo pijana, saj je imela kar 1.27 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Policija je bila o nesreči v Solkanu obveščena v soboto ob 16.21 uri. Kot so sporočili s PU Nova Gorica, je 54-letna voznica osebnega avtomobila vozila po Cesti IX. korpusa v Solkanu (iz smeri Italije) proti Trgu Ivana Srebrniča. Ko je voznica z osebnim vozilom znamke Fiat (tujih registrskih številk) pripeljala do desnega nepreglednega ovinka (v bližini tamkajšnje livarne), je z vozilom zapeljala naravnost v trenutku, ko so iz nasprotne smeri pravilno, ob desnem robu vozišča, pripeljali trije kolesarji - 42-letni moški in dva otroka.

Med vožnjo je kolesarka uporabljala zaščitno kolesarsko čelado.
Med vožnjo je kolesarka uporabljala zaščitno kolesarsko čelado. FOTO: Thinkstock

Omenjena voznica avtomobila je s prednjim levim delom avtomobila najprej trčila v 42-letnega kolesarja, ki je skupaj s kolesom padel na pločnik, nato pa je voznica avtomobila s prednjim delom vozila čelno trčila še v kolesarko (otroka), ki je zaradi tega utrpela hude telesne poškodbe. Med vožnjo je kolesarka uporabljala zaščitno kolesarsko čelado.

V nesreči je lahke telesne poškodbe utrpel tudi 42-letni kolesar, ki pa kolesarske čelade ni uporabljal. Poškodovanima osebama so na kraju prvo pomoč nudili reševalci ZD Nova Gorica in ju nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, od koder so mlajšo kolesarko s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi novogoriški poklicni gasilci.

54-letna povzročiteljica zelo pijana za volanom

Policisti so 54-letni voznici v postopku odredili tudi preizkus alkoholiziranosti in rezultat odrejenega preizkusa z elektronskim alkotestom je pokazal, da je voznica peljala pod vplivom alkohola. Izmerili so namreč 1,27 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so obvestili preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prometni policisti bodo zoper 54-letno povzročiteljico prometne nesreče na podlagi zbranih obvestil in drugih ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3