Črna kronika

Pijan trčil najprej v betonsko ograjo, nato še v policijski avtomobil

Kranj, 13. 02. 2017 10.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Alkohol je bil vzrok za prometne nesreče v Šenčurju, na Bledu in v Kranju. V Šenčurju je pijan voznik najprej trčil v betonsko ograjo, potem pa med manevriranjem tudi v policijski avtomobil. V Kranju je voznica z neregistriranim avtomobilom trčila v prometni znak. Zaradi alkohola pa se je na Britofu spor sprevrgel v prepiranje, odrivanje in udarce.

Gorenjski policisti so imeli ta vikend polne roke dela s pijanimi vozniki.

V treh primerih so se v policijskem postopku znašli vozniki, ki so pod vplivom alkohola povzročili prometne nesreče, več voznikov so policisti zaradi nezanesljive vožnje pod vplivom alkohola iz prometa izločili še pred morebitnimi nesrečami, dva voznika so zaradi take vožnje tudi pridržali, še dva dogodka v povezavi z alkoholom pa so obravnavali na javnih krajih, je pojasnil tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos.

Pijan trčil najprej v betonsko ograjo, nato še v policijski avtomobil

Prometne nesreče so vozniki povzročili v Šenčurju, na Bledu in v Kranju. V Šenčurju je voznik z 1,09 mg/l alkohola najprej trčil v betonsko ograjo, potem pa med manevriranjem tudi v policijski avtomobil. Na Bledu je voznik z 0,41 mg/l alkohola zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad  vozilom. V Kranju pa je voznica, pri kateri obstaja sum vožnje pod vplivom alkohola z neregistriranim avtomobilom trčila v prometni znak. Voznica je bila tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu pa so bile nameščene druge registrske tablice.

Pridržali so tudi dva voznika. Eden je z 1,09 mg/l alkohola povzročil prometno nesrečo, drugi pa je nezanesljivo vozil z 0,69 mg/l alkohola.

Spor zaradi starih zamer se je sprevrgel v prepiranje, odrivanje in udarce

V še dveh dogodkih pa je bil alkohol eden od razlogov za kršitve javnega reda. V petek pozno zvečer so policisti na Britofu obravnavali množično kršitev javnega reda - zaradi prepiranja in nasilnega vedenja so namreč obravnavali več oseb.

Začelo se je s sporom in potem udarcem zaradi starih zamer med domačinom in še enim moškim, dejanje pa je povzročilo še prepiranje, odrivanje in udarce med več drugimi osebami. Po prihodu policistov so se udeleženci pomirili. Ena oseba je bila lažje poškodovana. Zaradi suma točenja alkohola osebam pod vplivom alkohola policisti postopek vodijo tudi proti gostincu.

V soboto pozno zvečer pa so zaradi kršitve javnega reda eno osebo pridržali škofjeloški policisti. Pridržan moški se je pod vplivom alkohola na javnem kraju nedostojno vedel, s kršitvijo pa kljub opozorilu, da bo pridržan, ni prenehal. Tudi v tem primeru so policisti postopek uvedli še proti gostincu zaradi suma kršitve predpisov o omejevanju rabe alkohola.

Policija ob tem še opozarja, da v alkohol v prometu pomeni izzivanje in povzročanje nevarnosti, v kršitvah javnega reda pa se največkrat pokaže kot agresivno vedenje.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gasper111
13. 02. 2017 14.29
+3
...gorenjska naveza.
tepee
13. 02. 2017 13.57
-2
na Gorenjskem je alkohol stalnica,tudi za volanom.Ko se ustavim včasih v kakšnem bifeju je poln parkirni prostor,notri pa vsi žejni žulijo pire,četudi je -10.Seveda se potem vsi odpeljejo z avtomobili-pijani.
kaslc 1
13. 02. 2017 11.43
+0
ajdova kasa
13. 02. 2017 11.27
+10
Bednik moderatorjev, si se pa spravu name.
tepee
13. 02. 2017 13.53
+0
Ramzess
13. 02. 2017 11.13
+10
Kako se je pa policaj tam znašel, moraš imeti kar srečo, da se zaletiš vanj ... po drugi strani, eni se še na britofu morajo tepst.