Črna kronika

Pijan povzročil prometno nesrečo in pobegnil

Kranj, 03. 06. 2014 09.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Gorenjski prometni policisti so obravnavali 39-letnega Tržičana, ki je zaradi neupoštevanja pravil o prednosti povzročil prometno nesrečo, v kateri se je poškodoval motorist. Povzročitelj je pobegnil s kraja nesreče, a so ga policisti kmalu izsledili.

Gorenjski prometni policisti so včeraj obravnavali 39-letnega Tržičana, ki je okoli 18. ure v Podbrezjah zaradi neupoštevanja pravil o prednosti povzročil prometno nesrečo, v kateri se je lahko telesno poškodoval motorist.

Povzročitelj je, kot je sporočil tiskovni predstavnik Policijske uprave Kranj Bojan Kos, pobegnil s kraja nesreče, a so ga policisti kmalu izsledili. V postopku so mu policisti odredili tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 1,59 mg/l alkohola, odrejen pa mu je bil še strokovni pregled.

V  prometni nesreči policisti zbirajo obvestila o sumu, da je bilo z ravnanjem povzročitelja storjeno kaznivo dejanje  zoper varnost javnega prometa, je še pojasnil Kos.

Spomnil je še na postopek, ki je obvezen za udeležence prometne nesreče:
   1. ustaviti vozilo;
   2. zavarovati in označiti kraj nesreče, pri prometni nesreči z materialno škodo pa vozilo čimprej odstraniti z vozišča;
   3. pomagati poškodovanim;
   4. obvestiti policijo, center za obveščanje ali koga drugega, ki lahko obvesti policijo, razen pri prometni nesreči z materialno škodo;
   5. soudeleženim ali poškodovanim v prometni nesreči posredovati ime in priimek ter naslov, posredovati podatke iz vozniškega dovoljenja in prometnega dovoljenja ter posredovati podatke o obveznem zavarovanju ali izpolniti Evropsko poročilo o prometni nesreči;
   6. osebi, ki ji je povzročena škoda, pa je ni na kraju nesreče, posredovati svoje osebne podatke;
   7. ostati na kraju prometne nesreče, dokler ni končan ogled, razen če tisti, ki vodi ogled, ne odloči drugače. Če je treba rešiti človeško življenje, lahko udeleženec prometne nesreče začasno zapusti kraj prometne nesreče, vendar se mora takoj, ko je to mogoče, vrniti.

Kos je še poudaril, da mora pri prometni nesreči pomagati vsak, če je treba reševati človeška življenja, preprečiti ogrožanje drugih udeležencev cestnega prometna oziroma preprečiti ali omiliti ekološko nesrečo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tepee
03. 06. 2014 14.11
+1
med motoristi je tudi cel kup pijancev,ki se vozijo po naših cestah.Še dobro,da ni več nesreč.
BMWmunja
03. 06. 2014 18.49
-1
Proti pijanim avtomobilisom nimamo kil. Nas je premalo in ne "nesemo" toliko...
tepee
03. 06. 2014 19.13
+1
sedem jih je že zacvililo,ko sem jim stopil na rep....
totalka
03. 06. 2014 14.05
-1
Hmmmm...od 50 prometnih nesreč ki se zgodijo je 1 pod vlplivom alkohola......jaz imam mnenje da so trezni vozniki veliko bolj nevarni od pijanih..........vsaj tako kaže statistila !
papez46
03. 06. 2014 14.11
+7
BMWmunja
03. 06. 2014 19.03
+3
totalka / Pijanih je veliko manj kot blontnih, nediscipliniranih, neizobraženih v šoferskem smislu, vsiljivih in brezobzirnih. Sploh ne smem na motor, ne da bi se vsakih 30 minut reševal zaradi takih. Enkrat sem enega posebej objestnega (v zverinsko dragem in močnem mercedezu S63 AMG) z opisom grobega prekrška šel prijavit na policijo, pa so se mi tam samo smejali. Sedaj bom na motor montiral kamero in v takih primerih policajem postregel s posnetkom. A ne zavrtemu dežurnemu, temveč bom zahteval komandirja policijske postaje in ukrep. Če ga ne bo, se bo pa komandir slišal s svojimi pripombami na 24kurah, ker ne bom šel tja nepripravljen. Lahko bi napisal, kje je kamero dobiti a ne bom, da me zaradi "reklame" ne bodo zbrisali. Tako ali tako mi izbrišejo vsak pameten komentar, namerno napisane telečje pa pustijo...
Mejduš
03. 06. 2014 12.52
+8
Pred parim letom se mi je voznik zaletel odzadaj in mi je pobegnil vtistem času ko sem iztopil zavta ker je on avto obračal sem videl avto da je bila lada terenc elektro Celje sem pa videl da je bilo CE tablica in zadne številke so bile 44 in policija je prišla takoj ki je bila nesreča in nč okrepala ko sem jih prašal če so že kaj našli so dejali da nč še niso da to moram jaz sam ga najti če hočem od zaverovalnice kaj dobiti in sem ostal bre vsega.
BMWmunja
03. 06. 2014 14.22
+5
Očitno je bil to neki VIP pr@sec, ki ga policija ščiti. Zato pa pravim, da smo 1000 let za opicami, kaj šele za rusi. Oni imajo v avtih montirane HD kamere za manj kot 100€, ki snemajo zadnje ure vožnje. Če se pojavi povzročitelj škode s slovenskimi nagnjenji hitrega zapuščnja mesta nesreče, s posnetka mimogrede razberemo njegovo identiteto in mu, ko pač imamo čas in voljo, gremo na dom ter po našem okusu spremenimo opis za sliko osebne izkaznice. Podmukli pobegi so se pri nas tako razpasli,da bi vsak oškodovanec moral imeti to pravico, da "vzgojno" vpliva na takega brezobraznega pokvarjenca...
BMWmunja
03. 06. 2014 18.46
-1
Glej no..., en "nagnjenec" se s tem ne strinja!
skismania
03. 06. 2014 12.02
+1
PRETEPAL ŽENO UMRL NA CESTI, AMPAK VSAJ LEGALNIH DROG SE JE DRŽAL!
binmister
03. 06. 2014 11.03
+6
Ni bila Voduškova ?
Son?no
03. 06. 2014 10.19
+18
Nihče pa ne napiše, da se je ta skupina motoristov celo uro izživljala v krožišču, ovirala promet in dobesedno iskala nesrečo.