Črna kronika

FOTO: Slovenke, ki so se ponesrečile pri Lipnici, so bile na poti domov

Gradec, 19. 05. 2015 08.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po hudi nesreči na avstrijski avtocesti, v kateri sta umrli dve Slovenki, tri pa so bile huje ranjene, reševalci pripovedujejo o grozljivem prizoru. Vozilo je najprej trčilo v varnostno ograjo, del ograje pa je prebil vozilo.

Prometna nesreča Slovenk v Avstriji - 4
Prometna nesreča Slovenk v Avstriji - 4 FOTO: FF Obergralla

Na avstrijski avtocesti A9 v bližini kraja Lipnica na jugu Avstrije sta v prometni nesreči umrli dve Slovenki, tri so huje ranjene. Nesreča se je zgodila včeraj popoldan okoli 15. ure, ko je voznica peugeota še iz neznanega vzroka zapeljala s ceste in trčila najprej v zaščitno ograjo, nato v drevo.

Prometna nesreča Slovenk v Avstriji - 2
Prometna nesreča Slovenk v Avstriji - 2 FOTO: FF Obergralla

Prizorišče nesreče je bilo videti kot bojno polje, je dejal eden od reševalcev, ki je kot prvi prihitel na mesto nesreče.

Osebno vozilo z mariborskimi registrskimi tablicami je bilo po trku v drevo povsem zveriženo. Voznico in potnice so morali iz razbitin rešiti gasilci. Dvema niso mogli več pomagati, tri ženske pa so odpeljali v bolnišnico v Gradcu. Kot poročajo nekateri mediji, se je peterica vračala z dela v Avstriji v Slovenijo.

Prometna nesreča Slovenk v Avstriji - 1
Prometna nesreča Slovenk v Avstriji - 1 FOTO: FF Obergralla

Trčenje je bilo zelo silovito, vozilo pa je najprej trčilo v varnostno ograjo in nato v bližnje drevo. Ograja, ki je prebila vozilo, je bila usodna za dve potnici na zadnjem sedežu avta.

Prometna nesreča Slovenk v Avstriji - 3
Prometna nesreča Slovenk v Avstriji - 3 FOTO: FF Obergralla
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3