Črna kronika

Pešec preživel trčenje s tovornjakom

Slovenj Gradec, 14. 11. 2008 11.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

71-letnik iz okolice Slovenj Gradca je zunaj označenega prehoda prečkal cesto pri Dovžah, pri čemer ga je zbil tovornjakar, ki ga ni opazil. Pešec je čudežno ostal živ.

Policija
Policija FOTO: POP TV

V četrtek dopoldne se je na glavni cesti iz Slovenj Gradca proti Mislinji pri naselju Dovže zgodila huda prometna nesreča, v kateri se je huje poškodoval 71-letni pešec iz okolice Slovenj Gradca.

Nesrečnež je zunaj označenega prehoda prečkal vozišče ravno v trenutku, ko je iz mislinjske smeri pripeljal 57-letni voznik tovornjaka iz Ilirske Bistrice. Ta pešca ni opazil, zato ga je najprej zadel s prednjim delom tovornjaka, nato pa še zapeljal čezenj. 71-letnik je bil hudo poškodovan, a je kot po čudežu preživel in se zdravi v slovenjgraški bolnišnici.

Policisti iz Slovenj Gradca bodo zoper tovornjakarja zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu. Pešcu, ki je prečkal vozišče glavne ceste na delu, kjer to ni dovoljeno, pa bodo izdali plačilni nalog.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (44)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mad-max
15. 11. 2008 19.49
mad-max
15. 11. 2008 19.49
nikolitiho
15. 11. 2008 15.38
paskot, tako pravi zakon, katerega narava je, da ščiti šibkejšega, včasih pač tudi na račun pravičnosti. Če ti kaj ne paše, ga pa spremeni, ne rabiš zato tak omejeno odgovarjat. Sicer pa ima padalec popolnoma prav, obravnava mora bit in tam se bi naj ugotovilo, kaj se je dejansko dogajalo. Če je voznik tovornjaka vozil pravilno, ga bojo na koncu oprostili, pešcu so pa itak že naložili kazen zaradi nepravilnega prečkanja ceste.
MILEVOLLIDISCO
15. 11. 2008 04.10
Aloooooooooo, pa gdo je reko , da bodo tovrnjakarja obsodil???????? Tukaj lepo piše:ZARADI SUMA STORITVE !!!!. Itak mora biti obravnava , ker je človek poškodovan.Voznik tovornjaka itak ima vse zabeleženo z kakšno hitrost je pelo.Edino mal čudno se mi zdi da ga pri dnevni svetlobi ni vidu.Nevemo a je to bilo tik za ovinkom ali ne .Mislim , če je voz.tovornjaka pelo v mejah omejitve na določenem mestu, na koncu ne bo nič kriv.
hanescu.cosmin@personal.ro
15. 11. 2008 02.58
kljub vsemu pa je huje poškodovan..življenje se mu je za večno spremenilo...
paskot
15. 11. 2008 02.14
Quote:\"cinca.binca\" A ti kej kadiš v prostem času in nEprostem času? MIslm kakšna izjava, moraš biti priravljen na vse? Na komet verjento tudi...najbolje da preko ebaya oklepnik kupim, morda pa meteor pade na avto. Sicer pa...biit pripravljen na vse, potem tudi če avto RINEM po cesti se lahko zgodi da koga zadanem, če se un meče po cesti. Ne morm vrjet, policaji omejeni ok, nič novega, sam da so pa še komentarji taki pa boh pomagi tej državi no...
mihar
14. 11. 2008 22.20
Ok,tale nepridiprav je imel res srečo .Vendar, čudi me, človek je zunaj zaznamovanega preoda za pešce prečkal cesto! Sedaj mora šofer tovornjaka odgovarjati za njegovo dejanje ! Pa kaj ti policaji res mislijo, da je tovornjak še po možnosti naložen kot bicikl?? Seveda po zakonu moraš pripeljati tako, tudi če za ovinkom negdo leži na cesti ,da ga neboš povozil !!!! Zdaj ti pa samo bog lahko pomaga .......
Neikius
14. 11. 2008 20.03
Jah kaj za vraga pa boš če ti sred noči skoči pred avto pešec v črnem. Čudi me da bojo voznika sploh morili s čimerkoli...
mad-max
14. 11. 2008 17.50
ping85
14. 11. 2008 17.13
...ma dajte ga no srat!!! Itak..-voznik kriv. Evo, pa si je prislužil sodnika, ker mu je en čičo, ki ne ve kaj je to prehod za pešce oz zellena luč na semaforju (semafor nima veze v tem konkretnem primeru) šel čez cesto!!! halo!!! vedno voznik kriv, pa naj bo pešec ali motorist. Ne glede na to, je prehod ali ni, ima pešec odsevno telo (ponoči oz ob slabši vidljivosti) ali ne - voznik kriv. Potem pa itak naši vrli policisti (nimam nič proti njimi, tudi v družini imam policaja), ne znajo druga napisat kot neprilagojena hitrost, povzročitev nesreče iz malomarnosti, in take podobne fore. Itak, povsod neprilagojena hitrost!!! ja madona potem se pa vozmo 10 - 20km/h, kaj bodo pa potem pisali???jaoooo Pa lp ter varno na cesti
nikolitiho
14. 11. 2008 16.41
boštjan, tako je, da mora voznik vedno vozit s prilagkojeno hitrostjo. to pomeni, da moraš biti vedno pripravljen na nepričakovane ovire na cesti in na nujno zaviranje - ter seveda v izogib povoženju.
geber2
14. 11. 2008 16.31
se pravi ker pešec ni šal čez prehod za pešce,je kriv voznik al kaj,ja voznik je vsega kriv,če bi se starc držo pravil-\"no zakona\"ga verjetno voznik ne bi zbil,ampak tak je to v prelepi sloveniji z našimi zakoni,verjetno jih pišejo blondinke!!!!!!!
nickey
14. 11. 2008 15.13
Sadež, mene osebno nič ne briga, če me kdo v redkih izjemah počaka ali pa gre, saj nič ne morem spremeniti, samo lahko naredim še slabše (koga zbijem na cesti, povzročim škodo ipd). Menihi na Tibetu so popolnoma druga krajnost in nimajo veze. Vse sem povedal v stavku: Vozi in uživaj počasi, vse lahko počaka... To ne pomeni da se pelješ po avtocesti 90 km/h, pomeni da greš normalnih 130 km/h, ne glede na to ali je pred tem bila gužva ali ne. Če pravilno organiziraš delo, potem se ti skoraj nikoli ni treba muditi. Dober pregovor pravi: Nikoli ni nujnega dela, samo so nekateri ljudje zamudili. Moj stavek se nanaša tudi na idijotsko vožnjo v petek popoldan in čez vikend ko ni nobenih \"služb\".
sarcom2
14. 11. 2008 15.06
itak.... spet bo na J. un ki ni nč kriv, te penzjonerji... napol gluhi i slepi pa itak nč ne vidijo in ne slišjo in lezejo čez cesto lepo počasi...-da nebi slučajno ker se izognu avtu, čist povsod kot kokoši, pa še mislijo da majo prav pa prednost pa nevem kaj še vse...... Moglo bi bit isto kot pr avtu: če se zgodi nesreča zaradi vključevanja na gl. cesto je kriv un ki se vključuje..... isto bi moglo veljat za pešce in ostale ki perečkajo cesto........ nimajo ravno ABSOLUTNE prednosti........pa kolesarji tudi ne.... salut
Matic Sila
14. 11. 2008 15.05
Mislim sam se doma iz mislinje. Sam newem zka jst newem da bi kdo koga zbiv ??
morski_sadez
14. 11. 2008 15.00
Nickey, veliko je takih, ki lovijo sekunde in JA, če niso pravočasno na cilju so kregani! Službe in način življenja nas v to sili! Dajmo živeti kot menihi v Tibetu, na \"easy in na slow\" pa ne bo nobenega norjenja po cesti. Eni imajo pač življenje zapolnjeno s (hitrim) dogajanjem!
Tamara Fakin
14. 11. 2008 14.53
Jst se tudi sprašujem, zakaj je kriv tovornjakar??Je avtor članka pozabil napisat, da je šel prehitro??2 tedna nazaj mi je pešec prečkal avtocesto... in pol se čudmo, da se kakšen znajde na napačnem kraju ob napačnem cajtu..Ta \"moj\" je mel srečo, samo...
nickey
14. 11. 2008 14.21
Jaz bi sprožil reklamni TV spot in plakate po vsej državi. Vozi in uživaj počasi, vse lahko počaka... V TV spotu bi bile prikazane različne situacije, zakaj se nekdo pelje prehitro in kako se lahko konča dirka. Recimo, mudi se ti na sestanek, ni treba, saj te bodo počakali. Mudi se ti po otroka v vrtec, ni treba, vzgojiteljica bo počakala. Probaš nov avto, ni treba prehitro, saj ga boš razbil ali se ubil. Država lahko marsikaj naredi s takšno propagandno akcijo. Boljše da zapravijo 2 mio € za izpiranje možganov prebivalstvu, kot 5 mio € za škodo, ki nastane v prometnih nesrečah. Vsak dan na ljubljanski obvoznici vidim številne nepotrpežljive voznike, predvsem tiste s Kangoo-ji, tovornjaki ipd. A jih bo kdo kregal če pridejo na cilj 5 ali 10 minut kasneje?!?!? Ne razumem, če lahko vsak pride pravočasno, če ste obtičali v prometni konici, potem ni treba voziti kasneje 200km/h da bi ujeli čas.
Affinogenov
14. 11. 2008 14.07
vrjetn je biu ded na glavo daj biu dost mehk da mu nč ni blo k ga je tovornak nabasou :P
vinkosan
14. 11. 2008 14.06
No če nekdo ne vidi, da je nekoga povozil, je slep in ne spada na cesto v promet, to je krivda iz malomarnosti, ni videl, kaj se je zgodilo, ni nudil prve pomoči...