Črna kronika

Pes lastnico rešil pred posilstvom

Innsbruck, 15. 10. 2008 09.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

14-letnica se lahko le svojemu psu mešancu zahvali, da se ji med sprehodom po parku ni zgodilo najhujše. Zvesti prijatelj jo je namreč rešil pred posiljevalcem.

Nemška policija
Nemška policija FOTO: Reuters

Mešanec med ovčarjem in jazbečarjem je svojo lastnico rešil pred posilstvom. 14-letnica se je v nedeljo zvečer okoli 21. ure s svojim psom sprehajala po lokalnem parku. Malo pozneje je v park prišel posiljevalec in se ji začel približevati. Ko je dekle poskušalo zapustiti park, jo je neznanec napadel, vrgel na tla, ji zagrozil s posilstvom in z nje strgal oblačila.

Ob tem je pes napadalca odločno napadel in ga začel gristi, dokler ni moški že precej krvavel, še posebej iz ušesa, kamor so se med drugim zarili močni zobje zvestega mešanca. Poleg tega je z glasnim laježem priklical na pomoč mimoidočega pešca, kar je posiljevalca dokončno prestrašilo. Policija sedaj upa, da ji bo na podlagi številnih sledi, ki so jih našli na prizorišču, napadalca uspelo čim prej odkriti.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (38)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mojca Ocvirk
09. 05. 2009 22.14
A zdej pa nebo noben komentiral,da ga je treba stran spraut,ko je posiljevalca napadu???!!!!Bravo PESEK,jes mam pa tko in tko peseke raj ko člouke
nightangel
15. 10. 2008 21.34
Vsak otrok bi moral imeti enega takega psa čuvaja poleg sebe,če bi ga slučajno napadel kakšen pedofil,ko bi pa pokazal črevo,pa bi mu jo moral kar odgriznit! Temu bi se reklo naravna kastracija...
srulj
15. 10. 2008 19.45
Čudno da zdej mediji ne pišete kako je krvoločni pes raztrgal posiljevalca, tako kot znate!! Tipičen primer kako pes brani gospodarja, ko je ta ogrožen. Da se ne zgodi kar tako
Zasekamoz
15. 10. 2008 19.11
In to je bilo kje?
Sin
15. 10. 2008 18.43
Cosmos, ti se kr tolaži.
petra.petra
15. 10. 2008 18.11
a je blo to u sloveniji?v MB sm slišala da ga en rad kaže
zerix
15. 10. 2008 16.46
koga pa briga tvoj pes
Delodajalec
15. 10. 2008 16.45
Sploh pa je žival najboljši filter za nas preobremenjence z delom. Naš cucek je bil prejšnja leta cel dan z nami v pisarni ( ko smo imeli še direkt izhod iz pisarne na vrt ) in vam povem , še najbolj našpičena stranka, ki je prišla svoje frustracije pucat na nas, se je v sekundi raznežila, ko je videla našo mrcino pod mizo ležat na hrbtu z vsemi štirimi v zrak. Pa tud zaposleni so jo vsi stalno božal in razvajal, še poštar ji je nosil piškote (sam unga na motorju s čelado pa cucek ni prenesel).
Delodajalec
15. 10. 2008 16.41
kr-tak, me veseli, da tud en kmet gleda na žival mlao bolj človeško. Izkušnje z našim sosedom-kmetom so takšne, da ko je pes čuvaj postal malo starejši in bi bilo treba zanj tud kakšen strošek pri veterinarju naredit, ga je lepo z lopato po glavi in basta. Tega, da je bi pes ves čas na verigi niti ne omenjam.
kr-tak
15. 10. 2008 15.17
@slowly; to je zato ja, ker je še mlad in še malo bolj divji. Sej potem se navadi in postane bolj ljudski, vendar do svoje meje. Naša psica je mešanka med berncem in nemškim ovčarjem in je od začetka bila tud zlo čemerna. Drugi kot domači je niso smeli pobožat. Zdaj pa najbližja dva soseda, ki jih večkrat vidi in jih že pozna jo lahko pobožata. Ampak to tak, ko se kje na cesti ali bolj od hiše pogovarjamo. Pri sosedu gre tud kar sama v hišo, vedno dobi kak keks. Istega soseda po recimo pri nas ne spusti v hišo. Točno pozna meje in ko tisto prestopi ne pozna nobenega. Enostavno se vsede na tla in ga ne spusti naprej, če pa kaj sili naprej pa začne renčat pa zobe kazat. In jaz v tem ne vidim nič slabega. Mi smo doma na vasi, na kmetiji in čez dan je mama sama doma. Zlo prav pride tak kuža. Ker veste kak je to na deželi, bajte ne zaklepaš za vsako malenkost pa razni cigoti hodijo okoli in takle, če je ženska sama doma lahko hitro kateri kaj zmakne. Se je že dostikrat zgodilo, ko jih več pride, zamotijo človeka eden gre pa v bajto pa lepo krade. Samo mimo naše psice ne bo prišel v bajto. Tudi ponoči je skoz spuščena, od začetka ni bila pa, če je zvečer kje kakšna jajca ostala na gnjezdu je drugi dan ni bilo več, vse kune odnesle. Od kar je spuščena imamo mir, pa nobena lisica se ne mota okrog bajte. Recimo prideš kdaj pozneje domov pa so kure še odprte, če ne bi bilo psice bi lisice vse potokle. Več kur je že rešila pred lisico sredi dneva, jo je že lisica nesla pa je psica letela za njo pa jo je mogla spustit. Kune je že tud ene 4 ubila. So bile za streho v krmi, jaz sem jih na eni strani nagajal z vilami, psica pa na drugi strani, je priletela kuna ven psica pa samo za vrat, je bila takoj gotova. Naša psica je zlata vredna, prvo je to, ko se stisne k tebi, ko te tako lepo pogleda, ko se špila z žogo... Drugo je pa tud čist iz praktičnega vidika, to je boljše kot vsak varnostnik. Tist dela za denar, pes pa zato ker ima to v krvi in ker ima rad lastnika in se bori za njega, če je treba. Plus tega pa kateri varnostnik ti bo kune in lisice naganjal, tud divjih prašičov ni v koruzo, ker to vse stera.
pravicen
15. 10. 2008 15.07
slowj ti pa sigurno nisi z rodovnikom glede na to kako pišeš Pa daj mi razloži pes je fuul mlad pa že podivja?? wtf?? Ti pa imaš resne težave z vzgojo psa pa pomoje tut sebe lol
loti23
15. 10. 2008 14.32
sevede človekov najboljši prijatelj! Živali se obnašajo bolj korektno kot ljudje! Škoda ker mu ni jajc odgriznu!!!
Mighty
15. 10. 2008 14.09
Skoda da ni bil kak doberman al pa rottweiler
Luka Sara Koren
15. 10. 2008 14.09
AIA...BTW NI ŠE ŠOLAN KER JE ŠE ČIST MLADIČ...z rodovnikom
Luka Sara Koren
15. 10. 2008 14.05
ooo tto me je pa zj kr pretreslo....JS TUD MAM DOMA ROTVAJLERA SM JE MAL NADLEŽNO KO GREM NA SPREHOD PA ČE VIDIM KAKO MOJO KOLEGICO....SE MI NE SME PRBLIŽAT KO PES PONORI....zato ga redko kaj pelem na sprehod
Aleta
15. 10. 2008 13.50
Priden kuža!!!!!!!!!
bsabic
15. 10. 2008 13.37
Ja se vidi kdo ti je vedno zvest.
.Ena.
15. 10. 2008 13.34
eee...to so psi!!
leopardmen
15. 10. 2008 13.32
PSI SO ZAKON! :D
incadessence7 Ne vem sicer točno kaj in na koga si mislil z tvojim komentarjem verjetno pa nisi dobro razumel razlage. Nobeden nima namena da bi se nekdo moral psa bati ampak ravno nasprotno.Nekateri hočemo le povedati da če s psom ravnaš lepo ti to tudi tako vrača v nasprotnem pa obratno.In moja psica kar tako brez veze tudi ne bo nekoga napadla je pa seveda skozi pozorna kaj se dogaja okoli nje v prisotnosti tujca.Psica je sicer pasme Rotwailer in te vrste pasem imajo že pririjene gene da so zašćitniški glede tega je pa tudi ustrezno šolana saj ima A in B kategorijo.