Črna kronika

Pedofila oglobili in spustili na prostost

Omiš, 23. 07. 2009 08.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hrvaška policija je prijela moškega, ki se je samozadovoljeval pred otroki na plaži. Ko je plačal kazen, je odšel v domovino. Na Hrvaško pa se bo lahko vrnil, kadar bo želel.

Hrvaška policija je imela zadnje dni veliko dela pri lovljenju pedofilov na svojih plažah. Kot smo že poročali, so na Krku, tudi s pomočjo slovenskih učiteljev, prijeli 50-letnega Čeha, v petek pa so v Omišu, tudi s pomočjo obiskovalcev, prijeli 38-letnega moškega.

Policija je s pomočjo kopalcev prijela 38-letnega češkega pedofila (simbolična slika).
Policija je s pomočjo kopalcev prijela 38-letnega češkega pedofila (simbolična slika). FOTO:

A čeprav so policisti svoje delo dobro opravili, pa sodni mlini meljejo drugače. Kot piše spletni portal Slobodna Dalmacija, so 38-letnega češkega državljana prijeli v petek okoli 18. ure, ko je na omiški plaži zadovoljeval svoje potrebe pred tamkajšnjimi otroci.

Moškega so zaradi hitre reakcije kopalcev in policije prijeli, vendar pa se – le nekaj dni po samozadovoljevanju pred otroki, kar je šokiralo tako otroke kot njihove starše – spet prosto sprehaja po svoji domovini.

''Kako ne bi bili v šoku zaradi tega? Sin sploh ne želi govoriti o tem, čeprav je preteklo že nekaj dni od dogodka. Z možem, otroki in še enim parom smo bili na plaži. Ko smo videli, kaj se dogaja, smo poklicali policijo. Ko je moški to ugotovil, je poskušal pobegniti s plaže. Odšel je do žene in otrok – ima dva majhna otroka, stara tri in štiri leta – a mu ni uspelo uiti, ker ga je prej prijela policija. Vsi smo dali izjavo policiji, na plaži so našli tudi dokaz, da je to res počel,'' je povedala ena od prič.

Kot še piše portal, je tudi Čeh policiji krivdo priznal, a so ga po zaslišanju pred preiskovalnim sodnikom spustili na prostost, saj ni utemeljenega suma za kazensko ovadbo. Priča je še povedala, da je Čeh sedel na zidku, ki je bil od otrok oddaljen vsega 15 metrov, da se nekaj dogaja, pa so starši ugotovili po tem, ko so videli, da neprestano gleda otroke.

Po zaslišanju pred preiskovalnim sodnikom so moškega poslali na sodišče v Omišu, vendar naj bi dežurna sodnica rekla, da se ji ne ljubi priti v službo, zato naj mu napišejo kazen za 300 kun (okoli 40 evrov). Moški je tako plačal kazen in se vrnil v domovino, proti njemu pa niso podali niti kazenske ovadbe, niti mu niso prepovedali vstopa na Hrvaško.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja